5 kroppshållningar i småbarnsvardagen – ELISABETH

ELISABETH

5 kroppshållningar i småbarnsvardagen

Detta inlägg har jag gjort tillsammans med härliga “Ett päron till morsa.” Jag har skrivit texterna och hon har ritat (surprise va?!) de underbara bilderna!  Ni som inte hittat till hennes blogg, se till att göra det NU, för fler roliga seriestrippar! 

1. Mata-barn-ställningen

Denna ställning är känd för extremt rundad rygg, en arm konstant i luften och den andra ständigt torkande diverse vätskor. Förkortar totallängden på en person med minst 10cm.

2. Ostkroken 

För att behärska denna väldigt ej skonsamma pose, krävs följande: a.) Du bör helst sitta, gärna på ett golv b.) Det är en fördel om du har minst ett litet barn i ditt knä. c.) Böj dig fram och försök klippa det lilla barnets lilltånagel. Klarar du detta (alltså inte att klippa lilltånageln, det är ju i princip omöjligt)?! Då klarar du Ostkroken och bör få diplom!

OSTKROK

3. Lyfta-med-ryggen-tricket

För att bemästra denna extremt snabba men o så smärtsamma teknik, är det viktigt att allt går så fort att du inte hinner tänka på din kropp. Ponera att du har en bebis som du lämnar på golvet EN sekund (hur snabbt har man inte lärt sig kissa sen kids kom in i livet?) och sedan hittar du hen sextisju meter från ursprungsplatsen med en lampsladd i sin kletiga hand och preciiiiiiis ovan huvudet står lampan själv och balanserar på fönsterbrädan. Då gör du det, du blir så sjukt tvär-vig, viker kroppen dubbel, med väldigt raka ben för extra mycket skada, och sliter upp 10-kilosklumpen med svaga armar, endast med hjälp av ryggen. FORT VAR DET GJORT.

4. Amnings/flaskmatar/glo-på-söt-bebis-nacke

Okej att vi sitter med smartphones och diverse surfplattor ungefär all vaken tid och att det inte är bra för våra kroppar, men herregud vad min nacke blivit ännu sämre sedan jag fick barn! Att aldrig kunna slita blicken från denna lilla, lilla stjärna som ju nästan alltid befinner sig rätt så mycket lägre ned än ens ansikte, kombinerat med övrig tid tillsammans med Instagram/blogg/Google/Facebook har gjort min nacke i princip c-formad.

5. Stolthets-hållningen

Det finns nog bara en sak (förutom träning tydligen?) som kan få en föräldrakropp att rätas upp till en bättre-än-bäst hållning! STOLTHETEN. Ens barn är ju så förbaskat perfekt och känslan under varje barnvagnspromenad är ju obetalbar, särskilt när folk vill kolla på bebisen. Om ingen vill kolla, TVINGAR man dem att kolla, för den enda känslan som nästan kan knäcka känslan som infinner sig när man tittar på sitt barn, är när andra gör det. Det är stunden då man står lite på avstånd och hinner tänka: “Det där är mitt barn och det är det bästa barn som någonsin gjorts.”

STOLTMAMMA

Som sagt, bilderna är ritade av “Ett päron till morsa”, tack Teresa för ett kul samarbete!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.