elisalarsson

Mammasanningar

Jag tänker att jag ska försöka dela med mig lite då och då av mina mammasanningar. För även om att få barn är det största och bästa som finns så är det inte alltid så picture perfekt! På sociala medier visar vi bara allt som är perfekt! Rent hem, rena barn, påhittiga idéer osv! Jag känner tyvärr inte igen mig i allt. Min vardag ser i alla fall inte ut så varje dag… hela tiden! Så håll i hatten, här kommer dagens mammasanning!

Jonas lagar mat till oss två ikväll! Då middagen blir lite försenad (1,5 timme) ger han Noah mat vid den vanliga tiden, rester från igår, fläskpankaka (bara det var gårdagens mammasanning tro mig)! Jag tar hand om Noomi som är rätt nyvaken och i en fas där det visst är livsfarligt att bli lämnad ensam på golvet i vardagsrummet i en sekund.

Maten är klar, bordet är dukat, Noomi sitter i sin stol och Noah leker med lego i soffan. Jag intar min plats vid bordet. Jonas häller upp lite rödvin till oss. Vi sätter oss ner och börjar äta. Jag berömmer Jonas då det är många smaker som får vinet att helt komma till sin fulla rätt! Noah springer iväg, in på toaletten. Precis när jag tar en tugga av den goda maten ropar han ”JAG HAR BAJSAT FÄRDIGT OCH MAMMA JAG TROR ATT JAG HAR DIARE”! Jonas och jag tittar på varandra han med ett stort leende på läpparna och säger att han faktiskt ropade mamma! Jag reser mig upp, går för att torka min son sedan sätter mig och fortsätter att äta.

Jag kommer att tänka på att det var så länge sedan vi tog för givet att alla middagar alltid är så lugna och harmoniska. Det var länge sedan vi tog förgivet att få tala med varandra i lugn och ro, att få prata till punkt. Men trots att jag ibland saknar dessa tider så är jag ändå glad över den kaosen vår vardag ibland speglar. Fy vad tråkigt det vore att leva ett picture perfekt liv hela tiden! Ibland är det full kaos, ibland är det ett organiserat kaos och väldigt sällan fast visst det händer att även vi får till ett riktigt Kodak moment

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.