elisalarsson

Krämig glass!

Vi i vår familj älskar glass! Vi äter glass sommar, höst, vinter och vår. Självklart inte varje dag men någon gång ibland! Oftast köper vi glass men det är så mycket godare att göra egen upptäkte jag rätt nyligen.

Denna julafton som var (2018) gjorde min brors sambo glass, saffransglass som var magisk. Efter det har jag velat prova att göra min egen glass och jisses vad god denna blev! Enbart två ingredienser och man behöver inte ens någon glassmaskin. Faktum är att man kan göra all glass utan glassmaskin. Den här glassen behöver man knäppt ens röra om i utan den blir härligt krämig ändå!

Denna glass är gjord på vispgrädde och kondenserad mjölk. Men glass går såklart att variera i alla möjliga smaker.. jordgubbar, choklad, vanilj, kaksmulor osv.

Vispa 5 dl vispgrädde (eller laktosfri vispgrädde). När grädden är fluffig häller man bara i en burk med kondenserad mjölk. Blanda ordentligt, häll upp i en form och täck med folie. Ställ in den i frysen i några timmar. Servera glassen med bär, sås eller varför inte i en strut! Går helt enkelt inte att misslyckas!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.