elisalarsson

När valmöjligheterna minskar

Vad gör ni som småbarnsföräldrar på era lediga dagar med familjen under pandemitider? Jag är lite nyfiken. Igår lördag kände jag att nej… idag måste vi gå ut en längre stund och hitta på någonting med barnen. Att bo i lägenhet under dessa märkliga tider är en utmaning tycker jag. Är det riktigt ledsamt väder är det lätt hänt att man fastnar inomhus hela dagen. I vanliga fall kan man ändå besöka bibliotek, åka till badhus eller annat under regniga dagar. Men under pandemin försvinner många valmöjligheter.

Jag tror förvisso inte på att man alltid måste betala en massa pengar för att underhålla sina bambinos. De allra flesta gånger räcker det med att gå ut till en lekplats, skogen, sjö, havet eller vad man har nära sig och bara låta deras fantasi flöda fritt! Igår stod jag och Jonas och samtalade om vad vi skulle hitta på. Noah ville inte gå ut alls men jag insisterade och la in mitt veto som förälder då det var soligt och fint väder.

Vi kom fram till att inte krångla till det allt för mycket. Sagt och gjort, vi gjorde i ordning mackor och frukt till barnen, kaffe till Jonas och begav oss ut till ”våran” lekplats. Den som ligger närmast oss och som alltid går hem oavsett ålder. Barnen lekte av sig både på gungan, rutschkanan, sandlådan och vattenpölen. Efter ca två och en halv timma var det dags att gå hem. Alla var nöjda!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.