Ett päron till morsa

Minns ni ”Psycho”-duscharna?

"Småbarnsförälder-dusch" - á la Alfred Hitchcock
”Småbarnsförälder-dusch” – á la Alfred Hitchcock

Tänker på det här med duschar och toabesök som ju är ett eget litet kapitel för småbarnsföräldrar. Det KAN innebära ”lyxig” egentid. Men ständigt med ett överhängande hot om att avbrytas vilken sekund som helst. Ritade denna seriestrip under första året när duscharna var som stressigast. Småbarnsförälderns egna tolkning av Hitchcocks rysarklassiker ”Psycho”. Fast med toaborsten i handen istället för kniven 🙂

Även fast min son nu är 2 1/2 och de där duscharna faktiskt kan få vara i några minuter i fred så bär jag liksom ändå med mig den där känslan av att jag agerar under viss tidspress hela tiden. Som när jag häromdagen åkte i väg ensam för att handla (egentiden!)   – jag gick där och förvisso njöt bland hyllorna, men samtidigt med viss oidentifierbar stresskänsla i kroppen. Denna känsla av att jag Måste. Skynda. Hem. Som om nån butiksanställd snart skulle klänga fast i mina ben, skrika ”mamma” och rycka ifrån mig kundvagnen (som jag för övrigt ofta vaggar fortfarande, se denna seriestrip) Även fast jag visste att jag inte alls hade nån ”deadline” och att min son var i fantastiskt sällskap hemma. Det är märkligt. Känslan kommer också just vid dessa typer av tillfällen – när jag handlar själv i affärer, när jag duschar… osv. Som ett litet eko från första året som fortsätter göra sig påmint. Kan ni känna igen er? Att det är nån liten stress som pockar hela tiden, även om du är helt barnfri för en stund?

Ännu en rysar-relaterad seriestrip på ämnet… om ni sett The Shining?

"Egentid" á la Stanley Kubrick
”Egentid” á la Stanley Kubrick

Och apropå detta med ”egentid”… här är ”4 tecken på att det kan vara dags för lite mer egentid” 🙂

Fler seriestrippar på instagram.com/ettparontillmorsa och facebook.com/ettparontillmorsa. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna Voltaire

    För mig med sex barn (och en man) är toalettbesöken nu så avdramatiserade att jag nog skulle kunna göra det helt offentligt. Smussla med tamponger o dyl är för länge sedan förbi. Duscha ensam….jo det har jag hört talas om. Enda gången egentligen jag får vara ifred (utom på jobbet) är när jag städar…alla verkar vara väldigt rädda för just dammsugarljudet….Märkligt. Kanske man är något på spåret här…..dammsugarbajsa kanske???

    1. ettparontillmorsa

      Haha, dammsugarbajsa låter som en fantastiskt rolig seriestrip i alla fall! Fattar att det är fullt upp med sex barn! Vi får alla försöka hitta våra små knep i vardagen 🙂 Hoppas du får en fin kväll och tack för din kommentar!