ettparontillmorsa

Ett päron till morsa

Annons

Sms från en föräldraledig

De där smått labila sms-konversationerna mot slutet av dagen – never will forget 😉

sms_fledig_remake_insta

Som ni ser är stavnings-förmågan inte alltid den bästa, det slints en del på tangenterna. Det är ju därför det borde finnas de där päron-emojisarna jag brukar tjata om. Kolla in dem här om ni missat:

8 emojis som småbarnsföräldrar FORTFARANDE saknar

ÄNNU fler emojis som småbarnsföräldrar saknar

Det har ju blivit en del seriestrippar om just denna första tid som nybliven förälder. Kommer fler bilder om just detta i veckan, så håll utkik!

Nya seriestrippar läggs som vanligt ut på måndagar och onsdagar och massa listor och annat däremellan!

Och fler seriestrippar hittar ni som vanligt på instagram.com/ettparontillmorsa och på facebook.com/ettparontillmorsa

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Nystart!

Vet ju att ni mest är vana att se tecknade bilder från mig, men måste bara få berätta om den helg som just har varit. Först en väldigt inspirerande kick-off ute på Hasseludden Yasuragi utanför Stockholm, ordnad av superproffsen bakom denna bloggportal – Loppi – och sen gårdagens LoppiEvent Höststart. Så grymt imponerad av hela Loppi-gänget och alla fantastiskt duktiga och härliga blogg-kollegor som jag har fått träffa för första gången! Här ser ni en bild utanför Loppieventet, där jag skymtar fram i alla fall liiite där längst bak… Som sagt, jag nöjer mig oftast med att vara den tecknade Päronmorsan-seriefiguren, så därav inte så många bilder på mig IRL 😉

28667896083_170c8a1a04_k

Jag är superglad över att få vara en del av Loppi-gänget även fast min blogg ju skiljer sig rätt mycket från övriga. Här är det som bekant enbart handtecknade humorbilder inspirerade av mitt egna föräldraskap som gäller. Därför är jag är väldigt tacksam att Loppi trodde på detta och lät mig börja blogga hos dem. Glömmer aldrig känslan när jag äntligen fick det där rungande ”jaaaaet” i mejlet från en av grundarna av Loppi – helt fantastiskt inspirerande Charlotta Wågert  (den andra lika fantastiska grundaren är VD:n Katarina Bergegård!) – när jag hade frågat om de ville ha en tecknad serieblogg hos dem.  Här syns hon inleda hela eventet som det proffs hon är.

29254749556_924625870d_k
(Foto: Sandra Rogers)

Och här är några fler bilder från det fullspäckade inspirations-eventet!

29254096716_93f144033b_k
Foto: Sandra Rogers
29179583982_6ef0c3aa07_k
Foto: Sandra Rogers
28999804330_efc26156f4_k-2
Foto: Sandra Rogers

Alla möten med andra bloggare och med er läsare gav en väldigt bra nystarts-känsla i kroppen! I september ska jag börja ordentligt med arbetet med boken och även försöka hinna lägga ännu mer tid på bloggen framöver. Uppdatera oftare. Tänker att det vore kanske kul att få följa arbetet bakom tecknandet mer? Bakom boken. Och hur alla seriestrippar blir till!  Mer såna här filmer kanske?

Blir jätteglad för alla kommentarer och idéer om hur denna serieblogg kan utvecklas!

Och hörni, det är ju måndag så återkommer lite senare i dag med en nyritad seriestrip! Håll utkik! 😉

 

 

 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

5 tecken på att det är dags för lite mer ”egentid”

Vardagen är igång igen och längtan efter lite ”egentid” kommer kanske krypande… Dags för en uppdaterad version av denna läsarfavorit-lista från arkivet!

5 TECKEN PÅ ATT DET ÄR DAGS FÖR LITE MER EGENTID

1) När… varje dusch känns som att gå på spa.

När duscha är som att gå på spa

2) När.. du tycker det är liiiite för kul att torka upp riskorn från golvet…

Egentid

3) När… du så fort du hör bebisgråt på bussen automatiskt börjar googla fram ”Babblarna” (långversionen!) och sen inser att ljuden inte kommer från ditt barn, eftersom hen är på förskolan. Alternativt tvångsmässigt brister ut i Daniel Tiger-trudelutt (eller annan valfri barnprograms-tv) på jobbmötet.

Daniel Tigers kvarter

4) När… gå och handla ensam på närmsta ICA känns som en resa till New York

EGENTID

5) När… toabesöken känns som hämtade ur The Shining/random rysare.

"Egentid" á la "The Shining".
”Egentid” á la ”The Shining”.

Det var några av alla tecken i vardagen.. finns ju så många fler. Kommentera gärna här nedan!  Ett tips är också att lyssna på senaste avsnittet av superbraiga podcasten ”Cissi & Hormonerna” – de pratar just om detta utskällda ”egentidsbegrepp”. Väldigt bra – och rolig – diskussion om allt där!  Här hittar ni podcasten >

Blev så glad också att se att Cissi ville visa en av mina ”egentidsbilder” på sin blogg i samband med att avsnittet lades ut! Kanske gör det också att fler läsare hittar hit till min serie – hoppas det !;) Även en bild på ämnet egentid gjord av fantastiska Hejhej vardag fanns där! Här är det inlägget >

Passar även på att tipsa om min grymma Loppi-bloggkollega Nina Malmström som tar upp ämnet i denna lista : ”5 saker jag saknar från tiden som icke-mamma” !

Kolla även in min lista om gullighetspaniken som kontrast till egentidspaniken 😉

Nya seriestrippar läggs som vanligt ut på måndagar och onsdagar och massa listor och annat däremellan!

Och fler seriestrippar hittar ni som vanligt på instagram.com/ettparontillmorsa och på facebook.com/ettparontillmorsa 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera (28)

Kommentera

 1. Jessika

  Helt underbart! Stor igenkännelsefaktor! Tänker även på när man automatiskt vaggar kundvagnen i affären, utan barn….

 2. Tina

  Och ja, förresten, det uppenbart omtvistade temat ”egentid” har verkligen inget att göra med att bortprioritera sina barn. För mig är det att prioritera mina barn. Det handlar ju om att ladda batterierna så att jag kan bemöta mina barn på ett tålmodigt och kärleksfullt sätt, att orka sätta gränser och vara strikt och tydlig i min uppfostran istället för att ”utvägslösa” eller bli som en eldsprutande drake pg a för lite ork, att bibehålla glädje i livet och glöden i relationen som sedan smittar av sig på barnen. Framförallt vill jag föregå med gott exempel och inför mina barn visa att det är viktigt att lyssna inåt, känna efter hur jag mår och att det är absolut ok att prioritera sig själv emellanåt. För då gör de förhoppningsvis detsamma. Nog kan det tyckas som att dagens generation föräldrar är egoister för en del äldre personer. Men min erfarenhet av den äldre generation är kvinnor som en efter en på sena medelålderns höst stupat in i väggen av total utmattning efter år av självuppoffranden som de dessutom smärtsamt tvingat inse bara givit näring åt patriarkatet! Och det vill vi ju inte eftersträva eller hur?

 3. Tina

  Underbara illustrationer! Känner alltför väl igen mig i ALLT. Definitionen av lyx förändras verkligen när barnen kommer. Att äta en hel oavbruten måltid med sin partner eller dricka en kopp kaffe innan de kallnat är också härliga exempel – som att gå på restaurang eller café! Och att sova ut en morgon är som att vakna upp på hotell!

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Tack så mycket, roligt du gillar bilderna! Och du sammanfattar begreppet ”egentid” så väldigt bra i din andra kommentar – precis så är det, håller så med dig! <3 🙂

 4. Mi

  Vet inte hur många gånger jag passat på att dricka kaffe på toa samtidigt som jag sorterat tvätt (smuts och ren), startat tvättmaskinen och kammat håret och alltså uträttat kroppsliga behov medans karlsloken hängt vid datorn och muttrat att jag prioriterar fel. Samtidigt brukar barnen komma och vilja sitta i knät. Och ja. Jag HAR tvättat min mammalekamen med Extras våtservetter. Egentid är inte ett ord jag gillar men TID vore nåt!

 5. Tvillingforalder

  När vänner kommer på besök och man själv smyger ut på balkongen för att få dricka kaffe i lugn och ro medan kompisen ser efter barnen.

  När man poppar järnet i bilen till och från jobbet. Enda gången man inte har känsliga barnöron kring sig.

  När man hittar en ny favoritfilm åt barnen så dom håller sig tysta och lugna i 72 minuter så att man kan ta tag i diskberget

  När barnen somnat och allt man hör är… Tystnad. Woho, egentid i ett varmt bad med en skvallertidning.

 6. Jennxan

  Går alltid på toa länge på jobbet, även om det bara är ettan, såååå underbart att få va ifred! Älskar alla dina idéer- volonterar alltid att storhandla i evigheter! Klippa gräset funkar också. Att sätta igång en tvättmaskin kan också få ta 20 min-ha ha ha!
  Bäst av allt är ju att då duscha i fred, efter tre dagar utan dusch och man är fylld av kräks, snor, mjölk och svett. Då är det ju som Spa!! Hurra för dig!

 7. Lili-Ann

  Känns som om barn är mera till besvär än glädje när jag hör allt prat om ”egen tid”. Ni kommer att få massor av egen tid när barnen flyttar ut och även innan när de är mera intresserade av sina kompisar än att terrorisera sina föräldrar. ”Egen tid” ett ord som inte fanns för några år sedan…..som vi äldre inte begriper oss på. Skaffar vi barn är det för att vi vill slippa ifrån egen tid.

  1. Jenny

   ”Förr” hade föräldrar mer hjälp och därmed mer ”egen tid”.

   Om mormödrar och syskon bor nära varandra och hjälps åt, blir allt lättare och man får umgås med andra vuxna, man behöver det, hur mycket man än älskar sina små.

   I dagen samhälle lever vi så ensama, speciellt i städerna, ekonomin tillför en stress som inte fanns förut. Det är lätt att hamna utanför arbetsmarknaden och jobbet är livet i vår kultur.

   Man älskar inte sina barn mindre för att man inser att man behöver ”egen tid”!

  2. Linda

   ”Förr” – även da fanns det manga föräldrar som fick kämpa för att fa vardagen att ga ihop och gärna hade haft lite egen tid.
   Mina föräldrar och bror bor 100 mil bort. Min man är ensamt barn, svärfar dog för 30 ar sedan och svärmor har Alzeimer. Jag jobbar deltid, men har 1,5 timme till jobbet och sedan hem igen, dvs jag är hemifran 11-12 timmar/ dag. Ena barnet sover daligt- alltsa gör vi det ocksa. Da vi inte kan fa regelbunden hjälp av familjen är det 7 dagar i veckan med jobb, resväg, dalig sömn- är det da sa svart att man längtar efter ett par timmar (nagon gang per manad) när man kan fa slappna av utan att vara tillgänglig för andra?
   Sa här ser det ut för väldigt manga familjer idag. När man refererar till ”förr” och säger att man inte förstar pratet om ”egen tid”- har familjerna i din omgivning det sa himla lätt eller har du kanske inte sa mycket kontakt med vardagslivet i dagens barnfamiljer?
   Nu som förr försöker man vara bra föräldrar. Det är inte direkt stöttande att klanka ner pa dem som öppet vagar tala om hur de känner. Att visa mer förstaelse och komma med lösningar vore en bättre väg.

 8. Yvonne F

  Det verkar inte som om dagens barn är uppvuxna med telefon. Säg den gång man fått prata i fred. Barnen försöker alltid påkalla ens uppmärksamhet när man pratar i telefon. Om de fått sin vilja igenom eller att man avslutat samtalet, är man inte intressant längre….

Se fler...
Annons

3 bilder att komma i håg när du haft en jobbig lämning eller inskolning

I Inskolningstider och dagar av extra jobbiga och känsliga lämningar (ni vet såna när känslan sitter i hela dagen på jobbet?) kanske dessa Päronmorsan-bilder från arkivet kan påminna om att…

1) THIS TOO SHALL PASS. Snart är det ombytta roller…

VINKA_BOKEN_insta

 

3) …du är INTE ensam om att känna så här ibland…

Känslan efter en riktig dålig morgon...
Känslan efter en riktig dålig morgon…

 

1) … och på kvällen är ALLT som bortblåst för båda parter

Grattis på Mors dag!

Hoppas dessa bilder kan muntra upp lite i alla fall 😉 Just seriestrippar som handlar om förskolan, lämningar och hämtningar, har det blivit en hel del av. Ni hittar fler i listan här nedan. Och kommentera gärna här nedan om ni har någon önskestrip på ämnet.

5 fantastiska saker med förskolestarten

11 fantastiska saker du inte visste innan ditt barn börjat på förskola

Nya seriestrippar läggs som vanligt ut på måndagar och onsdagar och massa listor och annat däremellan!

Hoppas också att vi syns på söndag och Loppis årliga event HÖSTSTART i Stockholm då kommer jag finnas på plats tillsammans med flera andra av Loppis bloggare. Klicka på länken för att läsa mer om eventet och köpa din biljett !

Och fler seriestrippar hittar ni som vanligt på instagram.com/ettparontillmorsa och på facebook.com/ettparontillmorsa !

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

6 sanningar bakom er barnvaktskväll

Far- och morföräldrar, släktingar, vänner… oavsett vem som ställer upp som barnvakt, här är några saker att känna till 😉

1) Utgå från att barnvakten kommer tycka att ni är extremt övernojiga och därför registrera mindre än 1,3 % av alla era förmaningar och föreskrifter…BARNVAKT_NOJA

2) … så glöm ALLT vad instruktioner heter. Barnvakter play by their own rules –  i synnerhet far-och morföräldrar…

BARNVAKT

3) Ditt barn kommer troligen vara en liten ängel under exakt hela tiden – kids är aldrig så snälla som när de barnvaktas. (Hm, kan det möjligen ha att göra med punkt 2?)

4) Det går inte ”bara att sätta på en film”… I själva verket krävs minst en examen från Chalmers för att åstadkomma ens Dinosaurietåget på SVT Play. Se till att i god tid boka in flera kurstillfällen innan det aktuella barnvaktsdatumet.

Dagens barnvakter

 

5) Ska du/ni på fest under den barnfria tiden kan det vara bra att räkna med viss ”överladdning”.

Småbarnsföräldrar på fest

 

 

6) Och hur härligt det än är att få vara lite själv/själva så kommer troligen en stor del av den barnfria kvällen läggas på att titta på foton på det lilla underverket. Ta med extra mobilladdare!

Guldfiskminnet

(Finns även stor chans att ämnet bajs kan komma på tal under kvällen)

Vilka erfarenheter från barnfria kvällar har ni? Kommentera gärna här nedan! Kanske saknar ni nån specifik seriestripp som verkligen borde ritas? 😉 

Och en sak till! Nu på söndag den 28 augusti är det dags för Loppis årliga event HÖSTSTART i Stockholm och då kommer jag finnas på plats i en särskild ”blogghörna” tillsammans med flera andra av Loppis bloggare. Klicka på länken för att läsa mer om eventet och köpa din biljett !

Fler seriestrippar hittar ni som vanligt på instagram.com/ettparontillmorsa och på facebook.com/ettparontillmorsa !

Kommentera (2)

Kommentera

 1. Jennxan

  Okej, det här är alltså våra föräldrar all over! Vet inte huuuur många gånger jag gått igenom fjärrkontrollerna med svärmor. Å det där med glass före maten? Say no more. Å varje gång vi åker nånstans, så har vi bagageluckan full. Mitt kära geni, Teresa, du har gjort det igen. <3

Se fler...