elisalarsson

Onödig gift kan vi alla vara utan!

Jag har alltid tyckt om att läsa olika bloggar. Vissa bloggar har jag följt länge medan andra läser jag mer i perioder. Alla bloggar jag läser är skrivna av kvinnor. Varför? Ingen speciell anledning mer än att jag själv är kvinna och har på så vis lättare att indentifiera mig med andra kvinnor.

Men någonting jag har reagerat över framförallt på sista tiden. Det är alla kommentarer som lämnas. Man skulle kunna säga att det är ett hårdare klimat idag i bloggvärlden. Människor kan skriva fruktansvärt elaka kommentarer och sedan gömma sig bakom ord som, jag får tycka och skriva det jag vill. Inget är fel, att spilla ur sig allt man tycker och tänker är tillåtet tydligen!

Det jag finner sorgligt i det hela, det är att vi strävar efter ett jämlikt samhälle. Där män och kvinnor ska kunna leva sida vid sida i harmoni, acceptans för varandras likheter såväl som olikheter och att respektera dessa. Ändå idag i Sverige 2018 hoppar kvinnor mer än gärna på andra kvinnor genom att skriva medvetet elaka kommentarer. Kvinnor kritiserar varandra som mödrar, kommenterar fortfarande varandras kroppar, klädval, karriärval och så mycket mer. Väldigt många slänger med sina åsikter till både höger och vänster som om de vore Carolas hår i fångad av en stormvind.

Det verkar inte finnas något mer provocerande för dessa kvinnor än att läsa om andra kvinnor som är tillfreds med livet. Men jag tror att om vi ska sträva efter att nå ett samhälle där vi alla ska få möjlighet att lyckas så kanske man ska börja som kvinna att respektera andra kvinnor. Varför inte lyfta upp varandra, peppa varandra och glädjas åt varandra istället för att spilla gift över varandra?

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.