Familjen Annorlunda

Kul att höra!

Era kommentarer om curling, alltså :)

Lite svar: Nån undrar varför inte Perra tar silverpilen , aka min ww buss med 9 platser istf sin med bara två när han skjutsar till skolan. Jag håller med om att det låter lite knäppt, men grejen är den att vi inte får rum med två bilar i bredd på vår uppfart utan står på rad, och att värma upp båda bilarna för att köra min silver en liten stund samt det krångel det är att flytta på den som står ytterst, och sen samma när man ska tillbaka med den, det funkar inte. Han måste ha sin till jobbet för jag får ju inte plats med barnen och det är en lastbil som jag inte får köra med mitt körkort.

Det blir enklast att köra fler vändor, och skolan ligger nära.

På tal om att curla alltså…haha, så skjutsar ju vi(Perra!!) barnen till skolan som det tar max 15 minuter att gå till…där talar jag ju lite emot mig själv :D

Men, det är inte så  jag menar med curla, och för sakens skull så cyklar de när det går och när jag väcker dem , som i morgon, så får de gå, lika när jag var i London. Att dra upp småbarnen och klä på dem för att skjutsa en liten stund finns inte på tankekartan, eller att lämna dem hemma, chansa på att allt går bra och skjutsa ändå…går ju fetbort.

Erkänner dock att tanken ibland känns ytterst tilltalande!

Tänk att kunna smita iväg några minuter när de små sover, skjutsa vart det nu är aktuellt och sen komma hem och de kan vakna i lugn och ro :)

Men, tänk om!! Tänk om de vaknar och ingen är hemma…Tänk om jag krockar med bilden och inte kommer hem!!

Nej, jag har gränser även om jag är allt annat än hönsmamma :)

.

Med curla menade jag att serva barnen in absurdum, med mat, rena kläder, packa väskor osv.

Ta egen ansvar helt enkelt.

Jaja, jag ids inte tänka just nu på hur jag egentligen tycker, det är jag för trött för:) Det får bli vanligt svammel ist:)

.

Som det här tex.  Tog på Jordan pyamas, och frågade om han skulle sova, och han skyndade sig hit – till Trixies säng !

Kröp ner under täcker och lade sig tillrättta på kudden, och sträckte sig efter vällingen :)

Jag kände mig ganska taskig när jag sa att han inte fick sova där, och lyfte in honom till hans vanliga spjälsäng :)

Men inte skulle ju han ligga kvar där! Han skulle ju bara kliva ur så fort jag vände ryggen till :)

Kul att han verkligen fatta vad vi menar med att gå och sova iaf:)

.

Idag har pappa varit här och bytt bil med mig.

Jag tror att jag bytte upp mig mer än han :D

Jag kör nu en Honda. Kom på att jag inte vet vad det är för nåt mer än en Honda, kan inget om bilar ;) men den ser ut som en stadsjeep :)  Finfint, man bara klickar i barnstolarna med isofix.

Pappa, mamma och två kompisar ska till Lübeck, tror jag det var, på julmarknad, och där får man visst inte ha vinter däck med dubb? Jag har dubbfria, och sen misstänker jag att det är för att det ryms ganska mkt flytande i min buss jämfört med en vanlig bil :D  Starkt flytande i flaskor :D

Mitt nerköp är ju att det är alldeles för få platser, men det löser sig, jag kör sällan med alla barnen en vanlig helg.

Den blir varm på en sekund, inte som min som tar en evighet på sig att bli något mindre frostig, och det är jäkla kul att få köra personbil!!.

.

Lagade mat igår, en av mina favortiträtter, Kassler gratäng:

 Åh den är så god:)

Tycker jag, Perra och några av barnen ;) övriga pillar och petar men det gör inget, ibland vill jag faktiskt laga mat som JAG gillar :)

Perra har alldeles egna minnen av den här maten, för precis när vi träffats och han åt middag hemma hos oss , så lyckades han alltid komma när det var det här:)

Vi åt den ofta iofs för hela familjen gillade den, men han trodde nog att mamma kunde laga TVÅ rätter, dels kasslergratäng och sen fläskfilé med champinjoner , för det var vad han bjöds på . Haha.

Båda rätterna tillhör fortfarande mina favoriter, men fläskfilén gör jag aldrig hemma, tror inte jag har receptet, måste fråga mamma.

.

Idag var det en slö dag här hemma, vi såsade runt länge, jag och de tre små, pyamasar på och storkoftan för min del. Jag fryser ihjäl, medan de går barfota i t-shirt…orättvist ;)

Har höjt värmen på alla element hemma, och Perra suckade över kommande elräkningar, men jag orkar verkligen inte frysa hela tiden!

Sen röjde jag i sovrummet, plockade fram alla vällingflaskor som Jordan sular in under sin eller vår säng, under hans är det inte så svårt att komma åt, men under våran…

Vår säng står väldigt nära hans, och jag får inte plats mellan dem, höfterna är för breda ;)så det blir lite knixigt när man ska nå..men det lyckades.

Så var det sovdags för prinsen så jag ska damma och torka därinne i morgon tänkte jag.

Pappa kom och vi krånglade med bilarna, massa skit i min som ska ut och sen barnens stolar och kuddar, efter det var det bara att gå in och tina upp :)

Lunch, och lite röj i köket, och vips så var det dags att åka på cirkelfys:)

Vår torsdagsledare är tillbaka efter sin surfsemester på Hawaii…med nya sadistiska tag :D  Sablar vad jobbigt, det är tur att det är så jäkla kul, annars skulle jag aldrig gå dit igen!

Trögt idag dock, jag var lite krasslig i London, och har en envis hosta så jag är väl inte helt kurant, även om det känns så.  Jaja. Blir väl bättre på måndag, får man hoppas!

.

I morgon måste jag upp med kidsen, hu, men Perra packar upp på gågatan där Syltkrukan står och säljer nu innan jul.

På lördag är det gympa, och jag  har nu bestämt att varken Trixie eller Lovelia får fortsätta nästa termin.

Det lät elakt, men de vill inte. Jag har ingen lust att tvinga dit dem varje lördag. När de väl är där är det ju ganska kul, men de vill inte dit, så det är ett jäkla tjat och gnäll innan. Då kan vi hellre sova :D

De är uppe sent på fredagkvällar så de är ju minst lika trötta som jag :)

Vi väntar tills det blir gympa på en kväll ist,som Novalie har nu . Tror det blir utmärkt för alla.

.

Nu ska jag kolla på NCIS, säkert en gammal repris men jag kollar ofta den här tiden (mitt i natten) och aldrig när det sända för första gången så mig gör det inget..:)

Ha det bra, vi hörs sen!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej! Jag har två tvillingtjejer som blir 3 år nu snart och de är tokiga i prinsessor osv. Jag undrar vart du har köpt Trixies lakan med prinsessor på?

  2. Camilla mamma till 2

    Skulle man kunna få receptet på den där kassler-gratängen?? Såg förjäkla god ut! Ursäkta att jag svär….

    Ha en trevlig fredagkväll!

  3. Carola

    Anette: Jag menar int heller att små barn ska förväntas klara stordåd, utan helt enkelt efter sin ålder. Men jag ser ofta hur barn i Trixies ålder, alltså fem, får hjälp på med ALLA ytterkläder, själva står de där som små fån eller ännu värre stretar emot, bara för att jäklas med mamma,då känner jag att det inte är ok.
    Ja det lan behövas hjälp med tex vantarna så de kommer på bra, men inte overallen, eller koftan under..Ser förresten ännu större barn som får samma hjälp, och då undrar jag alltid hur de klarar sig i skolan:)
    -Serrana: Ja, den är GOD!!
    Lena: Haha, en sån lärare skulle jag ha gillat jag med :)

  4. lena

    Måste bara säga ang curla.. För många år sedan när den stora grabben började skolan så ”missade” jag att skicka med ditten o datten. Fick höra av vänner att de gjort både det ena o andra. Så jag ringde läraren och sa. Du får nog ringa mig hädanefter för grabben har aldrig några papper med sig hem. och därav blivit inte rätt packat i väskan. Då svarade hon mig. I ettan skickar jag bara ut lappar på de viktiga sakerna. Och att få rätt grejer med sig är ….läxan… alltså de fick inga ”hembrev om det. Utan ”läxan” var att själv komma ihåg och lära sig och packa. Hon sa att det är så många som curlar sina barn så de vågar inte lita på sig själv att ens ”våga” packa ner minsta lilla,,=) gillade henne skarpt!

  5. Serrana

    Skriv din kommentar här!Den där kassler såg himla go ut! själv lagade jag till kassler frestelse himla go den med

  6. Anette

    Tja, tycker inte själv heller om curlade barn, MEN ändå tycker jag inte heller att t.ex. ett litet barn förväntas klara för mycket. Tycker att de ska få lite ansvar, mer och mer, ju äldre de blir. Min pojke som är 9 år har aldrig behövts ’curlas’, han vill och kan ändå själv. Han städar och har aldrig klagat fast han måste göra lite sysslor. Däremot är han INTE intresserad av matlagning! Borde försöka något tricks där…

    Min dotter på 8 år är ett barn med särskilda behov, och hon klarar inte av något utan uppmaning… Skulle aldrig t.ex. gå till skolan utan att vi körde upp henne, lagade hennes mackor etc.

    Har också läst att vi kräver mycket självständighet av barnen i Norden, redan från det att de är unga. I många andra länder får de vara barn längre. Med det menas kanske då främst det att många barn måste vara ensamma på morgnar och eftermiddagar efter skolan. Det är väl t.ex. olagligt i flera länder att lämna ett barn ensamt om det är under 12 år.