ettparontillmorsa

Ett päron till morsa

Annons

13 emojis som småbarnsföräldrar behöver

Under året har jag ritat flera olika päronmorsan-förslag på särskilda ”emojis” som småbarnsföräldrar skulle behöva i sina telefoner. Här hittar ni några av favoriterna samlade!

1. ”BLIR SEN TILL JOBBET/MÖTET PGA PÅKLÄDNINGSKAOS/GALEN BRYT-I-HALLEN-MORGON”-EMOJI

emojis_trotsny

 

2. ”ÄR OCH HANDLAR MAT (OCH VAGGAR KUNDVAGN)” -EMOJI

emoj_kundvagn_frilagd_sign

 

3. ”KÄNNER GALEN SMÄRTA”- EMOJI

emojis_legotramp

 

 

4. ”HAR GOOGLE-PANIK”-EMOJI

emojis_googlepanik

 

5. ”ÖVERLADDAT SMÅBARNSPÄRON PÅ AFTER WORK (EFTER ETT GLAS VIN, KL 17.45)” -EMOJI

emoji_dansa_jobbfest2 (kopia)

 

6.  ”SMÅBARNSFÖRÄLDRAR ÖNSKAR GODNATT”-EMOJI

Godnatt_emoji_frilagd

 

7. ”KÄRLEKSPANIK”-EMOJI

gullighetspanik_emoji_REMASTER

8. ”BLIR SEN TILL HÄMTNING/MÖTET/TRÄFFEN… PÅ GRUND AV … ALLT” -EMOJI

emjois_sen_till_dagis

 

9) ”LETAR EFTER EXAKT ALLT OCH KOMMER ATT KOMMA FÖRSENT TILL EXAKT ALLT” – EMOJI

leta_emojis_remaster_ny

10) ”LÄGGNING PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET” – EMOJI

LAGGNING_EMOJI_REMASTER

11) ”BATTERIPANIK” – EMOJI

BATTERIPANIK_EMOJI_REMASTER

12) ”JAG HAR EN FÖRIS-FÖRKYLNING – SYNS OM CA 3-4 VECKOR” – EMOJI

foris_forkyld_frilagd_emoji

 

 

13) ”FÖRÄLDRALEDIGHETS-MELTDOWN” – EMOJI

meltdown_emoji_frilagd

 

Vad tror ni? Några av dessa vore kanske rätt bra att ha? 😉 Finns ju förstås oändligt många fler att rita… kom gärna med förslag! 

Missade ni förra veckans Throwback-favorit från året som gått så finns den här:

4 scener från en natt med en 3-4-ish-åring

Och för er som undrar hur det går med päronmorsan-almanackorna… Det är på gång! Väldigt snart kommer det gå att köpa ett begränsat antal här till att börja med – återkommer inom kort med mer info!

Päronmorsan-boken hinner ju tyvärr inte komma ut i handeln innan jul, men den 10/1 släpps den och det går redan nu att lägga in en liten bevakning på den hos de stora bokhandlarna, så får man ett mejl när den finns att köpa. Ni kan exempelvis göra det här eller här .

Mina teckningar hittar ni som vanligt också på instagram.com/ettparontillmorsa

Tack för att ni finns!

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

3 vanliga bieffekter av småbarnslivet

Det är lätt att bli lite ”yrkesskadad” under de där första året med en bebis i hemmet. En del vanor sätter sig i både muskelminne och hjärna och kan leva kvar även när barnet hunnit upp i förskoleåldern. Såsom…

1) Överdriven informationsförmedling

Den ständiga informationsplikten

Behovet att ständigt meddela om du är på väg in i ett annat rum lever kvar länge – och även i vissa sammanhang utan kids.

2) Att vagga allt med hjul

Vaggning av vagn

Lever kvar långt efter att vagntiden är över.

3) Plötsliga och obefogade ”Titta!”-impulser (gärna med en liten touch av bebisspråk)

TITTA_FLYGPLAN_REMASTER

 

Vilka ”vanor” lever kvar fortfarande hos er?

Glöm inte kika in här på bloggen i morgon, då blir det en stor sammanställning av årets alla ”emojis för småbarnsföräldrar” som jag ritat förslag på 😉

Missade ni förresten den senaste seriestrippen om hur mysigt det egentligen är att baka med kids så hittar ni den här

 

 

 

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Nya bilder på gång…

Tusen tack för alla superfina tävlingsbidrag i Loppis Julklappsjakt! Vinnaren är nu kontaktad via mejl och presenteras även här.

Just nu håller jag på fixa med lite bilder för en lista om alla de där märkliga ”ovanorna” som kan bli kvar från den första tiden med en bebis… Återkommer väldigt snart med detta! Så länge får ni en snapshot från ateljébordet där allt blir till 😉

En seriestripp blir till

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Julklappsjakten: Lucka 6

I samarbete med smartphoto

Idag är det min tur att presentera en lucka i LOPPI:s stora ”Julklappsjakt”. Ni har nu chansen att under 24 timmar tävla om ett presentkort hos smartphoto (smartphoto.se) till ett värde av 1000 kr! För att vara med och tävla så behöver ni bara lämna en kommentar här nedan med en motivering kring varför just du ska vinna!

Vinnaren utses i morgon, den 7 december och får ett mejl av mig. Lycka till!

AllChristmasProducts_Shoot_Lifestyle12

Och apropå smartphotos produkter så minns ni kanske att jag testade trycka upp Päronmorsan-kalendrar via dem? Det blev så himla fin respons från er på det så nu håller jag och Loppi tillsammans på att få igång en webshop här på bloggen, där man kommer kunna köpa Päronmorsan-kalendrar – återkommer när allt är klar!

När det gäller julklappsjakten så fortsätter ju den här bland Loppis bloggare och i morgon så är det den helt fenomenala Josefin Knave som presenterar sin ”lucka” – här hittar ni den då:

http://blogg.loppi.se/josefinknave/

Alla vinnare i Loppis julklappsjakt kommer att presenteras här

 

 

 

Annons
Kommentera (65)

Kommentera

 1. Emma

  Jag vill vara med! 🙂
  Jag vill vinna för att jag är småbarnsförälder och har precis flyttat. Behöver alltså fylla väggarna med massa kort på barnen 😁

 2. Hannah

  Så roligt detta hade varit att vinna, mina bilder har haft en tendens att försvinna. Med ett snyggt album från smartphoto finns allting sparat, med några enkla klick är jobbet avklarat.

 3. Kristina

  ”Kameran är mitt stora intresse, då är jag som bäst i mitt esse. Barnbarn och dotterns hund får gärna posera, utav detta vill jag bara ha mera. Hos Smartphoto vill jag föreviga dessa ögonblick av glädje och lycka, är en värdig vinnare kan jag nog tycka.

 4. Lena Björler

  Jag har 9 syskon varav de flesta har fått flera egna barn. Dätför brukar jag ge de en familjepresent var till jul. Det hade varit så kul om alla syskon kunde få var sin almanacka med bilder från alla de andra syskonens liv. Jag är dessutom familjens ständige fotograf så ingen skulle misstänka något när jag fotograferar dem.

 5. Sara B

  Vi satt senast ikväll här hemma och pratade om att ta tag i alla bilder man har i datorn och fixa minnesalbum. Det är skönt då det är gjort men oj vad mkt bilder vi har… vann jag så skulle det bli några album till oss och sedan lite julklappar. Har en pappa i ett annat land så han älskar att få bilder, då han aldrig själv kan vara med irl! 🙂

 6. Karoline Johansson

  Med två små här hemma vill man gärna föreviga de flesta stunder. 6 månader respektive 4 år medför en hel del problem när bilder ska tas, men ibland har jag tur och lyckas få båda att fastna på bild. Det skulle vara underbart att få upp några av bilderna på våra annars tomma vita väggar istället för att bara ha dem samlade på datorn där vi alldeles för sällan kollar på dem.

 7. Kelly

  Åh vilken bra ide på dagens lucka. Jag älskar att ta bilder, jag älskar att föreviga stunder som kan göra mig glad. Som jag kan blicka tillbaka på när livet är som sämst. Jag har många berg-och dalbanor i mitt liv vilket gör att jag älskar att titta tillbaka på det som varit bra. Jag skulle gärna vilja vinna ett presentkort för att kunna göra en fotobok eller liknande med bilder från bal och student som var nu i år. Tog studenten och gick på balen i somras, underbart!!! Därför hade det varit fantastiskt att få vinna!!!
  Kram

 8. Annika Lundborg

  Jag var i New York för första gången tidigare i höstas, en resa jag drömt om länge. Det är en helt fantastisk stad där varenda gathörn ser ut som ett häftigt vykort och givetvis tog jag massor av foton. Bilderna skulle göra sig oerhört bra på Smartphotos olika fotoprodukter, det vore ett fantastiskt sätt att få föreviga min upplevelse och dessutom dela den med mina nära och kära!

 9. Johanna VL

  Alltså herregud, det är så pinsamt – men jag har inte framkallat bilder sedan mina pojkar var små. Inte våra bröllopsfoton från 2010, inte ett enda foto på vår dotter som är 18 månader. Inte ett foto från någon av våra resor. Jag skäms. På riktigt. JAg behöver framkalla asap. ett presentkort skulle ju tvinga mig 😉

 10. Sophie

  Jag är jätteledsen, för att jag inte hann föra över mina bilder i min gamla dator till ett minneskort. Så nu har alla bilder bara försvunnit ! Bilder på resor, familjen, bilder på älskade släktingar som dött. Jag inser att jag föredrar kort , för då slipper man oroa sig för att minnet försvinner i ett nafs. Hoppas innerligt på turen

 11. Maja Lind

  Jag skulle faktiskt vilja göra en fin fotobok till minne av min mamma, så att mina barn kan få veta hur deras mormor var. Det är så tungt att hon aldrig fick träffa dem, och nu vill jag gärna kunna berätta om henne för dem.

 12. Stina

  Om två veckor kommer jag hem från en utbytestermin i Kanada. Det hade varit underbart att föreviga alla bilder i en fotobok som jag senare kan titta tillbaka till och minnas den här tiden. *Håller tummarna* 🙂

 13. Roni

  Jag skulle välja vinna åt mina 3 barn då jag har flera hundra bilder på de men aldrig framkallat några bilder pga ekonomiska problem. Hade varit kul och äntligen sätta upp några tavlor i huset med deras bilder i. God jul på er alla❤️

 14. Mia Korch

  Som nybliven mamma till en liten 6 veckors tjej hade det vart underbart att få bevara hennes bebis tid med en fin tavla från Smartphoto.

 15. Linn

  Hjälp! Min dator håller på att ge upp, är i jätte behov av framkallning av bilder, detta skulle vara en perfekt julklapp så jag kan rädda alla fina minnen!

 16. Corina Måbring Cadbrand

  Hade varit kul att ta fram foton i olika format och typer då vi efter flytt nu äntligen är redo att ta tag i att fylla på alla tomma väggar med fina minnen <3

 17. Linda

  Men OJ vilken vinst!!! Tänk alla mormödrar och farmödrar som skulle bli helt överlyckliga över att få ljuvliga bilder på sina barnbarn 😍 (Morfar&ofarfar oxå förstås)foton är såååå personliga och uppskattade presenter/klappar!
  hoppas på vinst!!!

 18. Emma

  Det är verkligen dags att framkalla alla kort på min 1-åriga dotter som har samlats i mappar på datorn. Ett presentkort från smartphone skulle passa perfekt!

 19. Ana K

  Skulle vilja tävla om vinsten för att sedan kunna använda den genom att tillverka massa produkter med min gudson som modell. Världen sötaste unge som bor långt långt bort och som jag sällan får träffa men som jag längtar efter sååå!

 20. Linnea

  Åhh, älskar fina fotoprodukter! Satt precis och kollade runt på Smartphoto och hittade så mycket fint som kan bli julklappar. Jag vill så gärna vinna detta för att köpa julklappar till nära och kära.

 21. Kristoffer Kåremar

  Jag vill vinna ett presentkort eftersom vill ge en personlig fin gåva till min familj och min brors pojk 🙂

 22. Victoria

  Vill gärna ha det så kan man få fler bilder,förhoppningsvis framkallade, på mina 6 guldklimpar! Det hade känts gott att få unna sig det!

 23. Hannah Noren

  Mammorna har inte så mycket tid och ork efter alla barnen är i sängerna att pyssla med fotoalbum och sånt för hand….men du och jag vet hur smidigt smartphoto kan gör det för oss! Skål till smidig lösningar, och God Jul!

 24. Camilla Wiklund

  Min mamma är så himla ledsen över att det finns så få bilder på mig och mina syskon när vi var små.. Hon var svårt sjuk under våran uppväxt, så foton blev aldrig nån prioritet, hon försökte bara överleva och visa oss all kärlek. Därför vill jag att hon ska överröstas med bilder på barnbarnen nu när dom är små!

 25. Tommy

  Hej hopp

  Oj va kul, kan bli roliga och fina presenter till gammelmormor och gammelfarmor och förhoppningsvis något fint till oss själva.
  En julgranskula med varje barnbarn skulle göra att hela kommande testamente skrivs över till mig. 🙂 Så mycket kommer de att älska mig för det.

  Ha det fint
  Tommy

 26. Helena

  Vi har fastnat i typiska ”andra barnet fällan”. För barn nr 1 skapade vi album, fotokalendrar, gjorde julkort, skrev om hans utveckling månad för månad etc. När lillebror dök upp fanns det betydligt mindre tid för sådant och har haft så ofantligt dåligt samvete för just det. Inget album med bebisbilder fastän lillebror nu är 4 år! En vinst hos smartphoto skulle ju ge oss en underbar möjlighet att skapa ett album till lillebror!

 27. Margit

  Farmor älskar att få bilder på sina barnbarn. Förutom årliga fotoboken skulle hon älska att få julgranskulor med ansikten på sina små älsklingar. Tyvärr råkade storsonen krascha ”grandma” julkulan som hon fick som en”vi väntar barn” överraskning förra julen, så detta skulle nog gottgöra det.

  1. Victoria

   Vill gärna ha det så kan man få fler bilder,förhoppningsvis framkallade, på mina 6 guldklimpar! Det hade känts gott att få unna sig det!

 28. Sanna Christiansen

  Ett presentkort på smartphoto skulle innebära att vi kan framkalla en massa fina bilder på vår dotter på tre månader, och hennes kusiner, för att ge till farmor, som tyvärr är väldigt sjuk. Att omringa sig med bilder på familjen och dem man älskar gör alltid att livet känns bättre och gladare!

 29. Isabelle Björnsson

  Skulle älska att få morföräldrarna julklappar från Smartphoto!
  Även att få möjligheten att äntligen skapa en fotobok att skicka till lillemans farmor i Portugal. Vi ses ju inte så ofta och hon frågar alltid efter bilder på honom. Hon har varken dator hemma eller telefon med internet så de bilder jag väl skickar är verkligen guld värda. Med detta presentkort kan få en riktigt fin julklapp <3

 30. Pierre S

  Här ska göras julklappar med fina motiv på
  kalender, foto i ram och allt kan man få foto på
  ska satsa på en fotobok att ge
  och nöjda farföräldrar få se

 31. Anna L

  Å om jag vann så skulle jag vilja ha en Canvas av ett foto av min son och av min fina Mamma som nu är en ängel. Vi saknar henne så och det skulle vara ett fint minne att få ha.

 32. Lotta Larsdotter

  Jag vill gärna göra fina fotoprylar med bilder på min dotter! Helst en fotobok och det har ännu inte blivit av. Känner att det vore dags nu!

 33. Isabella

  För att det blir en perfekt julklapp till familjen att få något sånt här på min dotter. Dom skulle bli så glada.

 34. Lotta Lundh

  I år räckte inte pengarna till, även om vi skolkort beställa vill. Det här skulle hjälpa oss att få, vackra kort av våra barn ändå. Sjukskrivning gjort att jag är pank, även tömt kontot på vår bank. Så jag skulle bli riktigt glad och tycka det var kul, om jag fick denna klapp i jul!

 35. Pauline Wågström

  Jag vill vinna för att kunna köpa hem mer reklamartiklar med reklam för mina böcker på. Har gett ut mina böcker själv så jag måste ordna med all reklam och marknadsföring själv, vilket är ett enormt jobb. Vann jag ett presentkort hade jag kunnat köpa bland annat en t-shirt, etiketter, en väska och en plånbok med tryck av mina böcker på, vilket, förhoppningsvis hade gjort att försäljningen av mina böcker inte hade gått lika trögt.

 36. Sarah Axelsson Olsson

  De vackraste presenter till mor och far, med bilder på de bästa vi har. Tänk att få ge dem denna gåva, den bästa julklappen de vill jag lova. Därför vore det himla kul, att detta vinna lagom till jul.

 37. Elin

  Jag svettas och leker tittut, ena killen börjar gråta, den andra vägrar göra som jag säger. Är det en påklädning? Dagislämning? Nädå bara en morsa som försöker få till en bild där båda iaf tittar (in i kameran och le är för mycket begärt). Blir 3736482 halvt okej kort men sen kan jag inte förmå mig att radera ett enda för de äääär ju så fiiiiiina ändå. Så jag hade verkligen behövt presentkort för framkalla alla halvt bra kort på mina helt perfekta kids.

 38. Elin

  Jag har länge tänkt att jag ska framkalla bilder och göra fotoalbum men tar mig aldrig tid till det. Hade jag vunnit ett presentkort hade det kanske hjälpt mig en bit på vägen så jag hade kunnat färdigställa det ☺️

 39. Kim

  Jag behöver få en rejäl jäkla spark i baken att framkalla kort på barnen. Jag har tänkt hundratals gånger att jag skulle göra fotoböcker till ungarna, men blir det av? Nej! Så jag vill vinna så jag får tummen ur och gör nåt av alla de tusentals kort som ligger på datorn. Och jag lovar, jag skulle göra det! 10 fingrar upp till gud!

 40. Kristin Karlsson

  Har en önskan. Förlorade min lillebror tragiskt i slutet av sommaren.. Skulle vilja göra ett urval bland hans alla kort och skapa en fotobok att ha som minne.

 41. Johanna Frykenberger

  Åh! Vore ju toppen att få vinna det här,
  Så man kan ge bort produkter av bilder på barnen till när och kär.

 42. Cecce

  Det hade vart jätteroligt att vinna presentkortet och köpa en present där som man kan ge bort!
  Hur roligt som helst att vinna en sådan fin present under julen
  Kram

 43. Katarina Norberg

  Kameran är en smart manick,
  man fångar enkelt livets ögonblick.
  Vill framkalla godbitarna ur livet,
  rama in och satsa på tavelväggs-alternativet!

 44. Susanna Torstensson

  Med fyra barn under fem år är det alltid fart och fläkt här hemma. Bläckfisk önskar man många gånger att man var. Men det är också otroligt mycket kärlek och omtanke i familjen och jag skulle vilja framkalla bilder och tavlor till väggarna så att vi kan påminnas om detta även i de värsta stunderna..

 45. Anna

  När jag började min mammaledighet bestämde jag att framkalla alla bilder och organisera dem.. Snart har halva tiden gått och jag har inte ens börjat projektet 😳 Presentkortet skulle motivera mig att börja och få alla mina viktiga minnen i ett album ❤️

 46. Simona

  Har så många bilder på min dotter på 1 år och snart lillebror som borde framkallas och inte vara i en trasig telefon som dör minst 5 gånger/dagligen.
  Perfekt julklapp att kunna ge fina foton till släkten som bor 93 mil från oss.

Se fler...

3 saker som en småbarnsförälder snabbt glömmer

Här är tre exempel på några av alla de där sakerna som en småbarnsförälder väldigt snabbt glömmer. Och tur är väl kanske det 😉

1) Hur mysigt det egentligen är att baka med kids

Baka med kids

Denna seriestripp ritades med inspiration från en av er följare – Lina – som vann en Päronmorsan-kalender för sin igenkännande beskrivning av hur man går på idén om ”bak-myset”  – varje gång 🙂 Läs hela beskrivningen här.

2) Hur mysigt det egentligen är med en högerkrok i natten

Att samsova

 

3) Hur mysigt det egentligen är att ”käka ute hela härliga familjen”

Mysig familjemiddag på stan

Hoppet är det som bekant det sista som lämnar en, även en småbarnsförälder.

Följer ni mig på typ bloglovin eller liknande så får ni bra koll på när nya seriestrippar kommer ut! Här kan ni göra det

Och för er som missade så finns nu ”Ett päron till morsa”-boken inlagd på bland annat Adlibris och Bokus – där kan man klicka på “bevaka” så får man ett mejl så fort boken går att köpa. Kika in så får ni se en glimt av omslaget också.

http://www.adlibris.com/se/bok/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder-9789174691856

http://www.bokus.com/bok/9789174691856/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder/

Annons
Kommentera (4)

Kommentera

Se fler...