elisalarsson

En klassiker på kakbordet

Kakor, kakor och åter kakor! Är ni ett kakmonster eller föredrar ni något annat sött så som godis, glass eller eventuellt tårta? Sedan jag drog ner en hel del på det raffinerade sockret tycker jag faktiskt att godis är rätt snuskigt! Det är inte alls lika gott som jag mindes det. Däremot glass asså… aldrig att jag ger upp glass! Jag har gjort sockerfria varianter av ”nyttig” glass många gånger med frysta bär som grund men tyvärr det slår inte RIKTIG glass! Jag äter hellre glass sällan än fryst fruktglass ofta.

Jag har en till svaghet och det är just kakor. Jag älskar kakor i alla dess smaker och former. Idag har jag bakat världens enklaste men också en av de absolut godaste kakor som finns tycker jag, hallongrottor.

På din mise en place behöver du: 100g rumsvarmt smör, 2msk sötströ, 2dl potatismjöl, en äggula och ICAs sockerfria hallonsylt.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda det rumsvarma smöret med sötströ. Därefter i med potatismjöl och äggula. Blanda tills det du har en deg. Rulla små bollar (jag använde 20g deg per boll men man kan absolut göra dem lite mindre) och lägg dem i en liten kakform. Gör ett hål med tummen i mitten och häll i lite hallonsylt. Sedan ska de bara in i ugnen i ca 20-25 minuter.

Sist men inte minst, ät och njut! Jag tror att dessa kommer att slukas av både mig, Noah och Jonas rätt fort så det får nog blir till att baka en sats till inom kort för jisses vad goda de är!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.