blogg.loppi.se/ellminasmamma

Sjukstuga

Hej igen alla fina!

 

Nu var det väldigt länge sen jag skrev ett blogginlägg senast, nästan precis ett år sen faktiskt? Jag kan tyvärr inte lova att jag kommer skriva här oftare nu heller då jag har börjat arbeta igen. Men då och då lär det komma ett litet inlägg, så håll ut☺️

 

Jag tänkte börja med att berätta att Eminell har börjat på förskolan och det har gått jätte bra. Hon är ju väldigt blyg i vanliga fall men hon har tagit sig an både barn och pedagoger väldigt bra. Hon verkar vara ett riktigt förskolebarn och det är så skönt med tanke på att Ellmina verkligen inte är det.

 

Barnen hann gå i ca 2,5 veckor innan Ellmina i fredags efter att jag hämtat började bli sjuk. Hon hade ingen feber eller var snorig utan bara lite hängig och lät annorlunda i rösten. På lördags kvällen var det min tur att bli sjuk och på söndagen blev Marcus också sjuk. (Förkylda).
Vi trodde dock att Eminell hade klarat sig, men i tisdags smög det sig sakta på henne med. Hon har aldrig varit sjuk tidigare (förutom när tänderna varit påväg) så det här blev en ny upplevelse för henne. Hon är ett väldigt glatt barn som aldrig gnäller men nu har hon inte alls mått bra? Men duktig som hon är så visar hon alltid när det kommer snor eller hämtar papper själv och snyter? Hur kan man vara så duktig när man är 1,5 år? ?

 

Idag ville Ellmina ha picknick till lunch och eftersom vi inte varit ute sen förra veckan (förutom en liten stund i går) så kändes det som en bra idé. Vi hade jätte mysigt ute i solen i några minuter men Emmi orkade inte alls med att vara ute så vi fick gå in ganska fort.

Det brukar inte vara så svårt att roa barnen men Ellmina tycker det är ”dö tråkigt” när jag måste finnas för Emmi. Ingen av oss är ju vana vid att hon behöver uppmärksamhet och en stunds lugn och ro. Dessutom har Ellmina fått för sig att hon inte kan vara själv på övervåningen så hon går bara omkring här nere och vet inte vad hon ska göra och det resulterar ju i att hon bara måste retas lite både med mig och lillasyster.
Jag hoppas verkligen att Eminell är bättre i morgon så vi kan vara ute och leka en stund för det här tär på oss allihopa. Dessutom hann jag bara arbeta 3 dagar efter inskolningen av Eminell innan jag behövde vara borta från jobbet och det känns inget kul när man precis börjat jobba igen.

 

Dagens Ellmina när vi sitter och äter picknick. – Åh det känns som att jag dagdrömmer, det är så mysigt. 

Tack för att ni läst❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.