elisalarsson

Äntligen eniga

Vår namnlösa tös har äntligen fått sitt namn. Det stod lite mellan Emma och Noomi. Vi ville känna av henne lite innan vi bestämde oss. Emma var mitt bidrag, Noomi var Jonas bidrag. Noah höll med sin pappa. Han hade förvisso två andra namnförslag som han inte riktigt fick gehör för, Bumblebee (från transformers) och bajskorv (lightversion av bajsåldern just nu).

Både jag och Jonas har varit okej med båda namnen fast vi har givetvis föredragit vårt egna bidrag. Vår omgivning har tyckt lite olika. Jonas invändning till Emma har varit att det är så vanligt (jag gillar vanliga namn). Min invändning till Noomi har varit att det är för likt Noah. Sanningen är den att jag tycker att det är lite småfjantigt när syskon börjar på samma bokstav och detta menar jag utan att jag önskar att vara dömmande mot någon. Så vad blev det tillslut?

Det blev en liten Noomi, Det var när Jonas sa att vi kunde ta namnet Emma som jag insåg att hon inte alls är en liten Emma. Efter att ha testat att kalla henne för Noomi i snart två veckors tid har hon blivit en Noomi även för mig. Vore märkligt att ge henne ett annat namn nu.

Jag råkar ibland kalla henne för Noah men jag vänjer mig nog snart vid att båda mina barn har NO namn. Jag gjorde även ett lamt försök till att blanda in Sarah, Judith, Selma eller Arwen också men fick blankt nej från Jonas. Inte samarbetsvillig för fem öre!

Noomi Alice Cornelia.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.