blogg.loppi.se/ellminasmamma

Första tiden som 2-barns mamma

Hej!


Ellmina är en så bra storasyster, hon vill att Eminell ska ha det bra hela tiden. De 3 första dagarna var lite jobbiga för Ellmina för hon visste inte hur hon skulle hantera den nya situationen. Hon klängde på oss hela tiden (speciellt pappan) och hon skrek och svor och var tvungen att hoppa runt babynestet hela tiden. Men nu fungerar allt så bra.

Vi har hela tiden visat Ellmina att hon är den viktiga och sett till så hon får vara med och titta och hjälpa till med den lilla.

Nätterna är dock lite jobbiga än, då Ellmina fortfarande vaknar på nätterna i bland och då väcker upp bebis som kanske precis somnat efter en vaken stund med mat och blöjbyte. Och vaknar bebisen och skriker så vaknar Ellmina i panik och håller för öronen för hon tycker det är obehagligt att höra bebis skrika.

Ellmina somnar i eget rum men kommer alltid in på natten och bär vi tillbaka henne då så vaknar hon direkt och ska med in till oss igen. Vi har försökt delat upp oss så att en tar Ellmina och en bebisen men det funkar inte riktigt. Ellmina vill att vi ska sova tillsammans allihopa och det är viktigare nu än någonsin så hur vi än gör så väcker vi varandra här hemma just nu.

Idag gick Marcus tillbaka till jobbet efter sina 10 pappadagar. Så idag fick jag testa på 2 barnslivet helt själv. Vi har bara tagit det lugnt hemma och var ner en sväng till Bvc och vägde och mätte Eminell. Gissa om hon blivit stor? ? Hon vägde nästan 4 kg redan och hade ökat 3 cm i längd? Dock är hon nog lite fel mätt från BB.

 

Tack för att ni läst❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.