Familjen Annorlunda

Samma misstag igen..

..Japp, En unge i minuten. Nästa vecka ska jag inte se!  Det var jag bestämd på, men så såg jag vinjetten inför nästa gång…Bebis tre månader för tidigt…Jahapp, då måste jag ju se det, det är ju liksom mitt yrke ;)

Fan åxå, jag borde verkligen låta bli…

.

Jomen jag har ju gjort lite annat än kollat på Tv idag förstås, tex så påbörjade jag den ganska trista operationen ”Plocka ur alla skåp och lådor i köket”.

Det hade varit smart att ha fått hem kartonger att packa i, ,men då hade jag behövt vänta, och det är inte min starka sida…hehe. Nu plockade jag ur alla plastbyttor. Parade ihop rätt burk med ett passande lock och så ner med allt i EN Coop papperspåse:)  Så många behöver man ha, visst?

De flesta är från Tupperware och de kan man inte kasta, inte när man har betalt en förmögenhet för varje..Jo, de är bra åxå, såklart;) Men det är Ikeas med.

Jordan tyckte det var superkul att ”hjälpa till” , han plockade tillbaka alla i skåpet som jag ställt på golvet för att leta lock till, och var allmänt behjälplig. Hm ;)

.

Lovelia och Trixie kom en stund de med, men när de insåg at de inte fick slänga lock i hela köket så var det inte kul så de gick ner i gillestugan istället . Jordan gick och lade sig, och jag började städa småtjejernas rum.

Det var ett tag sen jag var där inne och gjorde det, men jag har sett hur framför allt bokhyllan har svämmats över av grejor som inte ska vara där. Jag kräver att det ska vara undanplockat innan de går och lägger sig, det får inte ligga massa saker över hela golvet.

Det handlar  om att det ska vara snyggt, men precis lika mkt om att den gången som nån kräks över halva rummet så blir det så hyperäckligt att behöva sanera massa dockor och petshops osv…Urk.

Eftersom jag absolut vill att det ska vara rent på golvet så brukar jag säga åt dem att slänga allt i en korg/låda när de röjer.

Dels får man bort det snabbt, och sen är det på nåt vis enklare att ta en sak ur korgen och gå och ställa det på rätt ställe, än att plocka upp det från ett överbelamrat golv, när det inte märks att man gör nåt. Det funkar oftast bra, med den följden att det står flera korgar med saker i på deras rum lite här och var :)

De har jag nu pytsat tillbaka på rätt ställe. Tog sin lilla tid, men gick ändå rätt snabbt, de är ganska duktiga på att städa.

Sen sken solen så fint på min sittbänk utanför dörren så jag hämtade en kopp kaffe och ett äpple och satt där och njöt:)

Underbart!

.

Novalie kom hem från skolan och åt lite mellanmål innan hon gick ner till syrrorna och de blev så glada, de saknar Novalie när hon inte är hemma….i höst ska ju Trixie åxå börja skolan, stackars Lovelia…Tur att Jordan växer på sig hela tiden, de två får mer och mer utbyte av varandra:)

Corrinda kom hem med en kompis och Robban ringde och sa att han gick till en kompis, summan av barn är konstant.

Patricia dök upp med trevliga nyheter, hon fick godkänt på SO provet! Det var det där om Kalla kriget och allt vad det var, skittrist. Eller nej, inte trist kanske, men väldigt mkt namn och årtal. Det roliga är ju att jag uppdaterar min egen allmänbildning när jag förhör henne :D

Det behövs…Jag har sagt det förr, men min allmänbildning är inte på topp, så det kanske är tur att det är många barn som ska förhöras ;)

.

Tjejligan klädde på sig och gick ut, först åkte de skidor, sen gungade de och sen vete tusan vad de gjorde för jag såg dem inte, men roligt hade de, det hördes på de förtjusta gapskratten:)

.

Middag blev köttfärssås och spagetti. Jag kokade lite couscous och det var ju himla gott till istf pasta:) men det är som vanligt bara jag som tycker det…Köttfärssåsen tog slut, det brukar inte hända, men de var väl extra hungriga idag tydligen. Janelle som var på dans blev utan, så jag blev ganska nöjd när hon smsade och frågade om hon fick äta på stan ist. Då löste det sig utan att jag var tvungen att trolla med knäna :)

.

Måndagar är oftast en rätt slapp dag för oss som är hemma, och idag var inget undantag. Småtjejerna gick i pyamas till lunch ungefär, och då var det under protest de klädde på sig, enbart för att de skulle hämta posten , och de fick inte gå ut i nattkläder:)

Nu var det ju ingen rolig post, en räkning på Robbans tennis, och den är så dyr så den vill man helst inte öppna ;)

Hade varit roligare med en stoooooor Lottovinst utbetalning…fast vi spelar ju inte på lotto så det hade ju varit väldigt konstigt , *s*

.

Jordan går inte i pyamas hela dagarna, men det beor ju på att han måste byta blöja och tvättas av lite, och då får han ju på sig kläder direkt.

.

Jag hade stora planer på att tvätta en massa åxå, men det blev bara en maskin lakan…som dessutom ligger kvar..hm, jaja, får väl ta reda på dem nu då.

.

En Facebookvän berättade lite hur det var när de renoverade sitt kök, och att bla diskningen tagit mkt tid….Så långt har jag inte ens tänkt…

Jag har planerat som så att vi bär ner vårt köksbord till gillestugan, och Perra ska ta hem en såndär häll med två kokplattor , den plus micron (och McD, Pizzerian, och fil+flingor) får rädda vår matlagning:)

Men disken……Jag ska genast köpa papperstallrikar, pappmuggar och plastbestick!!  Jag tänker inte stå i tvättstugan och diska mer än nödvändigt :)

.

Jaja, nu är det slutbabblat för idag!!

Natti natti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heidi

    Nog för att jag inte har med det att göra men jag undrar varför din pappa fick berätta för din mamma att ni väntar barn igen? :-) blev bara lite nyfiken….

    Hur som.. GRATTIS till graviditeten.. jag skall också ha barn i juli :-) fast bara mitt andra. Men med två bonusar blir det fyra barn hemma :-) härligt!!!

    Kram från Heidi

  2. Marianne i Kävlinge

    Hej,
    Ni har ju diskmaskin, sätt ner den i tvättstugan under tiden (om ni har plats förstås).

  3. Carola m 8

    Amanda: Vad skönt att höra!! Jag gillar, som du antar jag, äldre historia, Gustav II Adolf och Napoelon osv, sånt är spännande, men Hitler och Cubakrisen är stentrist..Beror säkert en del på att jag hade superbra lärare i just historia men ganska trista i samhällskunskap….Spännande jobb du har!!!

  4. Amanda

    Måste bara få påpeka att jag, som arkeolog, inte heller tycker 1900-talshistoria är särskilt kul och att det är väldigt överskattat. Att tragglat personer och årtal är heller inte egentligen det viktigaste. Man går ifrån det allt mer i forskarvärlden, men tyvärr har den historiesyn som förmedlas i skolorna halkat ca 50 år efter.
    Bra att det gick bra för Patricia i alla fall. =)