Familjen Annorlunda

God Jul på er alla härliga:)

Årets julkort :)  Kolla Lovelia ;)

Och så baksidan:

Jag har haft så fulllt upp sista dagarna att jag helt enkelt inte hunnit blogga. Eller jo….jag hade hunnit, men jag har prioriterat bort det…måste bli så ibland, inte ofta, men ibland. Nu lugnar det snart ner sig, Perra kommer att vara ledig och vi kan bara få vila upp oss efter en intensiv höst :)  Ser fram emot det, och att kunna blogga när jag gör det som bäst – mitt i natten……:)

Inte behöva lägga mig för att jag ska upp med barnen, nu är det JULLOV!!  I like, och jag är inte ensam om det, ungarna är själaglada. De är så trötta efter en lång termin i skolan…jag har ju inget att gnälla över jämfört med dem!

.

Jag är i princip klar med alla julklappar!!

Så jäkla skönt:) Ska iväg en sväng i morgon och shoppa det sista, sen är det bara alla tomtar som ska fram…och lite annat då. Göra lite godis tänkte jag, har en chokladtryffel i kylen nu, och ska göra kola och nån slags nougatbit i morgon. Kolan är ett gammalt familjerecept. säkert lika som hos många andra, och nougatrutorna är en arbetskamrats sen 95C tiden (barnsjukhuset), supergoda:)

.

Kvällen den 23 december kommer de hem till oss från radio för att kolla hur vi har det på Uppesittarkvällen :)

De ska göra nedslag på lite olika ställen, och vi var lite kul tydligen, jag har planerat att allt ska vara klart och att vi ska sitta och kvällsfika på nygriljerad skinka på vörtbröd och dricka julmust och sen se på Trolltyg i tomteskogen.

Antagligen blir det ju inte riktigt så fridfullt….men vi siktar på det, så får vi se om det blir totalkaos ist :)  Haha.

.

Igår ringde de från en blomsteraffär i stan, och sa att de skulle komma med blommor? Jag fattade ingenting, det var ju en vecka sen jag fyllde år, och några dagar inna jul, och jag vet inte hur det är med er, men jag får typ aldrig blommor hemkörda, så jag var så nyfiken!

Det visade sig vara härifrån, från Mama.nu!!!   Tusen tusen tack:)

En tjusig blomma och:

…bubbel och choklad!!

Så oväntat och så otroligt roligt! Återigen, tusen tack, Mama!!!

.

Ni kanske såg oss i bakgrunden, hela vår familj??  Inte? Nåväl, här är vi:

  Alla barn har en varsin figur, och svärmor gav, ovetandes om det , mig de två stora gubbarna i födelsedagspresent. Fina va?  De små kommer från Guldfynd, vilket för övrigt är en av mina absoluta hat affärer…

Vi hade så mycket krångel med dem för några år sen, Janelle fick en ring och en klocka därifrån i julklapp, , och ringen var liten så hon skulle byta, klockan gick sönder direkt.

För att göra en lång och tråkig historia kort så tog det ett halvår!!! att få ringen, och klockan  glömde de skicka iväg på lagning, och hittade den i en låda efter att jag varit där och frågar efter den säkert fyra fem gånger. Klockan funkade inte länge efter att den äntligen kom tillbaka…. Svindålig kvalité.

Bemötandet var under all kritik, de var inte alls serviceinriktade utan bara ursäktade sig gång på gång. Till slut skällde Perra ut dem efter noter när de ville ge oss en liten billig smyckesrengöring som sveda och värk, och sen dess har jag inte satt min fot där….förrän i förra veckan, när jag var tvungen att köpa läkringar åt Novalie.

Det tog 45 minuter för dem att betjäna åtta kunder….varav de flesta bara handlade nåt, inga förlovningspar som skulle välja ringar i en evighet eller så. Makalöst hur långsam man kan vara! När jag väl kom fram så tog det nog en fem minuter, och jag hade kontanta pengar, redo i handen, och örhängena hängde precis vid disken…. Jisses ;)

.

Jaja, jag går inte in  där på länge nu igen, de kan gelt enkelt inte ge en bra, och snabb service.

.

Hoppsan vad det blev gnälligt nu då;) Inte meningen.

Söndag var jag och barnen på Ikea, vi hade städpatrullen hemma hos oss och ville inte vara ivägen, jag vet ju alltför väl hur det är att städa med Jordan bakom sig…De stora tjejerna var så motsträviga, men sen var det rätt trevligt ändå. Vi åt lunch och fikade, och shoppade bara lite.

Jordan gjorde dagens bravad, när han bajsade sittandes  i matstolen på Ikea. Allt åkte bakåt, uppåt och jag bar in honom för sanering på skötrummet, men insåg att jag inte kunde lägga honom ner för då skulle hela bädden bli sölig , uäack.

Han fick stå, och så tog jag av blöjan, det gick utmärkt….förutom att han passade på att kissa på golvet… Han kissar aldrig när man tar av blöjan, så jag blev bra paff. Tja, jag fick ju skura golvet där inne, det behövdes redan innan kan jag lugnt säga ;) så vi kanske gjorde de en tjänst. Soppåsen knöt jag ihop och bytte åxå, visst är jag väl en ansvarsfull människa, omtänksam mot nästa som skulle in där :D

.

På em skulle vi till kyrkan på julavslutning, med familjegudstjänst..nja, det var inte Jordans favorit riktigt, så vi var och sopade golvet i köket istället, efter att vi varit upp och sjungit tillsammans med alla musiklekbarn som var där:)

Sen blev det korv och fika, och efter det dans runt granen!

Som jag sagt förr, det finns helt underbara människor i kyrkan, som verkligen kan ordna det finfint, och dansen var välorganiserad och bra. Sen dök ingen mindre än själva tomten upp åxå!!  Godispåsar åt alla barn, och jag såg nog ut som ett jag med, för jag fick en jag med:)

De sålde lotter, och vi köpte några. Corrinda satt vid ett annat bord och missade när de gick med lottkransen, så hon gick ut i köket och fick den allra sista lotten.

Givetvis så vann hon högsta vinsten :D  Så typiskt Corrinda , hon har tur :)

Hon vann en jättefin gunghäst, som hon ska ge till Lovelia i julklapp sa hon, för Loppan blev så förtjust i den .

.

Måndag så hade jag glömt av att Corrinda tillsammans med skolkören hade julspel på kvällen, men det löste sig ändå, och det bästa av allt var att Janelle kom hem så hon kunde ta hand om barnen, så jag gick med bara Novalie…så skönt att slippa passa en klättrande Jordan som inte vill vara där :)

Janelle lagade mat medan jag var borta = stoppade in färdigköpt lasagne i ugnen :)

.

Idag, jag är redigt förkyld, kände under gårkvällen hur det smög sig på, lite kli i halsen, lite tjock i öronen , hosta….snuvig..

Vaknade och var inte alls pigg, men inga större krämpor, mer än just halsen, snuva och jag hör lite illa…men just det är ganska skönt ;O)

Jordan är jätteförkyld stackarn, idag hade han feber åxå, och han hostar tills han kräks:(

Av hostmedicinen kräks han åxå så jag vet inte vad som är bäst, ge honom den eller inte…?  Ska nog ringa till nån i morgon, vem vet jag inte bara, vår vårdcentrals  telefonkö är väl full, som vanligt…

Han har hostat länge nu, säkert två månader…men så här illa har det inte varit.

Robban har varit lite krasslig han med, snuvig, så han fick vara hemma, finns ingen anledning att släppa honom till skolan och smittas.

.

Ja, så har det varit här, vad gör ni i julstressen??

.

Jag ska byta sofföverdrag, bädda rent, stryka dukar, shoppa lite, slå in det jag ev shoppar för allt annat är inslaget!! (kors i taket) göra lite godis och pynta lite i morgon. Eventuellt ska granen in, den stora granna kungsgranen som står och väntar ute….den ska in i garaget och tina upp sig lite först bara.

Granen nere i gillestugan satta vi upp idag, det kan möjligen vara Sveriges fulaste:

  Men i en familj med merparten tjejiga tjejer så passar den såklart utmärkt .:)

Smulan har redna klättrat i den flera svängar, så vi får väl se om den står upp i morgon:)

Nu är det sovdags, jag återkommer snart!

Natti natti

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ullis

  Hej!

  Önskar dig och din familj en riktigt god jul. Och hoppas att ni får vara friska. Ha det så bra.

  Kram Ullis

  Ps. Granen är supersnygg. Skulle absolut kunna tänka mig en sån själv.

 2. Annelie Susanna

  Min Milo har ju oxå hostat å varit slemmig, fick recept på flytande Bricanyl, funkade jättebra! Han blev av med slemmet å kunde sova gott! Så det är ett tips.

  Älskar den rosa granen! Ha en go jul!!

 3. Marianne

  Tråkigt med Jordan, det bästa är om han kan dricka mycket det löser slemmet. Hoppas han blir bättre till jul.. Önskar dig och din härliga familj en riktigt God jul!!