elisalarsson

Skolavslutning, midsommar och en massa Singoalla!

Glest med inlägg igen. Men jag gör en liten uppdatering nu på morgonen medan resten av familjen fortfarande sover sött. Vi som jobbar i någon av Göteborgs kommunala skolor hade vår skolavslutning fredagen den 12 juni. En annorlunda skolavslutning på grund av läget som råder med pandemin. Inga vårdnadshavare fick vara med i år vilket är jätte trist känner jag men det blev en fin avslutning ändå. Jag fick så mycket fina blommor och presenter av klassen på avslutningen!

Jag kan nu skriva att jag till hösten kommer att byta tjänst och jag ser så fram emot det. Jag släppte en årskurs trea nu och kommer till hösten att följa med godingarna upp till mellanstadiet. Med andra ord, jag är kvar på samma arbetsplats och med samma klass men byter från lågstadielärare till mellanstadielärare. Det fanns en ledig tjänst på mellanstadiet och jag kände att det var dags för mig att ta den. Jag hade ändå tänkt göra min sista 1-3 och sen gå upp i åldrarna för det passar mig bättre.

Vissa tror att vi lärare går på semester samma dag som våra elever går på sommarlov. Men det stämmer inte. Vi brukar jobba några arbetsdagar till. Jag vill även bara förtydliga en sak. Jag får ofta frågan om jag har sommarlov då jag jobbar i skolans värld. Jag går aldrig på sommarlov, någonsin! Jag har inte gjort det sedan jag själv slutade i skolan. Jag går på semester! Precis som alla andra vuxna i detta land. En välförtjänt semester efter ett år av mycket hårt jobb! Men min Noah däremot, han gick på sommarlov i onsdags.

Det var hans allra sista dag på förskolan, någonsin! Till hösten väntar skola och fritid. Vi tackade av hans underbara fyra pedagoger med blommor, choklad och te. Noah är redo för skolan och tycker att det ska bli spännande. Ett helt nytt äventyr börjar till hösten.

I onsdags gick även jag på semester och jag var helt slut. All luft gick ur mig. Jag somnade med Noomi vid 19:30 och vaknade inte förrän nästa morgon. Jag går alltid på semester i mitten av vecka 25. Man kan säga att min semester börjar alltid med att förbereda inför- och fira midsommar. Igår på midsommarafton var vi ett gäng som firade ihop. Vi var några familjer från Noahs förskola. Vi blev lovade sol och fick det på förmiddagen men efter lunch kom regnet i omgångar. Vi trotsade regnet och hade en riktigt fin midsommar tillsammans ändå. Det blev uppehåll medan vi grillade, barnen hann grilla sina carbeque som är Ahlgrens grillbilar, deras nya sommarhit. De åkte även vattenrutschkana, badade i regnet, hade en annorlunda variant av fiskdamm, åt för mycket chips, ostbågar, kakor och bara hade det jättekul. Noah åt nästan ett helt paket av Singoalla hallon och lakrits innan jag och Jonas märkte något. Han älskar lakrits och det är bara midsommar en gång om året! Det är i allafall lättare för mitt mammasamvete att tänka så.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.