elisalarsson

Ni måste prova dessa gobitar…

Dessa små munsbitar är geniala! Ja, i alla fall om du är som mig som helt plötsligt kan få ett sug över någonting gott oavsett dygnets alla timmar! Okej kanske inte mitt i natten men allt från tidig morgon till sen kväll. Tänk att då bara kunna öppna frysen, plocka ut en bit eller två då de faktiskt inte är ohälsosamma och bli precis sådär lagom nöjd. Gommen, smaklökarna, magen och hjärnan har fått sitt!

Jag snubblade över ett sådant recept för ett tag sedan, minns tyvärr inte vems. Provade, gjorde nästan tummen upp och ändrade om en del så att det passar mina smaklökar lite bättre. Här kommer receptet på min egen variant av små små goda munsbitar när man är sugen på någonting gott och vill äta utan dåligt samvete för då är det helt okej att ta en bit eller två…. eller… tre!

Detta behöver du ha på din mise en place: Mörk choklad (ju mörkare desto nyttigare). Jag väljer att använda choklad som innehåller 70% kakao. Jag har även använt mig av 90% men tycker att det blir lite för bittert men det går såklart att använd vilken procent ni än önskar. En lång och smal banan. Cashewsmör, finns att köpa i nästan vilken mataffär som helst men jag föredrar att göra min egen. Det är enkelt, godare och snällare mot plånboken. Har även testat att göra denna på jordnötssmör men är inte så förtjust i just jordnötssmör. Sist men inte minst lite kokosolja. JO ni behöver också mindre muffinsformar. Jag köpte mina på Lagerhaus.

Börja med att skiva banerna i ca 1-2 cm runda slantar.

Därefter smält chokladen i ett vattenbad. Var noga så att det inte kommer in något vatten i skålen där chokladen ligger.

Värmt ca 2 dl cashwesmör med 1-2 tsk kokosolja. Värm bara så att kokosolja precis smälter den ska alltså inte koka.

Därefter är det dags att plocka fram de små muffinsformarna (ca 16 st). Börja med att hälla en tesked choklad i botten så att den precis täcker. Ställ formarna i kylskåpet en stund så chokladen stelnar lite.

När chokladen stelnat så lägg i en bananslant i varje skiva. Därefter är det dags att hälla på cashwesmöret så att det täcker bananen. Sen är det dags att toppa med ett till lager smält choklad ca en tesked. Därefter in i frysen.

Klart! Nu är det bara att ta fram en bit eller två… eller tre när suget faller över en. Enkelt, gott och nyttigt! Noah fullkomligt älskar dem och jag kan med gott samvete säga ja när han ber om att få ta en. Han har till och med döpt dem till Noahs gotti kaka

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.