elisalarsson

Bönlasange

Sen snart ett år sedan har jag dragit ner på att äta pasta! Jag älskar alla typer av pastarätter och var inte alls villig att sluta äta dessa. Idag är det lätt att byta ut pastan mot olika typer av bönpasta. Jag har testat de flesta som idag finns på marknaden och kan definitivt säga att vissa är bättre än andra.

Igår lagade jag denna lasange på bönpasta. Jag har lagat den flera gånger och det är en rätt som uppskattas av hela familjen. Noah som är pastakungen i familjen då han har ätit pasta nästintill dagligen sedan han var två år pga att han vägrat äta potatis, ris och annat fram till denna höst bara, även han älskar denna lasange lagad på bönpasta. Han vet inte ens om att den inte är lagad på vanliga lasagneplattor och känner ingen skillnad alls. Igår till middag åt han två portioner samt en clementin och en banan efteråt, hungrig och växande lite kille.

Lasange är en lättlagad, god och barnvänlig rätt tycker jag. Den räcker också till lunch för både mig och Jonas dagen efter (Noah äter lunch på förskolan idag). Jag gör min lasange på vanligt klassiskt vis, inga konstigheter eller invecklat. Däremot så ”fuskar” jag med bechamelsåsen. Jag gör inte min egen utan köper färdig det är både smidigt, gott och man kan inte misslyckas! Har tidigare inte helt fått till min bechamelsås som den bör smaka. Bechamelsås finns att köpa i alla matbutiker.

Stek en finhackad gul lök, en pressad vitlöksklyfta och 500g nötfärs i smör. Blanda därefter 2 msk tomatpure, 2 tsk torkad oregano, 2 tsk torkad timjan eller basilika, 1 krm svartpeppar, 1/2 tsk salt och rör om. Häll därefter i 400-500g krossade tomater och en tärning grönsaksbuljong. Låt puttra på låg värme i ca 5 min.

Varva därefter med bönlasange (Risentas) köttfärs och lite av bechamelsåsen. Börja och sluta alltid med bönlasangplattor och häll det mesta av bechamelsåsen på sista lagret bönlasange. Därefter slänger du in lasangen i ugnen i ca 30 min på 225 grader. Servera eventuellt en god sallad till.

Ett tips! Jag köper alltid två paket bechamelsås. Det ena paketet anväder jag till mina två lager och ett helt paket använder jag på sista lagret bönlasange.

Som sagt inget avancerat alls och väldigt lätta smaker. Men jag kan lova att det blir en god vardagsmåltid som uppskattas av både stora som små.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.