Ett päron till morsa

Bra grejer med mitt 2016

Nu återstår några sista klämtande timmar av 2016. Och oj, vilket år det blev på ett personligt plan. Många avgörande beslut, en hel del vånda, men framförallt saker att vara oändligt tacksam över. Eftersom jag typ alltid samlar mina teckningar i listor så kör jag med en sådan även nu. Här är 5 bra – främst jobbrelaterade – grejer jag tänker lite extra på så här vid årsslutet.

1) Jag bestämde mig för att 41 år fyllda våga lämna en fast anställning efter 11 år. Under 2017 byter jag riktning i livet och startar egen frilansbusiness – som tecknare och skribent bland annat. Galet och naivt, men gotta´try.

2) Jag fick chansen att göra en bok! 2016 blev året då ett förlag tillslut – nyp mig i armen – nappade och jag fick chansen att göra en bok med Päronmorsan-teckningar. Kommer ut snart, i mitten av januari, för er som missat mitt tjat om detta 😉

Ett päron till morsa - boken

3)  Min ateljé. En del av grejen med att flytta långt ut på skärgårdsvischan som vår familj bestämde oss för att göra var att jag skulle kunna få den där lilla pysselstugan jag drömt om typ hela mitt liv. En liten plats där bara jag och mina målargrejer får finnas. I år byggdes den och nu ska den bli mitt kontor. Jag älskar varje liten centimeter av den.

atalje

4) Lite mer mod? Sätter ett frågetecken där på slutet, för egentligen är jag ju fortfarande lika rädd och prestationsångest-tyngd som jag alltid har varit, men jag har i alla fall börjat jobba rätt ordentligt på hela den här grejen. Och bara det att jag faktiskt vågade ta steget och lämna en trygg anställning för att försöka satsa på nåt helt annat, kanske är ett bevis på det. Även om tvivlet hela tiden finns där så vågar jag nu försöka i alla fall.

5) Alla era snälla ord. Det har betytt väldigt mycket med alla kommentarer och nya läsare och följare av Päronmorsan-serien. Vill tacka varenda en av er för att ni vill följa mig.

Så. Bring it on, 2017.

Foto: Jezzica Sunmo <3
Foto: Jezzica Sunmo <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.