Ett päron till morsa

Ett ärofyllt uppdrag…

Jag har alltid älskat att rita. Bara aldrig vågat tro att det jag har tecknat kan vara värt nåt för nån annan. Att det duger. Så jag pressade undan gymnasiedrömmarna om att våga satsa på ett yrke inom det konstnärliga området. Det var först efter att min son hade fötts som jag tog fram mina gamla penslar igen och började försöka teckna småbarnsvardagens kaos. Så skapades mitt alter ego Ett päron till morsa och min pånyttfödda kärlek till att rita hade kommit för att stanna.

Nu nästan fyra år senare ska jag snart få ge ut en egen bok med mina samlade teckningar i. Mina teckningar. Det känns helt ofattbart. Blir tårögd av bara tanken. 

Prestationsångesten och tvivlet finns fortfarande med mig hela tiden, men jag tänker i alla fall inte sluta teckna denna gång.

Veckan som kommer har jag fått äran att vara gästredaktör för Nordiska Akvarellmuseets instagramsida och får då chansen att presentera några av mina seriestrippar som ju alla är målade i just akvarell.

När jag först fick frågan blev jag livrädd och tänkte att jag absolut inte platsar där, varför ska jag få visa upp mina teckningar i detta sammanhang av fantastiskt duktiga, ”riktiga” konstnärer.

Men hejdå alla de där tankarna… nu kör vi ändå. Från och med idag, måndag kommer jag lägga upp teckningar där. Gå gärna in och kommentera och tyck till, det skulle göra mig så glad! Och passa på att följa Nordiska akvarellmuseet också – det är så fantastiskt duktiga tecknare och konstnärer som visar upp sina verk där! Så in och följ – @nordiskaakvarellmuseet

Självklart kommer jag fortsätta lägga ut seriestrippar här som vanligt också 😀

Här kommer en liten teaser på en kommande seriestripp in the making…

skiss_soffa

Vad det är som gör Päronmorsan så skräckslagen här i bilden får ni se snart…. Hela den färdiga seriestrippen kommer upp i veckan 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.