Familjen Annorlunda

Inglorious bastards…

…var ingen bra film, inte ens Brad Pitt hjälpte, och då är det illa ;) Lång var den åxå.

Nej den tänker jag inte se om. Men det var det som fanns att se, iom Melodifestivalen så börjar ju allt efter den är slut, och jag orkar verkligen inte se hela eländet….Tycker det är överflödigt med alla de här delfinalerna, och funderar varje gång på hur de bidrag som INTE kom med lät??? Alltså, överlag är det ju  mest skräplåtar?

Det finns ju mkt bra svenska musiker som gör bra musik, men de lyser med sin frånvaro i det här sammanhanget…

Idag ville jag se Brolle, för jag blir alltid så glad av att se honom, hela han  är som ett lyckopiller :) men när han sjungit så ledsnade jag. Tycker framför allt att de där presentationerna av artisterna är pinsamt dåliga…som förhör?? Förlöjligande, tramsigt och inte ett dugg roligt.

.

Känner mig som Ior, men ”Jag gillar inte melodifestivalen”  hihi.

.

Nåt jag däremot tycker väldig, väldigt mycket om är mina trollungar!  De här två tex:

Lovelia kramas med Jordan, sekunden efter att jag tog bilden så drog Jordan ur hennes napp :)

Han slutade ju med napp helt plötsligt, från en dag till en annan så vägrade han ta den, skitkonstigt, och nu kan han smaka på en om han hittar på golvet eller så, och så spottar han  ut den direkt och skrattar som att han gjort nåt jättekonstigt  ;)

Han kan gå fram till Lovelia med en napp åxå och trycka in den i munnen på henne, hon är ju den enda som har det . Hon får bara ha den när hon ska sova, men ibland hamnar den på nåt konstigt vis hos henne även på dagtid, som den här gången..Det står fö ”Jordan” på den, jag hade beställt från Namnnappen till de två minsta, men då slutade ju han, men Lovelia bryr sig inte om vad det står på den:)

.

Det där med napp är lite kul, för alla tjejerna har älskat dem, de har haft jättesvårt för att släppa dem, och varit upp mot fem år innan de slutat…Givevis så hade de bara haft napp på natten, och den har ramlat ur så fort de somnat, så jag har inte tyckt att det varit nåt att bråka om. Dessutom, ska man vara krass så föredrar jag napp före tumme, som några av de tagit till när jag försökt ta bort nappen….då har de fått nappen tillbaka :)  Att sluta med tumme är ju ett elände, och det vill jag undvika till varje pris.

Båda sönerna däremot har slutat av sig själva, helt plötsligt, och utan förvarning.

.

Robban hade ett stort sugbehov när han var bebis, och ville helst amma hela tiden. Det ville inte jag :) så jag ägnade flera månader åt att lära honom ta napp. Hans tvilling, Corrinda, älskade den från första stund, men han kväljde mest och spottade ut den.  Jag lyckades till slut få honom att gilla den, då var han väl runt 5 månader, och så hade han den i fem månader till. En dag, när han var runt ett år så tog han ut nappen han hade i munnen, tittade på den, skrattade och kastade in den i ett hörn, och sen dess ville han inte ha den.

.

Jordan gillade napp från början, inga problem den satt som gjuten i munnen, men en kväll när han var 6-7 månader och jag gick in för att stoppa in den i munnen som vanligt, så vägrade han. Han ville inte ha den, absolut inte.

Och sen dess har han inte haft den.

.

Lite märkligt att killarna gjort lika.

.

Idag har solen strålat från en klarblå himmel, lite skillnad från snöstorm :)

Grannarna har fortfarande inte skottat….de har helt sonika bara kört över sin plogvall flera gånger, de har dessutom haft besök idag som gjort samma. När jag kom hem från tennisen med Robban, så stod det en bil parkerad utanför dem, som stod så långt ut i gatan, tack vara plogvallen, att jag inte kunde backa in min bil….nja men det är inte Ok….

All snö har ju gjort vår väg väldigt smal :D  så det går precis att mötas nu, då kan man inte parkera så. Nu kom  ägaren till bilen så jag slapp gå in och gorma på dem…haha som om jag skulle göra det ;) Jag skulle väl bara sitta och morra för mig själv :)

.

Perra köpte en snösläde till mig idag:)

   Jag krävde en sån för att över huvud taget skotta en meter till :) Han ogillar dem, för de är otympliga och allt vad det är som är fel, men man slipper ju kasta snön, man kan bara åka iväg med den, så jag gillar den.

Jag har så ont i axlarna idag av allt snöskottande igår!

Jag tycker det är rätt trevligt att skotta egentligen, om man får göra det i fred, det blir fint när man är klar och det gillar jag, men nu när snövallarna redan är höga så är det tufft att få upp snön, och det känns idag, lite hederlig träningsvärk, helt enkelt…

.

Perra åkte med Novalie och Trixie på kalas, och jag tog med Robban på tennis medan Patricia passade småtrollen.

Sen kom vi hem ungefär samtidigt, och han lagade maten :) Me like.

Köttgryta, gott.

Annars har det inte hänt så mkt idag, vi får se om vi lyckas komma iväg på det vi planerat i morgon…,men det får ni höra om då :)

Nu är det sovdags för nattugglor, så natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Du skriver alltid så bra i din blogg och så söta bilder på era barn:)
    Saknar verkligen dig och din familj i ”Familjen Annorlunda” för det var så roligt när ni var med.

  2. Carola m 8

    Annelie: De har en snöslunga så det är inte fråga om arbete för dem, bara att promenera med den:) Dessutom kommer någon och skottar åt dem….De är märkliga bara, ett väldigt udda beteende..Tror inte det är nåt fysiskt fel, detövriga kan diskuteras;)

  3. Annelie Susanna

    Håller med dig om Melodifestivalen! Helt offatbart dåligt, så pinsamt! Kan inte titta alls för då skäms jag å deltagarnas vägnar.
    Funderade på dina grannar, det är lätt att bli arg på grannarna när dom inte gör som man själv tycker. Min man kan inte skotta alltid när det egentligen behövs, han har diskbråck och artros så ibland sammanfaller hans extra smärtdagar med snöfall :(
    Jag har ibland också rejält ont i ryggen så jag kan inte heller skotta lr så är jag upptagen med allt som inte min man kan hjälpa till med för han kan bara ligga still på vänster sida i sängen när han har som mest ont, det är den enda ställningen som avlastar. Fast du kanske vet att det inte är nåt fel på dina grannar, bara lata? Men iaf det var en idé jag hade till varför folk inte alltid gör det dom borde =)