elisalarsson

Noahs Halloweenfest

Det här inlägget har tagit mig fyra dagar att skriva på grund av att jag blev sjuk i måndags och har inte börjat piggna till lite förrän idag. Men här kommer inlägget.

I år ville Noah väldigt gärna ha en egen Halloweenfest. Jag kände först inte för det ifall jag ska vara helt ärlig. Men han lyckades övertala mig och jag gav med mig. Vi bjöd in i god tid några av hans närmaste vänner som går på hans avdelning på förskolan med andra ord allt som allt blev det inte mer än fem barn. Men det räckte gott och väl på våra 70 kvm.

Jag har försökt kalla denna fest för höstfest men Noah tyckte inte om det. Nix, HALLOWEENFEST mamma! Han ville även det här året vara ett skelett. Jonas och Noah gick all in när det kom till sminkningen samt att Jonas fixade en av hans gamla sommarhattar till en Halloween hatt, mycket bra jobbat av honom tycker jag. Det bjöds på lunch till både små och till de stora som ville ha samt lite efterrätt. Jag ville först baka en tårta men Noah ville bestämt enbart ha glass och godis. Även här fick han som han ville,  det var ju trots allt hans fest. Barnen lekte och hade kul.  Vi vuxna fick även lite tid till samtal. Uppskattar verkligen dessa mammor som var här. Genuina och kloka kvinnor hela bunten! Ja, pappan också som var med en stund är genuin och klok såklart!

Jag har personligen lite svårt för den typen av Halloween vi har börjat fira på senare år i Sverige. Jag tycker inte om att hela grejen ska gå ut på att skrämmas. Allt ska vara så läbbigt, blodigt och rätt morbid tycker jag, Hade hellre sett att vi gjorde som i USA. Under mina år där såg jag aldrig så mycket zombies, vampyrer och blod. Det var mer som en maskeradfest där man var utklädd till superhjältar, lego, prinsessor, poliser, brandmän osv. Noah ville gärna se läskig ut, jag bokstavligen fattar inte varför! Försökte verkligen få honom på andra banor men misslyckades helt! Men å andra sidan så har vi pratat mycket om att allt detta är på låtsas. Det här finns inte på riktigt och han är så pass klok att han vet det. Jag har tittat på fantasy filmer och läst fantasy böcker och inte tror jag att det är verkligt bara för det!

Det positiva till att han vill vara skelett är att vi nu har gått igenom människans anatomi och han är mycket intresserad av det och har lärt sig en hel del! Det satt liksom i sedan förra åren när han också var skelett, Noomi låg i magen och Jonas gick sin utbildning till akutsjukvårdare. Noomi och Jonas var inte med på Noahs fest. De åkte och firade storkusinen som fyllde hela 9 år istället.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.