elisalarsson

Modigare än vad någon tror…

I morse vaknade vi hela familjen en timma tidigare än vanligt, ja i alla fall när vi alla är lediga. Noah hade idag sin femårskontroll på BVC. Det var vägning, mätning och vaccination som stod på schemat. Jag hade beslutat i samråd med vår BVC sköterska att inte förvarna Noah om sprutan. Noah tycker det mesta är läskigt och lite småfarligt därav kände jag att vi inte ville förlänga hans rädsla om den skulle uppstå. Noah och Jonas åkte iväg och tillbaka kom en riktigt stolt femåring med ett plåster på armen. ”Mamma idag har jag tagit en riktig spruta”. Han var så stolt över sig själv fast jag tror nästan att jag var ännu stoltare. Det hade gått hur bra som helst! Ingen panik, skrik, gråt, fasthållning eller annat som för ett barn såklart kan upplevas väldigt traumatiskt! Jag är glad över att jag stod på mig angående att inte förvarna honom för då slapp han bygga upp värsta tänkbara scenariot för sig själv. Jag känner min son allt för väl.


Vi bestämde oss för att ta en promenad genom kyrkogården ner till leksaksaffären där Noah fått lov att välja något litet pga att han varit så modig idag. Han valde ett Brio lok.

Noah har börjat fråga ganska mycket om döden. Vad händer med personen, kroppen osv. När vi vandrade genom kyrkogården berättade vi att i gravarna finns skelettet kvar från de människor som en gång dött och blivit begravda. Hela vägen hem pekade han på varje grav vi passerade och frågade oss, ”vem har dött där då?” Ja, det var en väldans massa namn vi fick läsa upp. Tack och lov passerade vi inte alla gravstenar då det finns över 17000 stycken på Östra kyrkogården.

Noah är väldigt fascinerad av kroppen. Hur allt fungerar. Han har tittat på flera utbildningsfilmer för yngre barn om hur kroppen fungerar från mitt lärarkonto på sli. Han har koll på klaff, artär, ven, kapillär, tjocktarm, tunntarm ja allt möjligt. Ibland undrar jag om det är en liten läkare vi har här hemma. Han är bara fem år förvisso men så nyfiken och intresserad av hur saker och ting fungerar.

Noomi då? Ja Noomi skulle sova tänkte vi men istället låg hon hela vägen dit och hem och pratade för sig själv i vagnen. Precis när vi kommit hem somnar hon! 7 månader men har helt klart en egen vilja och egen agenda för hur saker ska gå till. Mina fina barn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.