Ett päron till morsa

Vinn en ”Ett päron till morsa” – almanacka!

I samarbete med smartphoto

Jag har länge velat testa att trycka upp några av mina päronmorsan-teckningar och göra olika typer av prints men även andra grejer som almanackor, kylskåpsmagneter och sånt. I ett samarbete med smartphoto har jag nu fått chansen att testa detta! De har mängder av olika produkter att välja mellan – fotoböcker, julkort, musmattor, nyckelringar, muggar… you name it. Det verkar gå att trycka det mesta och det behöver ju inte heller vara traditionella foton på kidsen utan även teckningar, som nu alltså jag har testat.

Planering brukar ju vara en hyfsat bra grej för småbarnsföräldrar så jag testade göra en alldeles egen Ett päron till morsa-almanacka!

FullSizeRender-5

Denna variant kallas ”Standard Väggalmanacka” och HÄR hittar ni den om ni vill beställa en med helt egna, valfria motiv.

TÄVLING! Och om ni är sugna på att vinna en med just Päron till morsa-bilder, så kan ni vara med i en liten tävling här. Ett exemplar ligger i vinstpotten och allt ni behöver göra är att följa min serie på instagram om ni inte redan gör det, och sen här nedan i kommentatorsfältet kort beskriva vilken önske-päronmorsan-seriestripp just du skulle vilja se! Det går också bra att mejla in sitt förslag – [email protected]

Bästa seriestripps-idén och en vinnare utses av mig och presenteras här den 5 december. Värdet för en almanacka är 159 kr/styck.

Jag testade även att göra en större variant av almanacka med mer plats att skriva på under respektive datum.

almanacka_stor

Denna modell kallas ”Väggalmanacka Stor” och mer om denna variant hittar ni HÄR.
Min fick även ett ”Päron till morsa”-omslag 😉

IMG_1888

Ett gäng kylskåpsmagneter fick det också bli. Denna modell kallas ”Kylskåpsmagneter Kvadratiska” och den hittar ni HÄR om ni vill beställa egna varianter.

Kylskåpsmagneter

Vill ni själva beställa grejer med egna motiv så får ni här en bra rabattkod: LOPPIJUL2016

Gäller till och med 4/1 2017

Dessutom! Om det verkar finnas intresse för en stor almanacka med just Päronmorsan-motiv skulle jag ju kunna trycka upp fler och starta nån form av försäljning här framöver –  vad tror NI om det?  Skulle det vara en kul idé? Att planera året med en päronbild för varje månad? 😉 Kommentera gärna här eller mejla mig [email protected]  😀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evanessè {familjeliv, hälsa & humor}

    Å jag vill absolut vara med och tävla! Och dina underbara illustrationer (som jag numer lånar till flertalet av mina inlägg) hade passat som en liknande jag gjorde med foton här http://evanesse.se/2016/september/att-fa-nagot-gjort-nar-man-har-smabarn-2.html och här http://evanesse.se/2016/september/att-forsoka-bege-sig-utanfor-dorrarna-med-smabarn-2.html. Vad kan man kalla det ”En dag med din bebis” eller ”Du vet när du har en bebis”, Här är ett inlägg om det, och kanske tips; http://evanesse.se/2016/october/du-vet-att-du-har-en-bebis-2.html

    Jag spammar dig med kommentarer nu men ta det positivt, det här var det bästa på länge!

    Ps, Du behöver inte publicera mitt inlägg om du inte vill, utan ta mina inlägg som tips bara men du gör så mycket bra och roligt redan!

    1. ettparontillmorsa

      Haha, tack snälla du för peppen, jag blir jätteglad för ditt engagemang ju! Ska in och kika på din blogg så snart jag får tillfälle 😀 Så Kul att du vill låna mina bilder också! Alemanacks-tävlingen avslutas den 5 dec här på bloggen när en vinnare presenteras.
      Ha en jättefin dag! <3

  2. Elin Widmark

    En liten illustration av hur underbart det är att ha med sig hungriga små barn på affären som vill ha ”vad som helst” men INTE just det DU har som förslag (oavsett vad förslaget är)
    Följer på Instagram under namnet ElinWidmark

    1. ettparontillmorsa

      Haha, åh, den känns verkligen igen, fast då med ”bara” ett barn 😀 Jättebra förslag, tack för det! Den 5 december presenteras en vinnare av en kalender här! Hoppas snart också kunna få klart med eventuell försäljning av kalendrar här… Allt gott till dig!

  3. Kristiina

    Hej!

    Jag följer på Instagram som Sodercrowcastle.

    Det vore peppande och inspirerande med en seriestripp om handling till storhelger.
    Som nu inför kommande julhandel med listor, barn, viljor, måsten och massa glädje.
    Inspirerande, motiverande och ett gott skratt!

    Ha en fin dag!
    Med vänlig hälsning,
    Kristiina

  4. Marie

    Följer redan på Instagram:).
    Vill se en strip som aldrig slår fel hos mig som ensamstående med en tre- och en femåring;
    När barnen roar sig själva med annat, allt är lugnt och man ska passa på att gå på toaletten för att kunna sitta i lugn och ro och göra sina behov. Det går en kort stund och sedan ”bank bank bank” ”mamma!!!”
    Detta slår aldrig fel:-)
    Skulle mer än gärna vilja vinna en kalender! 🙂

  5. Karin N

    Ska bli farmor 16 december (om allt går som planerat) och skulle så gärna vilja ge de unga tu en liten försmak på vad som väntar dom. Varför inte göra en strip med en nybliven farmor? (mormödrar har mer koll – typ). Såg du Youtubeklippet om mormor som var så kort så hon ramlade ned i barnsängen? Nåt sånt!
    God Jul!

    1. ettparontillmorsa

      Haha, nä inte sett det, måste kolla in!! Tack för roligt och bra förslag på seriestripp! En vinnare av en kalender presenteras här på bloggen den 5 december 😀 Och grattis till farmor-skapet! En hel bok med samlade Päronmorsan-bilder kommer ut i mitten av januari, kanske kan bli en bra present till nyblivna föräldrar det med, hoppas jag 😀 😉

  6. Linda Persson

    Följer redan på instagram!
    Jag skulle vilja se den trötta mamman iklädd handduk som håller i sin lilla bebis som precis lagt en spya över mammas nyduschade axel. 100% igenkänningsfaktor.

  7. Lina

    En strip om att baka med barn vore underbart! Föreställningen om hur mysigt det ska bli är enorm men när man väl är där… Det konstiga är att från att ha bakat exempelvis bullar med barnen, slitit sina grå och svurit ”jag tänker aldrig göra om det här!” (tyst för sig själv…) Så står man ändå där x-antal månader senare för att göra om samma sak…

    Då man plötsligt mitt under baket, inser vad man svor efter förra gången och undrar ”Hur kan jag ha glömt det här?”… är frågan: hur står det egentligen till med de grå? ?
    Jag håller tummar och tår, hoppas vinna almanackan!
    Tack för många skratt och igenkänningsreflektioner!

    1. ettparontillmorsa

      Tack snälla du, klockren idé, har tänkt så själv så många gånger! Tack för ditt bra förslag! En vinnare av en kalender presenteras här på bloggen deb 5 december 😀 Och tack för snälla ord om serien!

  8. Lotta

    Älskar tanken på en kalender!
    Kaoset som det innebär när en liten människa är inblandad i en helt vanlig magsjuka, och att roligheterna alltid, utan undantag, drar igång efter midnatt när man är som tröttast…

    1. ettparontillmorsa

      Vad kul att du gillar idén! Och håller så med om detta med magsjukegrejen, vad är grejen med att det alltid måste komma på natten, utan undantag, haha! Tack för bra förslag! En vinnare av en kalender utses här på bloggen den 5 december 😉 😀

  9. Petra

    Vilken rolig idé! Skulle vara jätte roligt att ha en sådan almanacka nästa år istället för gubbens bil kalendrar ? jag har en riktig Kodak moment som skulle passa som serie strip kanske.
    Du vet den där när man sitter på toaletten, självklart med vidöppen dörr eftersom man har barn, sonen sitter och leker med dörren för att plötsligt stänga igen den och man liksom är mitt uppe i sina ”buissnes” så man kan liksom inte slänga sig upp och förhindra katastrofen… Sonen gråter när han inser att han inte får upp dörren igen …. Vilket ganska fort eskalerar till hysteri medan han bankar på dörren, själv står man med smått panik när man inser att man är ensam hemma och inte har någon som kan flytta på barnet så man kommer ut. Utan man måste alltså putta upp dörren sakta sakta så man inte klämmer små fingrar, och inte slår omkull sonen allt för hårt, men samtidigt vet man att snart kommer dunsen och med det, det dåliga samvetet.. ? hänt fler än en gång med båda barnen ??

    1. ettparontillmorsa

      Haha, åh, mycket målande beskrivning, kan se detta framför mig, haha!! Tusen tack för bra förslag. En vinnare av en kalender utses här på bloggen den 5 december 😉 😀 Kul att du gillade idén med en kalender!

  10. Lina Sällberg

    Följer på instagram, sallberglina

    En seriestripp med pappan, som sovit hela natten pga vaknar ej av bebis som mamma, gnäller på att han är trött (förslagsvis pga tittat på fotboll till kl. 23,30 ca), medan mamman som varit vaken sådär en gång varannan timme faktiskt på riktigt är trött!

    Den med mamman på gymmet som råkar kissa på sig mer eller mindre samt skäms över kroppslukt till följd av torra slemhinnor/amning.

    Faror i trafiken! Vad är värre än utslitna och trötta mammor med bebisen i bilstolen brevid som tappar nappen, snutten t.ex.

  11. Rebecka

    Min önskestrip är som följer: mamman och pappan och avkommorna ska åka lång bilresa. Pappan åker glatt iväg till jobbet på morgonen av resedagen efter att ha packat sina egna saker. Kvar finns mamman, som tillsammans med pappan kommit överens om den fantastiska idén att mamman själv (som ju ändå är hemma) kan packa ut resten i bilen. Mamman svettas, packar och ammar samtidigt som den äldre avkomman packar upp allt för den ömma modern packar feeeeeel kläder. Allt kommer in i bilen och stora frågar 7 miljarder gånger om de är framme snart innan de ens hunnit hämta pappan på jobbet. Yay.

  12. Susanna vasquez

    Det är jätte svårt att välja!! Tycker du är då klockren med alla dina serier!! Magneterna är suveräna ? skall köpa några till kusinen min som fått din andra bebis!!

    Något som händer ni gämt är att man små ljuger om till sina barn!! Tex när man är i bilen ok dem börjar tjatar!! Ok man bara inte orkar!! När dem vill ha godis ok pekar!! Säger jag nej bläääää godis är bläääää!! Hahah. Vad man behöver hitta på!! Kram på dig!! / Susiilago

    1. ettparontillmorsa

      Haha, åh, jaa, känns så igen detta! Tusen tack för bra förslag! En vinnare av en kalender utses här på bloggen den 5 december 😉 😀
      Och tack för snälla ord om serien, värmer! Och roligt att höra att det finns intresse för magneterna, ska titta på vad jag kan få loss för nåt! 😀

  13. Linnea Forsberg

    Älskar dina underbara serietrippar med hög igenkänningsfaktor!! Vill gärna vinna en kalender. Hur låter idén med en serietripp från hela ditt arkiv tex januari börjar med gravid o så fortsätter det med alla olika ”utvecklingsfaser”? Skulle vara kul tycker jag 🙂

  14. My

    Åh! En sak som hände mig idag skulle nog passa som serie. Jag kände mig lite som en seriefigur i alla fall; du vet när man själv verkligen behöver sitta en stund på toa och ens krypande bebis har inte alls lust med det så hon befinner plötsligen sig nån annan stans i huset och när en är mitt i sin ”busines” så hör man ”pang” och ”uuuuääääh”. Alltså paniken! (Det gick bra, hon ser sig inte för när hon kryper så hon hade krupit rakt in i byrån – för övrigt kanske också ett roligt serietema)

    Och ja! Jag hade också velat köpa en kalender, helst en sån ”familjekalender” dock.

  15. Renée

    Följer dej på insta och ja din almanacka hade jag gärna vunnit!! Min önskestrip är när man ligger å ammar lilla bebisen och samtidigt skall försöka gosa med barnet på fyra år på andra sidan. När de somnat undrar pappan om man är ”lite sugen” …..?

  16. Therese Gyllner

    Den där när en har ammat färdigt, bebis har somnat och en ska knäppa amningsbh:n… ”KLIIIICK!!!!” ”Wäääääh!!!”
    Följer redan på IG. Såklart!!

  17. Åsa Fogelberg

    vill gärna att du kan börja sälja almanackor och magneterna gillade jag, skulle vara kanon att förgylla kylen med ?, dina stripar är så träffsäkra ??

    En seriestrip jag gärna vill se är om hur man som förälder flänger runt med barnen på alla aktiviteter hit och dit samtidigt som man ska hinna jobba heltid och ta hand om hemmet ? Hockey, sen fotboll, sen innebandy osv osv…

  18. Sandra Myhr

    Jag skulle vilja se en serie om ”det perfekta julkortet”. Hur man försöker få på barnen finkläder, sitta still, föräldrar som mutar med allt och svettat ihjäl sig och tar typ 500 bilder men vara ETT blir bra till slut.

    1. Joisce

      Följer redan på insta såklart???
      Något jag tänkte på som nybliven mamma- har en fyramånaders- är att den där liggvagnen man var så noga med att köpa, den har man ju mest haft för syns skull! Bebis har iaf inte gillat den? Dock är den ändå alltid med, upp och ner för trappor, trängas i affären, på fiket eller på stan bland massa folk, men bebis vill bara vara i sele, inte alls ligga i vagnen! Så antingen släpar man på båda, elle går runt med tom vagn när partnern har selen, blickarna då? Det kanske skulle passa att göra en seriestripp av?
      FYI gav vi upp på liggvagn och invigde sittvagnen igår, halleluja, bebis gillar den?

      1. ettparontillmorsa

        Haha, så sant ju! Precis så var det ju! Och så det där himla velandet om när man kunde börja med sittvagn och inte, haha.
        Tack för ditt bra förslag! Den 5 december presenterar jag en vinnare här på bloggen! 😀

  19. Paola

    Hurra!!! Som jag väntat på att få pryda mitt hem med dina underbara bilder! Jag röstar för bok, almanacka å magneter…allt på en gång! Varmaste hälsningar!!?

    1. ettparontillmorsa

      Åh tack snälla du, blir så glad ska du veta! Boken är ju spikad i alla fall, kommer ut i mitten på januari, lagom till att alla sätter i gång och föder barn på våren, haha 😉 Hoppas nu även på kalender till att börja med, intresset verkar ju finnas 😀

  20. Johanna

    Jag skulle vilja se en päronmorsa som ätit upp barnets lördagsgodis och sedan hjälper barnet att leta efter godiset som inte finns..

  21. Mariel

    Jättebra initiativ!
    Kanske en tekning om barn som vill alltid att man ska läsa samma bok till dem. Till slut läser man en ”sammanfattad version” (för att det ska ta slut snabbare men de påminner en om allt man har ”glömt” att läsa!

  22. Jonna Kokki Lindegren

    Super fina!!
    Jag skulle vilja se en stripp med fredagshandling med barn följt av just det där fredags”myset” med just trötta barn som alla längtar efter hela veckan men som oftast innebär stresshandling med godishungrande barn som brukar sluta med mat i ilfart, sockerhöga barn och slutligen att hela familjen sover i soffan.
    Tack för super roliga och igenkännande seriestrippar????

  23. Elin Bäckström Stage

    Ja! Jag skulle lätt köpa kalender! Och till och med betala frakten till Danmark där jag bor 🙂 Älskar dina teckningar. Som tvåbarnsmamma tycker jag det vore himla kul att se några motiv av alla utmaningarna man möter i vardagen med två barn.

  24. Emmelie

    Vore såå kul med en serietripp om första gången man har barnvakt och går på typ resturang/ bio och inser att det enda man har att prata om är barn/barnen… dagens framsteg eller vad dom åt osv. Hoppas du kan använda idéen ? Gillar dina seriestripper! Både som mamma och föskolelärare, mycket känns igen ????

    1. ettparontillmorsa

      Haha, klassiker! Tack för bra förslag! Den 5 december presenterar jag en vinnare här på bloggen! 😀 Och så kul att höra att du gillar mina teckningar, gör ju en hel del om förskolan också – som jag älskar. Heja alla er grymma pedagoger! 😀

  25. Sofie

    Åh dina seriestrippar är ju helt fantastiska, känner igen mitt liv alldeles för väl..!
    Skulle vilja se en strip om det här med att få syskon och klara ut mornarna med dödstrött mamms som sovit högst sporadiskt med lämning till förskola etc allt ackompanjerat av bebis med allt som hör till (sa någon kräk överallt eller bajsat precis utanför ytterdörren ?) Här kom lillebror i augusti och att få ihop allt på morgonen så att storasyster på 3,5 år kommer iväg till förskolan för sina 3 h varje dag är en cirkus! /Hej från hon som sprang (bokstavligt talat) efter gallskrikande storasyster för att lyckas krångla på byxor, samtidigt ammandes lillebror på då 2,5 veckor som blivit akut hungrig, runt hela huset 2 våningar..Inte mitt värdigaste ögonblick som förälder. Sen var det ju bara tandborstning, ytterkläder för alla tre kvar innan ut till bilen (som grädde på moset inte startade just den dagen – gav då upp o ringde återbud till förskolan). Föräldraledig med två barn var visst helt annorlunda än med ett..?

    Angående om du trycker upp kalendrar, jaf hade varit först i kön på en familjekalender med en kolumn/familjemedlen, för de där tappra försöken man gör för att få ihop livet! (Kan ju iaf ge illusionen av att familjen har koll på läget..)

    1. ettparontillmorsa

      Haha, underbart rolig och målande beskrivning av en potentiell seriestripp – tusen tack! Den 5 december presenterar jag en vinnare här på bloggen! 😀 Tack också för snälla ord om min serie, blir så himla glad! Bra med input om kalendrar, ska klura lite på vad som går att få till!

  26. Mickan

    Klart jag vill tävla, och vinner jag inte är jag sjukt sugen på att köpa en almanacka! Jag kommer alltid på mig själv att småle bara av att tänka på dina bilder, en almanacka i hallen skulle få mig att på lite bättre morgonhumör.
    Nu vet jag inte om du gjort den, men leklandet! När man som förälder kryper i tunnlarna, åker rutschkana och klättrar hit och dit.. och gärna fastnar någonstans och knappt kommer loss. Den har man ju gjort ett par gånger 🙂

    Och självklart följer jag dig på Instagram:)

    1. ettparontillmorsa

      Åh, tack för de orden, betyder så mycket att veta att bilderna kan glädja på det sättet! Och riktigt bra idé, tack – känns verkligen igen! Den 5 december presenterar jag en vinnare här på bloggen! 😀

  27. Emma Wållers

    Ååå vill ha!!!

    Jag skuldbelagt se seroetrippar som illustrerar färäldrar som bär i sjal eller sele. Den där känslan när man svettig med vinterkläder på äntligen har fått på den lilla diktatorn kläder och knutit upp bebis i sjalen på ryggen och hen uttrycker AKUT nödighet ?
    Samt att knyta skor eller plocka upp hundens behov med bebis sjalat på magen (höggravids känslan tillbax)
    Och alla som tror att man tar selfies när man tar fram mobilen för att se om bebis sover eller är vaken när man bär på ryggen?

  28. Therese Ludvigsson

    Åhh du gör så härliga bilder som visualiserar livet som förälder med en härlig humor!
    Följer redan på instagram ??

    Tycker redan du kör klockrena serietrippar, fortsätt i samma anda med den nakna sanningen samt med en härlig igenkänning.
    Kanske om hur man jämnför hur ens barn är och vad de kan och hur mycket de kan, med en härlig tvist. Eller om hetsen kring märkeskläder och inredningsdetaljer ?? kramar

    1. ettparontillmorsa

      Tack snälla du,såg ditt förslag även på instagram! Just jämföra-grejen gillar jag mycket! Tack för ditt förslag – den 5 december presenterar jag en vinnare här på bloggen! 😀 Och du, tusen tack igen för snälla ord om serien, betyder massor att veta att bilderna kan glädja så! <3

  29. Jennifer Andersson

    Jag skulle gärna se en stripp som bygger på att innan barn sa vi att vi aldrig skulle bli sådana föräldrar som pratar om sitt barns bajs hela tiden, men när ungen väl var ute så är ju storyn en annan och den föräldralediga föräldern ringer den arbetande föräldern, minst en gång men ibland flera gånger/dag, och redogör i långa och ingående samtal hur konsistensen var, färg, form, jobbighet att bajsa ut osv osv osv, mest på grund av att den arbetande föräldern inte kan foka på sitt jobb annars…

  30. Sanna B

    Jag skulle vilja se en stripp om det underbara tillfället när man smyger ut från ett mörkt rum, där man slumrat en halvtimme eller så och man ÄNTLIGEN ser målsnöret där framför sig och yesssss EGENTID inom räckhåll och sååå hörs den lilla gulliganens röst ”Mamma inte gå”. Ridå.

  31. Ylva Holmberg

    Det här med att ens barn, påbyltade med sjutusen lager kläder likt en snöboll, sällan tycker det är lika kul med snö och åka pulka som föräldrarna gärna vill att de ska göra…

  32. jonna honkonen

    Hej!

    Hoppas på chansen att få vinna en sån urtjusig almanacka! 🙂

    Är sen 7 mån tillbaka 1a gångs förälder till en dotter & känner ofta igen mig i dina illustrationer om föräldrar till yngre bebisar & kan med ett skratt se framför mig hur kommande år komner bli då jag har en systerson på 3.5 är & där är det highlife i vissa petioder ?

    Jag skulle gärna vilja se mer serietrippar om nyblivna föräkdrar, typ vad man aldrig trodde man skulle gå igenom (nättrosan på bb, dollypartontuttar 3 dagar efter påbörjad amning, sovande spädbarn *hur mkt är normalt googlingar * , besök efter bb när man känner sig svullen som en bsbianstjärt å ändå ska sitta och mysfika med alla ?? skulle även va kul med typ *saker man aldrig troddeman skulle säga innan man fick barn* .. lite tips hoppas att det kan vara något kul att börja spåna på! Älskar förövrigt dina serietrippar ??

  33. Ellen

    Jag skulle vilja se en strip med två systrar, vuxna, som har olika sätt att uppfostra sina barn… en med allt tillåtet och en med lite mindre tillåtet! Jag skulle ge kalendern till min älskade syster som inte alls uppfostrar sina barn på samma sätt som jag gör, men de är fantastiska kusiner både mina och hennes!

  34. Matilda Heinemo

    Följer på Insta och vill gärna vinna en almanacka! Och skulle absolut vara intresserad av att köpa! Min idé till seriestripp är…. hm det känns som att du har gjort allt redan! 😉 Men kanske nåt åt sexhållet! Typ när man försöker få till det i soffan och ungen vaknar och skriker mitt i allt när man precis har kommit igång… det händer oss då och då 🙂 Något i den stilen! 🙂

  35. Malin

    Åh va roligt och va härligt almanacka ser ut,den skulle jag vilja vinna? kvällsbadet- när barnet först vägrar bada men sen vägrar gå upp ur badet och allt man önskar är att hitta en lugn kvälls rutin ?-det skulle kunna bli en rolig seriestripp? 1,5 åringen här hemma ???

  36. Ann Lindman

    Jag skulle gärna köpa väggkalender med päronbilder o ge till min son med sambo o småttingar. Hög igenkänningsfaktor i deras liv just nu o i mitt liv för några år sedan. Fortsätt skapa! ?