Ett päron till morsa

6 små plågor i småbarnsvardagen

 

Barn-tv-meltdown
Barn-tv-meltdown
  • Barn-tv/Barnfilms-hjärntvätten! ”Supertrion, Supertrion!” ”Vad funkar bäst? Teamwork!”, ”Jag vet att du är där inne, alla frågar efter dig” ”Katten i hatten, vet allt om ditten och datten”… ”Dinosaurietåååååååg! Ja, det får bliiiiiiiiiii….ett dinosaurietååååååååååg”. Det får…bli? Eh???? Alla dessa märkliga textrader. Särskilt utformade och framtagna i laboratorium för att för evigt eka i din vuxna sömnbrist-sönderfrätta hjärna. (Ändå älskar jag allt med Barnkanalen. Som ”Amigo Grande”. Fullständigt vansinnigt och helt underbart. ”Religionkunskapsboogiewoogie-mannen”. Älskar!)
  • Trampandet på lego/leksak. Den Unika Smärtan. Inträffade så sent som i morse. Kl. 05.30-ish. Hela livet passerade som vanligt i revy.
Den Unika Smärtan
  • Ris till middag. Nån som vet hur man får upp klibbet från golvet på ett effektivt sätt – utan att helt behöva tappa förståndet?
  • Slängningen av blöjpåsen. Det räcker med att du glömmer den på hallgolvet i fyra sekunder och hela trappuppgången/kvarteret kommer troligen att behöva utrymmas. Vad är egentligen grejen med barnbajslukt? Hur är det ens möjligt för sådana odörer att uppstå?
  • Tidsomställningar, vinter- och sommartid. Nåt som djävulen uppfann strax efter att han kommit på det här med utdragna förlossningar, latensfaser, mjölkstockning, sömnlösa nätter etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc… Han ba´ – ”Där satt den!!!! Moahhhahahahahahahahaha!!!!”

Gillar mina seriestrippar så hittar ni fler på instagram.com/ettparontillmorsa och på facebook.com/ettparontillmorsa 🙂

Kolla även in denna lista, med saker i småbarnsvardagen som är av lite mer angenäm karaktär 🙂 – 6 saker som ger dig gullighetspanik

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta

    För att få upp ris/coscos/pasta osv lättast och direkt så tar jag en mjölspatel, en sån där platt metalspatel och en trasa och bara sveper upp det och lägger på trasan och kastar 🙂 tar ca 3min och allt försvinner. Funkar på det mesta som bara trasan smetar ur 🙂

  2. Lena

    Underbart, vi spelade in en film igår när jag och vår 16månaders sjöng vad funkar bäst teamwork”. Känner mig ytterst träffad sv bilden:)

  3. MammaN

    Eller: ”Vad kan de va för djur?”
    Inte en groda. Inte en bäver.
    Inte, inte, INTE, vill man vråla efter tjugonde avsnittet.
    Men: ”En isbjörn är vad det är!”

    Superfina illustrationer till dina galna igenkänningar! Tack för ett gott skratt!

  4. Linda

    jaja, fuckade upp min egen bloggadress. Kan man skylla på att 11-månaders har vaknat 23.30, 02.00, 03.30, 05.00 och sen ville kliva upp 6.15?

  5. Malin

    Ris plockar man inte upp. Efter 514239 gånger jag trampat i klibbigt ris så har jag börjat stänga till köket efter vi ätit ris. En timme senare går ju in och dammsuger. Mycket enklare att få upp stelnat ris än klibbigt.

  6. Jenny

    Haha Hööög igenkänningsfaktor här! Jag har ett annat tips än ovan för risklibb på golvet, använd en stekspade skrapa upp det med långsidan. På det sättet behöver man inte vänta tills det torkat.

  7. Jennxan

    Kan man ha 1000% igenkänning? Tycker inte det räcker med 100.
    Alltså, när man på jobbet går och nynnar; vad funkar bäst och hela landskapet svarar: TEAMWORK! Jeeeeez, alla småbarnsföräldrar är ju lite hjärntvättade av det ena och andra. Å har också kommit på vad som gör ondare än lego att trampa på. Glaskulor. Fy 17, typ dog. Dessutom vägrar jag klä på lillkillen innan han bajsat före avgång till dagis, annars står vi där i full mundering med bajs all over.
    Du är fantastisk! Heja heja!

  8. Håkan

    Åh att ens hela kulturella intag fått grav slagsida pga att Barnkanalen dominerar hemmet senaste åren. Ett av mina ”hat”-obekt (skriver hat inom citattecken för det möjligen är ett starkt ord) är de där snusförnuftiga ”livsvisdomarna” (även här i citattecken av samma anledning) som sjungs i Daniel Tigers kvarter. ”Vuxna kommer tillbaks”, ”En vän vill bara va’ med dig” eller ”Vi hittar på en lek tillsammans”. Men 3-åringen älskar dem och vi har till och med kunnat hänvisa framgångsrikt till dessa små visor i uppfostringssyften så man får väl stå ut trots att man ibland vill riva öronen av sig när de går på någon oinbjuden evighetsrepeat i hjärnan dygnet runt.

  9. Contactoo

    Håller med Stina S. Ris tas effektivast upp genom att det ignoreras tills det torkat! Sen har man en handdammsugare nära. Vissa saker, Cornflakes tex, är lite för stora att suga upp direkt så de trampar man sönder först. Blöta måste torka först

  10. Pernilla

    trixet är som StinaS skriver över mig, lämna det till nästa dag, eller i alla fall i några timmar så kan det dammsugas upp!
    Annars har jag faktiskt börjat med sopskyffel, men istället för sopen har jag en disktrasa som endast får användas på golvet och sopar upp det på skyffeln, lätt som en plätt i papperskorgen!

  11. Contactoo

    Håller med Stina S. Ris tas effektivast upp genom att det ignoreras tills det torkat! Sen har man en handdammsugare nära. Vissa saker, Cornflakes tex, är lite för stora att suga upp direkt så de trampar man sönder först. Blöta måste torka först

      1. Ester

        jag slutade med ris till saker som stroganoff efter att det klibbat fast för mycket i strumpor och tröjor och inte försvunnit i tvätten, trots envist slit. Pasta får det bli här, ris, bara när det är omöjligt att undvika, och då helst med barn som inte har kläder som kan förstöras!

  12. StinaS

    En rutinerad förälder lämnar givetvis riset kvar på golvet tills det torkat. Då är det jättelätt att sopa upp. Funkar även med pasta, men absolut inte med majskrokar som liksom smältersamman med golvet när de torkar.

  13. Lina

    Alltså, jag fnissbubblar i soffan trots grav sömnbrist och ettårings kassa sovvanor som hackar upp min dyrbara sittaisoffanochglotimme. Var har du varit i hela mitt földraliv? Nu måste jag läsa alla inläggen.