Ett päron till morsa

6 förskoleögonblick som kan ge gullighetspanik

Dags för lite gullighetspanik! Som ni vet har jag kört Tema Förskolan här på bloggen i veckan och det har fått mig att inse hur mycket kring just förskolan som kan göra en rörd.

Här är några av alla ögonblick i förskolevardagen som kan få ögonen att tåras:

1) När du loggar in för att få se hur klassfotot från årets fotografering blev. Där står ditt barn. DITT barn och tittar förstulet eller kaxigt under lugg. Stoppa tiden. Nu.

2) Stoltheten – hos er båda – så fort en ryggsäck tas i bruk. Cute overload.

Barn med ryggsäck

 

3) När du hinner iaktta ditt barn lite i smyg, på håll, vid hämtningen. Synen av den där glädjen i ögonen och gemenskapen med de andra barnen. Finns det nåt finare? Samtidigt som vemodigheten slår till och den där insikten att hen faktiskt klarar sig utmärkt utan dig. Lite som de där jobbiga lämningarna i början…

Förskolan

 

4) När ditt förskolebarn frågar om x  ”får komma hem till mig”, snackar om att ”komma på kalas” och svänger sig med uttryck som ”fett coolt” vid hämtningen. Vad hände liksom? Nyss hade ju vederbörande napp.

Sluta med napp

 

5) Alla former av avslutningar – jul som sommar.

SOMMARLOV

 

6) När du får höra fina ord om ditt barn från en pedagog. Räcker med minsta lilla smula av positivt ord för att du ska få jordens största proud-face, men ändå liksom försöka spela sansad i stunden – typ ”jaha… säger du det, vad roligt” medan man egentligen bara vill gå ner i spagat och skrika ut till världen vilket fantastiskt litet geni till barn just du har 🙂

Vilka fler situationer kring just förskolan får er att röras till tårar? Finns ju oändligt många! Fyll på här nedan! 

För er som missat att jag har kört Tema Förskolan i veckan så kan ni kolla in alla seriestrippar och inlägg här nedan, eller så bläddrar du bara bakåt i bloggen:

5 fantastiska saker som bara händer på förskolan

4 bilder om timmarna INNAN förskolan

5 bilder om timmarna EFTER förskolan

Det ALLA föris-föräldrar fruktar

När vuxna pratar allvar på pyttesmå stolar

Ha en fin helg alla, snart tillbaka med nyritade seriestrippar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linn

    Älskar dina teckningar och känner igen mig i måååånga. Den med sluta med nappen var det hööööög igenkänningsfaktor på i somras när dottern slutade med napp?

    1. ettparontillmorsa

      Åh tack snälla du, vad glad jag blir! Betyder mycket att få höra. Och det där med napp-avslutet alltså, hade ingen aning att det kunde skapa ett sånt vemod. Hittade några gamla nappar under verandan häromdagen och höll på typ bryta ihop…haha.. <3 till dig!