elisalarsson

Ljuset kan lysa även när mörkret är på väg!

När jag bestämde mig för att dra igång en ny blogg bestämde jag mig samtidigt för att jag inte skulle pressa fram en massa inlägg. Nu har det gått två veckor mellan inläggen och givetvis ska det inte göra det. Min tanke och mitt mål är att jag i alla fall ska lyckas få till några inlägg i veckan.

Dessa två veckor har min energi varit mycket låg. Noah har varit förkyld vilket bidrar till att han sover lite oroligt på nätterna därav gör vi också det. Han vill komma in till oss mitt i natten och sova vilket han i vanliga fall aldrig annars gör. Han är såklart välkommen och tar över ganska stor del av vår säng. Antingen ligger han fastklistrad mot mig eller mot Jonas. Det bidrar till att jag och Jonas får lite sämre sömn. Nu är han fri från sin förkylning men istället är det jag som är på gång med vad jag tror är en dunderförkylning och det hjälper inte riktigt min egna bristande energinivå just nu.

Nu är hösten på ingång på riktigt känns det som. Här i Göteborg är vädret sådär. Det regnar en del och det blåser lite. Men jag tycker faktiskt om det. För några år sedan bestämde jag mig för att träna mig själv till att se det fina i varje årstid. Nu idag kan jag utan att tänka på det se att den träningen har gett mig resultat (oftast). Jag är så peppad inför den fantastiska höst som ligger framför. Alla vackra färger. Alla snygga höstkläder. Jag får åka och handla på mig en massa ljus för att tända på kvällarna här hemma. Jag myser till det ordentligt oavsett om det är helg eller vardag. Varje fredag köper jag på väg hem från jobbet vackra snittblommor som går efter säsong och som brukar stå sig fina in till mitten/slutet av följande vecka. Jag dricker mer te (då jag inte dricker kaffe) under hösten och just nu är det smaken lady grey som jag älskar. Jag läser mer böcker under höst och vinter också vilket för mig är väldigt avslappnande. Jag känner mindre stress och press över att jag måste hitta på någonting varje helg.

Det jag vill ha sagt, det jag vill uppmuntra dig som läser till är att piffa till vardagen och helgen utefter det som får just dig att må bra. Unna dig saker, unna er som familj när ni har möjlighet. Ta vackra höstpromenader. Har ni barn gå ut i höstvädret och tillsammans plocka vackra höstlöv och gör fina hösttavlor med barnen. Det är alltid bara fantasin som begränsar en. Jag har märkt i mitt egna liv att om jag inte alltid går utefter hur jag känner utan ibland går efter det jag bestämt mig för trots dagens känsla så förminskas den känslan mer och mer med tiden och till slut som i mitt fall kan jag känna glädje de flesta dagar av att hösten, mörkret och kylan är på väg för det är den och oavsett vad vi vill så kan vi inte stoppa den. Vi kan däremot tränas oss till att försöka ta emot den med förväntan. Jag tror också att det är viktigt att jag påpekar att jag har tränat mig att se lite mer positivt på den mörka delen av året under flera år. Det finns vissa saker i livet som jag inte kommit lika långt i min träning av att se positivt på men jag kommer att skriva om det i ett senare inlägg.

Hoppas ni alla får en fin lördag var än ni befinner er!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.