Ett päron till morsa

3 tecken på att du just har varit föräldra”ledig”

Att komma tillbaka till arbetet efter föräldraledigheten kan vara en rätt så stor omställning. Inte konstigt att vissa ”vanor” kanske lever kvar. Såsom…

1) Ett nytt spännande sätt att jobba med språket och dess melodi

F_LEDIG_KAFFESPILL2

Bebisspråks-reflexen tenderar dock att försvinna relativt snabbt. Ersätts inte sällan av småbarnsförälder-impulsen att prata engelska/svengelska/annat icke-modersmål så fort det behöver liggas lågt med någon typ av information på arbetsplatsen.

2) Förmågan att föra en ständigt pågående konversation – med sig själv. 

f_ledig_prata

 

3) Plötsliga, omotiverade och närmast tvångsmässiga referenser till barnprogram. 

F_LEDIGHET_TEMAWORK

Säger någon ”Teamwork” på ett möte, så…ja, då bara måste en fras från ”Supertrion” passera mina läppar.

Och även om barnprogramsfraserna inte alltid uttalas högt så snurrar de nonstop i huvudet. 24 h om dygnet. ”Kämpa på, det blir bätttre då, i Daniel Tigers kvarteeeeeer.” O s v. O s v.

Sen har vi förstås alla SUPERKRAFTER man tar med sig tillbaka på jobbet! Som det här med att typ utföra en hel arbetsdag –  + lite extra – inom loppet av 30 min. Får nog bli en seriestripp om denna fantastiska effektivitet också snart.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Ha ha! Känner igen mig! Förra gången jag gick tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten så sa jag till en kollega: att han kan gå på toa nu!
    Som om han inte själv kunde bestämma när??? ???
    Ja, mamma! Blev svaret ?

    Älskar dina seriestrips!

  2. Evelina

    Åh guud vad jag känner igen mig haha. Är mamma ledig nu med min 5 månader gammka dotter och har 3åringen hemma också men har dagis åt honom 2dagar/veckan. Var och besökte mitt jobb som jag fick gå ifrån redan i v 23 av graviditeten med dotter. Blev för tungt att jobba. Och gissa hur bortkommen jag kände mig då jag satt på mötet om när jag ska börja jobba igen?! Alla var så vuxna och vältaliga och själv hade jag barnprogramsfraser i huvudet. ?

    Som detta. Min son ÄLSKAR alltså FULLKOMLIGT ÄLSKAR Zootropolis och speciellt då dom åker tåg i filmen. Kan säga att de har blivit en hel del tåg-skämt för barn här hemma. Poppis hos sonen men kanske inte så popis på mötet ? Tut tut!
    Tack för en bra blogg o rolig bok. Läser den ofta och serien får mig alltid på gott humör! Kram.