ettparontillmorsa

Ett päron till morsa

Annons

6 förskole-ögonblick som kan ge gullighetspanik

Fredag och dags för lite gullighetspanik! Som ni vet har jag kört Tema Förskolan här på bloggen i veckan och det har fått mig att inse hur mycket kring just förskolan som gör mig rörd / ger gullighetspanik.

Här är några av alla ögonblick i förskolevardagen som kan få ögonen att tåras:

1) När du loggar in för att få se hur klassfotot från årets fotografering blev. Där står ditt barn. DITT barn och tittar förstulet eller kaxigt under lugg. Stoppa tiden. Nu.

2) Stoltheten – hos er båda – så fort en ryggsäck tas i bruk. Cute overload.

Barn med ryggsäck

 

3) När du hinner iaktta ditt barn lite i smyg, på håll, vid hämtningen. Synen av den där glädjen i ögonen och gemenskapen med de andra barnen. Finns det nåt finare? Samtidigt som vemodigheten slår till och den där insikten att hen faktiskt klarar sig utmärkt utan dig. Lite som de där jobbiga lämningarna i början…

Förskolan

 

4) När ditt förskolebarn frågar om x  ”får komma hem till mig”, snackar om att ”komma på kalas” och svänger sig med uttryck som ”fett coolt” vid hämtningen. Vad hände liksom? Nyss hade ju vederbörande napp.

Sluta med napp

 

5) Alla former av avslutningar – jul som sommar.

SOMMARLOV

 

6) När du får höra fina ord om ditt barn från en pedagog. Räcker med minsta lilla smula av positivt ord för att du ska få jordens största proud-face, men ändå liksom försöka spela sansad i stunden – typ ”jaha… säger du det, vad roligt” medan man egentligen bara vill gå ner i spagat och skrika ut till världen vilket fantastiskt litet geni till barn just du har 🙂

Vilka fler situationer kring just förskolan får er att röras till tårar? Finns ju oändligt många! Fyll på här nedan! 

För er som missat att jag har kört Tema Förskolan i veckan så kan ni kolla in alla seriestrippar och inlägg här nedan, eller så bläddrar du bara bakåt i bloggen:

5 fantastiska saker som bara händer på förskolan

4 bilder om timmarna INNAN förskolan

5 bilder om timmarna EFTER förskolan

Det ALLA föris-föräldrar fruktar

När vuxna pratar allvar på pyttesmå stolar

Ha en fin helg alla, snart tillbaka med nyritade seriestrippar!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

När vuxna pratar allvar på pyttesmå stolar

Verkar som om det är föräldramöten på förskolan för många dessa dagar? Vi hade vårt häromveckan och avhandlade viktiga saker om våra barn sittandes på små, små miniatyrstolar. Precis som under inskolningen, ni vet? 😉

Inskolning

Går ju inte komma ifrån att det blir lätt komiskt när saker som pedagogik och värdegrunder osv ska avhandlas av jättar på miniatyrstolar.

Ändå tycker jag om de här mötena. Det är så fint att se pedagogernas engagemang och hur de berättar om alla projekt. Jag beundrar dem väldigt mycket. De tar hand om våra barn. Trots den outsinliga mängden snor som rinner från kidsens näsor.

Snorfest

Hur har era föräldramöten varit? Och gillar ni att gå på dem? 

Mer från min temavecka om Förskolan hittar ni här:

4 bilder om timmarna INNAN förskolan

5 fantastiska saker som bara händer på förskolan

Det ALLA föris-föräldrar fruktar

 

 

 

 

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

4 scener från en vardagsmorgon – INNAN förskolan

Fortsätter denna temavecka kring förskolan med några seriestrippar från de där kritiska tiden på morgonen, INNAN förskolan. För precis som timmarna EFTER kan även denna tid på dygnet bjuda på en del utmaningar  😉 Som….

1) När du trasslar in dig i muthärvor… 

När klockan tickar är det lätt att ta till en muta…

Mutor

… som ersätts av en ny muta, som ersätts av… och så vidare i all evighet. Häpp!

2) Meltdown i hallen. Paralllellt med mutor kan även en och annan ”kollaps” i hallen förekomma.

Psykbryt i hallen

Inte så konstigt en får spel ibland kanske med tanke på att…

3) … ”dagens outfit” ska utses

DAGENS OUTFIT

 

Och med tanke på allt ovan, varför inte föreslå förskole-lämningen som ny potentiell sport?

4) OS i Föris-lämning

OS i förskolelämning

Och efter en morgon med dessa små ”prövningar” kan det slutligen vara fint att påminna sig om DETTA.

Vilka fler utmaningar möter ni på morgonen innan föris? Kommentera gärna här nedan!

Fler seriestrippar på förskole-temat hittar ni här :

”Timmarna EFTER förskolan”

5 fantastiska saker som bara händer på förskolan

(eller om ni bara bläddrar bakåt i bloggen)

Snart åter med mer inlägg om vår fantastiska förskola – stay tuned 😀

Följer ni mig på Bloglovin så missar ni inte en endaste stripp! Här kan ni göra det!

Om ni är nyfikna på hur det går till när jag tecknar mina seriestrippar så kan ni kika in på instagram.com/ettparontillmorsa där jag lägger ut lite bakom kulisserna-grejer på min insta-stories. Ni hittar även en längre version av en rit-film på facebook.com/ettparontillmorsa nu också.

 

Annons
Kommentera (4)

Kommentera

 1. Anne

  Jag skrattar så jag gråter! ”Då tar pappa på sig blöjan istället!” Alla desperata trick man kör med! Det här är vi i ett nötskal. Vilken fantastisk serie du ritar.

 2. Katja Alderete

  Har en annan utmanande situation PÅ förskolan, vid lämning. Alla är redan där (då vi lämnar vid 9-ish pga föräldraledig), påklädda och glada, föräldrarna pussar lyckliga och nöjda barn hejdå. Mitt barn får spelet: jackan sitter fel, mössan för tajt, håret är för långt…skriker ”Fixa!!!” ”Mamma FIXA!!!!
  Lillasyster sitter i selen (nöjd som tur är) och klumpig mamma snubblar omkring och försöker fixa allt innan den sista dräparen kommer från 4-åringens mun: ”Jag vill gååå hem!! Nuuu! UHÄ!!” (Förtvivlad gråt).
  Den paniken inombords. Hos mamman! (Säkert hos min son också.)
  Några gånger har vi fått vända hem…Epic failure.

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Åh, fattar den känslan, verkligen!! Det är ju inte så kul när man är mitt uppe i det, gör verkligen ont att höra också när de säger att de vill gå hem… Hoppas det dröjer till nästa gång det uppstår! Ha en fin dag! <3

Se fler...

Det ALLA föris-föräldrar fruktar

Förskolan må vara fantastisk på alla sätt och vis – som denna lista inte minst visade – men till en av de lite tristare sakerna hör onekligen LAPPEN PÅ DÖRREN. Om det nu ”bara” är EN vill säga…

You can run, but you can´t hide from THE VAB
You can run, but you can´t hide from THE VAB

Ritade denna seriestripp i februari tidigare i år, när jag typ var sjuk konstant i i diverse föris-virus. Barnen brukar ju klara sig rätt fint ändå, medan en själv förvandlas till en bättre zombie. Tyvärr blev det typ en sån här start även på denna höst:

Zombie-mamma

 

Hur många lappar har ni sett på dörren som mest? 😉 Håller tummarna för en så vabb-fri fortsättning som möjligt nu.

Tema Förskolan fortsätter i veckan, så kika snart in för mer!

I morn, onsdag, väntar en pinfärsk, nyritad seriestripp och listan ”5 bilder om timmarna INNAN förskolan”. Missa inte det! 😀

 

 

 

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

 1. Becks

  En gång satt det tre lappar: Löss, ögoninflammation och råttor (det roliga var att de skrivit att det var ”en liten” råtta, som att det skulle kännas bättre då!) Förskolan stängde några dagar senare pga råttinvasion 🙈

Se fler...

5 fantastiska saker som bara händer på förskolan

Jag älskar förskolan! Och alla dessa superhjältar till pedagoger där ute. Inleder denna temavecka kring förskolan med några exempel på deras, fantastiska och smått övernaturliga förmågor 🙂

1) Bordsskick  – hemma vs på förskolan

Bordsskick

Hemma viner det fortfarande bebisskedar i luften medan det på förskolan, enligt säkra källor, till och med kan ”delas själv” med kniv och gaffel. Nobel-middagen, nästa? 

2) Städning – hemma vs förskolan

Städning

Och så har vi förstås dessa klassiker från päronmorsan-arkivet…

3) Påklädning – hemma vs på förskolan

Hemma vs Förskolan

 

4) Kosthållningen – hemma vs på förskolan

Hemma vs Förskolan

 

5) Sömn / vila – hemma vs på förskolan

Sova på förskolan

 

Vilka fler grejer tycker ni är annorlunda hemma vs på förskolan? Och känner ni igen er i seriestripparna? Kommentera gärna här nedan!

Det blir FLER  seriestrippar om just förskolan i veckan som sagt  – så håll utkik här! På onsdag är det t ex dags för en ”timmarna INNAN förskolan”-lista. Så länge kan ni kolla in ”Timmarna EFTER förskolan” här, om ni missade den 😉

Om ni är nyfikna på hur det går till när jag tecknar mina seriestrippar så kan ni kika in på instagram.com/ettparontillmorsa där jag lägger ut lite bakom kulisserna-grejer på min insta-stories. Ni hittar även en längre version av en rit-film på facebook.com/ettparontillmorsa nu också.

Följer ni mig på Bloglovin så missar ni inte en endaste stripp! Här kan ni göra det!

 

Annons
Kommentera (10)

Kommentera

 1. Heike

  Helt underbart!!!!!!! Att jag hittade din block gjorde min dag.! Efter totala förtvivlan över vilken dålig familj jag har uppfostrad sitter jag nu här och skrattet so hjärtlig som jag inte ha gjord i evigheter!
  Tack!!!

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Åh tusen tack, snälla du, du anar inte vad det värmer att höra! Du är inte ensam om att känna så, hoppas du vill fortsätta hänga här, då kommer det mer bevis på det ;)! Kram och ha en fantastisk dag! <3

 2. Petra

  Så otroligt härlig läsning, bara älskar dina strippar!!! 😍 Alltid riktigt hög igenkänningsfaktor, och väldigt bra att kunna visa min man när han tror att vår dotter är den enda treåring som beter sig så 😂

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Tusen tack snälla du, vad glad jag blir! Betyder mycket att få höra. Har också en treåring så det kommer mera strippar hela tiden 😉 Hoppas du vill fortsätta följa! Och i mitten av januari kommer en hel bok med strippar också 😀 Ha en finfin dag och tack för att du tog dig tid att skriva här!

 3. Maud von Schulzenheim

  ÄLskar dig 💓💓💓
  För exakt så där ÄR det.
  Så skönt att läsa fög jag känner mig ibland som en dålig mamma som missförstår allt.
  Den här strippen är så klockren. Jag lägger mig med ett mycket lättare hjärya

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Åh, tusen tack för de värmande orden, att mina bilder kan få dig att skratta och känna så gör mig så glad! Du är inte ensam om dålig förälder-känslan, känner vi nog alla titt som tätt, tror jag i alla fall. Försökt sammanfatta det där känslorna i bland annat denna seriestrip:

   http://blogg.loppi.se/ettparontillmorsa/2016/10/11/bilden-som-sammanfattar-hur-det-ar-att-leva-med-en-3-4-ish-aring/

   Önskar dig en fin kväll och KRAM <3

 4. Ingrid Blom Runnman

  Hahaha, det är länge sen jag var i det stadiet, med småbarn, men, minnena finns ju kvar, och det stämmer ju, klockrent =)Mina barn är idag 35,33 och 25, men jag känner så väl igen mej i dina teckningar, den trötta uppsynen, och den snopna minen, när man fick se/höra hur bra det gick på dagis/hos barnvakt ==
  Numera har jag den stora förmånen, att ha fyra ”lånebarn”, i åldrarna snart 13, 10, 8 och 2,5 som är nära kompisars barn, och som jag och min man fått ta stor del av sen dom poppade ut, därav uttycket ”lånebarn”, vi är bonusvuxna till dom fyra, utan att på nåt vis vara släkt, vi är väldigt nära vänner med föräldrarna.
  Det mesta funkar rätt bra när vi är där med dom, och genast när föräldrarna kommer hem, så bryter kaoset ut, som att trycka på en knapp =)
  Tack för dina illustrationer av en småbarnsförälders verklighet, skulel tro att du får många igenkännande komentarer =)

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Åh, tack själv, vad glad jag blir att du gillar teckningarna och tog dig tid att skriva här – värmer! Låter väldigt härligt och fint också att ha lånebarn på det sätt som du beskriver. Så fantastiskt fint av er att kunna erbjuda den avlastningen och vad fint för barnen att få bonusföräldrar! Önskar dig en fin kväll och fortsättning på veckan – kika gärna in här igen – det kommer mera! 😉 Sitter just nu med massa teckningar till en bok som kommer ut i mitten av januari också 😀

 5. Caroline

  Har två barn,sonen är 2 år dottern är 1 år. Hemma så puttas det, det slåss, bits och rivs osv. Frågar hur det går för dem tillsammans på förskolan och sonen är så snäll och håller handen och kramas. Jaha va kul. Eller dottern som inte alls gillar att gosa/mysa hemma, Max 5 sekunder vill hon sitta i famnen, men enligt pedagogerna så kommer hon fram med uppsträckta armar och vill sitta i knät och kramas och läsa. Kul för dem!

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Åh, det där verkar vara en klassiker det också! Skulle nog kunna bli en seriestrip det också.. Tack för att du delade med dig, kommer göra fler teckningar på detta ämne! Ha en fin dag och hoppas på snälla barn i kväll då? 😉

Se fler...