blogg.loppi.se/ellminasmamma

Goda besked och lite klagan

Hej!

 

Sedan jag skrev här sist om att något var förstorat i barnets huvud har jag varit inne på 2 ultraljud till och idag fick vi veta att förstoringen minskat och att det nu anses som en minimal risk för att det skulle vara någon fara med barnet. Dom kan inte garantera det helt men dom hittar inget annat avvikande så det är god prognos. Så skönt. Jag fick även kolla livmodertappen och den var fortfarande lång så det var en dubbel lättnad att barnet inte verkar vilja ut än.

 

Även fast allt såg bra ut annars så har jag ändå fått en ny tid om 2 veckor för uppföljning, Det känns så skönt att ha hittat en läkare som verkligen bryr sig och vill följa upp både barnet och även hålla koll på ifall den vill ut tidigare. (Vilket inte är hennes uppgift egentligen) Hade inte moderkakan legat fel från början hade jag aldrig fått träffa den här läkaren och då hade ingen brytt sig att kolla så bebisen håller sig kvar.

 

Jag känner mig annars inte speciellt nöjd med den vård jag fått som gravid. Varken med Ellmina eller bebisen i magen. Jag fick knappt någon tid på mödravården när jag väntade Ellmina (om man jämför med andra jag pratat med som gått på andra mödravårdscentraler och på förlossningen ville dom inte ta emot när hon ville komma för dom trodde att jag var en nojig förstagångs föderska med lite förvärkar. Med bebisen i magen har jag bara varit på inskrivningssamtal och 2 gånger hos barnmorskan och 1 gång hos läkaren. Trots att jag påpekat att jag borde få gå oftare pga risken för att föda för tidigt. Har någon av er fött förtidigt och vilken vård har ni isåfall fått? Hoppas jag inte låter för bitter nu men jag vill inte riskera att föda för tidigt igen om man kan förhindra det med tätare kontroller.

 

Tack för att ni läst❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Jag vet inte hur man redigerar ett inlägg så jag får skriva här? Jag menade hur mycket extra ni som fött för tidigt en gång fått gå på kontroller med nästa barn. ☺️