elisalarsson

Att ”fel” färg kan skapa så många känslor…

 

Det inlägg jag nu ska skriva kan mycket väl vara ett av mina viktigaste inlägg. I torsdags var jag och kidsen på stan medan Jonas var på jobbet. Vi gick in på Lindex, jag älskar Lindex barnkläder. Då ”högsommaren” verkar ha kommit behövde jag köpa solmössa till Noomi. De jag har kvar från Noah är alldeles förstora för henne denna sommar. Noah han fick välja en ny keps, kan tydligen inte ha för många!

Väl vid kepshyllan finns det tre färger att välja mellan, blå, grön och rosa. Jag väljer den färgen jag ofta väljer till Noah och som jag tycker han är fin i, grön. Noah tittar och säger bestämt nej mamma jag vill ha den rosa för den tycker jag är jättefin. Jag kommer på mig själv att det tar emot. Det tar emot att köpa en rosa keps till min POJKE! Jag försöker vid upprepade tillfällen få honom att ändra sig men enligt hans egna ord så känner han sig ”jätte cool i den rosa för den är så snygg”.

Sagt och gjort! Jag köper den rosa kepsen till honom. När vi har betalt och går ut ur butiken och genom Nordstan märker jag att många vuxna slänger en blick på Noah och den är inte alls positiv. Noah, han skiter fullständigt i det och bär sin nya fina ROSA keps med huvudet högt. Den är ju så fin! Jag blir lite full i skratt. Noah stolt över sin nya huvudbonad och många vuxna framförallt äldre män stirrar på honom när de passerar oss.

Helt plötslig så skäms jag! Jag skäms över mig själv. Över att jag försökte pracka på honom en mer ”pojkvänlig färg”. Jag skäms över att jag går emot det jag själv har sagt, låt barnen få välja själva. Vill pojkar leka med bilar låt dem, vill de leka med dockor så låt dem. Pracka inte på det ena eller det andra. Men så fort jag som mamma ställdes inför den utmaningen så gjorde jag det jag alltid har sagt att jag inte tycker man borde göra. Jag försökte pracka på min goa pojke en grön eller blå keps.

Samtidigt som jag skäms över mig själv så fylls jag av en stor stolthet över Noah. Han stod på sig, han ville ha den rosa färgen. Han älskar den. Han sa nej till mig varje gång jag försökte få honom att ångra sig (hela vägen till kassan). Han utmanade mig! Han gick med ett stort leende genom hela Nordstan med sin fina rosa keps utan att bry sig om att många stirrade på honom. Tack Noah för att du är du! Oj vad jag älskar honom med sin rosa keps och sina alla transformers robotar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.