elisalarsson – En till LOPPI.se webbplats

elisalarsson

2020

Nytt år innebär för många en massa nya möjligheter, 365 nya chanser att göra rätt för sig, Det är många ord och löften som i samband med det nya året flödar på sociala medier. Det här nya året, år 2020 för mig innebär att jag lämnar mina barn hemma med deras pappa och återgår till mitt jobb. Vi gör ett skiftbyte här hemma. Jag är redo men det är inte utan blandade känslor jag kommer att gå upp i morgon och åka till jobbet.

Jag ser fram emot att få jobba lite, att få använda och aktivera hjärnan till mer än att beställa och äta sandkakor, byta blöjor, hålla koll på förskole, mat och sömntider. Jag saknar mina kollegor, att få ha elever, att planera, utföra och utvärdera lektioner. Men jag känner också en genuin tacksamhet för den tiden jag har fått tillsammans med mina barn under dessa femton månader jag har varit hemma. Noahs alla goda sandkakor och alla promenader med Noomi. Igår var en tuff dag för mig. Jag grät mycket. Jag grät av saknad efter de två viktigaste personerna i mitt liv. Jag grät för allt jag kommer att missa. Vissa stunder har det nästan känts som om jag tagit adjö av dem.

Sen måste jag påminna mig om att jag faktiskt bara ska börja jobba. Jag lämnar inte heller över Noomi till en främling på förskolan utan det är hennes pappa som ska vara hemma ett tag nu med henne och hennes bror. Han är ju lika självklar för dem som jag är! Jag vet att denna nya tid i vår familj kommer att bli jättebra. Jag vet att jag i morgon kommer att gå till jobbet med glädje, spänning och en helt ny energi. Jag vet också att jag kommer att tänka på mina barn hundra gånger i timmen. Oavsett om jag är hemma eller på jobbet så är jag lika mycket deras mamma och dem mina barn. Ikväll när jag nattade Noah sa han, “mamma jag kommer att sakna dig i morgon när jag vaknar och du inte är hemma.” Vi alla kommer att behöva lite tid till att vänja oss till denna övergång då mamma ska jobba och pappa ska vara hemma. Men det blir bra! Allt kommer att falla på plats för det gör det alltid tillslut!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.