Ett päron till morsa

Tjuvkika i min mobil

Får ibland frågan om hur själva idéprocessen bakom mina seriestrippar går till och man kan nog säga att jag har blivit lite lätt arbetsskadad. Numera ser jag seriestrippar framför mig hela tiden. Sen blir ju inte alla förverkligade, som tur var, men jag samlar i alla fall hela tiden på mig massa stoff i en liten idébank i mobiltelefonen och den fylls på med olika meningar och absurda grejer från vardagen som kan bli till en stripp, bra eller dålig är vid det anteckningstillfället högst oklart.

Främst handlar det ju om grejer jag själv är med om – Päronmorsan är ju jag liksom – men ni läsare ger mig också massa inspiration! Så länge jag kan relatera till en egen upplevd situation så kan det bli en stripp, så jag är superglad för alla kommentarer och förslag som ni kommer med.

Här kan ni se ett utdrag från idébanken i mobilen. Den där om matematik har t ex redan ritats och publicerades tidigare i veckan. Det där sista, med att förskolekidsen har sån råkoll på alla föräldrar, är ju en liten märklig grej jag funderat ett längre tag, hoppas kunna komma på nån stripp kring det. Och på måndag kommer den utlovade ”Pokemon”-strippen jag hintade om förra helgen.

IMG_4326

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa Seidel

    Visst är det sjukt att barnen på förskolan har sån koll!?! Man blir lika paff varje dag. Hos oss vet barnen även vilken bil som tillhär vilken förälder. Jag vet ju knappt själv vilken bil jag kör!
    Hittar man en tappad vante på skolgården, ja då är det bara att fråga någon av kidsen-
    ”Det där är Hugos vante, han fick dom av sin mormor förra hösten. Innan det hade han röda vantar!”

    Alltså jag förstår inte hur dom kan ha sån koll!!!??

    Puss och kram!!

    1. ettparontillmorsa

      Haha, alltså ja, exakt så Linnea!! I måndags frågade en treåring på min sons skolgård om vi hade köpt ny bil!! Jag bara eh…
      Och exemplet du nämner med vanten, knäcker mig så kul ju! Måste ta med det i denna stripp på nåt sätt! Tack för inspiration, bästa du! <3