elisalarsson

Julmys, mat från olika kulturer och baklava

Då var julen 2018 över. Mina föräldrar var här nere i nästan en vecka, de åkte hem idag. Vi fick lite tid till att umgås och Noah fick lite extra tid med dem. Vi var på Jul på Liseberg tillsammans i lördags men jisses vad kallt det var! Min bror och pappa gav upp ganska snart. Jonas blev kvar hemma då han var krasslig. Jag, Noah, lillasyster, mormor/mamma och Hatice (min brors fina sambo) kämpade på i kylan, mest för Noahs skull! Därefter blev det lite middag hemma hos brorsan. De har just flyttat in till centrala Göteborg. Låt mig bara tillägga att lillasystet sov som en stock i vagnen under hela vistelsen så henne gick det ingen nöd på.

På julafton blev det lite ändringar från originalplaneringen. Vi var hemma hos min bror hela dagen/kvällen. Mina fina svärföräldrar kom från Borås och firade tillsammans med oss vilket var en stor bonus. Vi åt god mat från både det traditionella svenska julbordet samt det traditionella rumänska julbordet. En härlig god och mättande kombo. Därefter åt vi en massa sött såklart. Jonas hade lagat knäck samt brigaderios. Jag hade gjorde lussekatter med centerchoklad i istället för russin samt saffranssnurror med mandelmassa och vit choklad. Mamma hade lagat en julig fruktkaka och Hatice hade gjort baklava och saffransglass. Det fanns också en massa choklad, kola och ett gott fruktfat. Men låt mig återkomma till den där baklavan för en sekund.

Jag har ätit baklava några gånger tidigare och tycker att det är helt okej men väldigt sött. Hatice baklava var makalöst god. Inte alls för söt utan helt perfekt. Jag åt fler än en bit kan jag erkänna och kommer absolut att ta receptet för att någon gång vid speciella tillfällen laga den själv. Helt klart vinnaren enligt mig på dessertbordet!

Noah var lyrisk på julafton. Han fick en del julklappar och har nu att göra ett tag framöver. Men det är bra då han från januari bara får gå 15 timmar i veckan på förskolan.

Jag hoppas att ni alla har haft möjlighet till en fin jul tillsammans med de människor som betyder mycket för er.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.