elisalarsson

Noahs rum!

 

 

 

Noah är min son som är 4 år och hans rum är ett av de minsta här hemma. Det är ett ganska svårmöblerat rum pga. sin storlek och sin avlånga form. Jag har länge tänkt på tre följande saker. Då rummet är litet skulle jag gärna vilja använda hela golvytan om det är möjligt. Jag vill ha bra med förvaring till hans leksaker utan att det ser rörigt ut och det måste vara mer lättstädat! Städningen har varit min största utmaning. Minsta rummet i lägenheten med det mest svårstädade rummet.

Jag tycker om att titta på Pintrest. Jag får mycket inspiration därifrån både privat såväl som i mitt yrkesliv. Den här semestern (då jag som lärare har en lång semester) kände jag att det var dags att ta tag i ”projekt Noahs rum”. Med de tre ovanstående önskemål började jag att leta och låta mig inspireras.

Jag är nu klar och det blev ett helt nytt rum. Jag har lyckats använda hela golvytan tack vare sängen Kura från Ikea. Den är 116 cm hög och har en bra kant så att han inte ramlar ner. Noah älskar den och sover som en stock. Jag valde att måla delar av sängen i en mellangrå färg samt matcha med att måla hans nya pallar i samma färg. Under sängen finns det plats för både leksaker, böcker, puzzel och spel. Jag köpte tre canvaskorgar för hans duplo, lego och hans ständigt växande brio tågbana kollektion som tar en ganska stor plats. Han fick en egen liten måla/pysselhörna med hjälp av rullvagnen Råskog samt ett bord och två pallar också från Ikea. Hans små lösa legobitar förvaras i förvaringen som finns inbyggd i bordet, så himla smidigt. Jag har valt att sortera hans lego efter färg. Det blev även en ny matta från H&M Home och tre nya posters från Desenio. Kvar att göra är fönstret men det tar vi nu till hösten.

Noahs rum känns större, luftigare och trevligare. Jag både plockar undan, dammar och dammsuger hans rum på mindre än 10 minuter. Han leker oftare i sitt rum nu så man kan säga att vi är alla nöjda med slutresultatet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.