Ett päron till morsa

5 sätt att bli väckt av en 4-ish-åring

Även fast bebistiden sen länge är över betyder det inte att de tidiga mornarna är det. I synnerhet inte nu när vårljuset och sommartiden är här. Kanske prickade ni också in någon av följande varianter i helgen?

1) Från noll till hundra-metoden.

POKEMON_SATURDAY

Från djup, djup sömn till avancerade Pokemon-diskussioner eller annat, valfritt besatthets-snack på två sekunder – 1 cm från ditt öra.

2) Falska förhoppningar-metoden. Ni vet de där första klämtande sekunderna efter första uppvaket, när man ligger där och pressar igen ögonen och fortfarande liksom lever på hoppet om att det kan bli en omsomning. Och barnet liksom spelar med ett tag, fastän samtliga parter vet att det är kört? Okej, det var visst lite svårt att fånga i en seriestripp, men ni hajar. Hoppet dör aldrig.

3) Högerkroken

Mys med högerkrok

 

4) Den multimediala väckningen. Att väckas av olika typer av barnprogramsunderhållning med extrem ljudvolym.

vackning_ny

 

 

5) Mysmetoden. Är förstås den bästa av alla väckningsmetoder. Att få vakna av ljuvlig barn-andedräkt 1 cm från sitt ansikte eller av den där lilla trevande mjuka handen som plötsligt och yrvaket pillar på din hals. Gör det värt risken för detta,,,

Att samsova

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elisabet

    Sonen ligger oftast i stora sängen med mig. Han har börjat ligga på tvärsen, med fötterna mot mig. Spelar ingen roll om jag makar på honom. En välriktad fot i ansiktet väcker en direkt…