Elina Casell

GLUTENFREE VEGITARIAN SWEETPOTATO GNOCCHI

GF, DAIRY-FREE and VEG SWEET POTATO GNOCCHI

Jag vet inte hur det skulle bli om man använde andra mjölsorter men jag följde detta receptet och det blev jätte bra resultat men går säkert att byta ut om ni inte hittar just dom mjölen.

//I don’t know how the result would be if you had any other substitutes for the flour but I went with this recipe and it worked great but you can always try if you can’t find the flours I used.

2 stora vitlöksklyftor (2 Garlic cloves, large)
1 liten rödlök (1 Red onion, small)
1 msk färsk rosmarin (1 tbsp Rosemary, fresh)
1 msk salvia krydda (1 tbsp Sage, fresh)
2 dl färsk spenat (1 cup Spinach, fresh)
2 dl sötpotatis, kokt och mosad (1 cup Sweet potato)
1 burk kokos mjölk, det tjocka vita eller kokos grädde
(1 can Coconut milk, full fat or coconut cream)
1 dl cassava mjöl (1/2 cup Cassava flour)
1 pinch Sea salt
1/2 tsp Sea salt
1 msk tapioca mjöl (1 tbsp Tapioca flour)
5 msk oliv olja (5 tsp Olive oil)
Gnocchi
  1.  Lägg den mosade söt potatisen och mjölet I en skål och rör om tills det är en jämn deg glöm inte att ha i en nypa salt också.. 
    In a bowl stir together the cooked mashed sweet potato and flour for the gnocchi until completely smooth. If you don’t have cooked sweet potato on hand, make it by peeling a large sweet potato, cutting into 2″ chunks, and boiling in water until soft (drain water from sweet potatoes after boiling).
  2. Dela degen I två jämnstora delar och rulla ut degen till en jämn tub som du sedan skär I 2 cm jämnstora bitar.
    Separate dough into four equal parts and roll out into 3/4″ diameter tubes on a surface dusted lightly with cassava flour. Cut the tubes of dough into 1″ pieces.
  3. Koka upp en stor kastull med vatten och lägg I gnocchi. när dom har kommit till ytan så är dom klara!
    Bring a large pot of water to a boil and drop gnocchi into it. Once they have risen to the surface, remove, and drizzle lightly with olive oil.
  4. I en stekpanna hitter du upp ca 1 msk oliv olja och sedan steker gnocchin på medium värme på båda sidor tills alla har fått lite färg och sedan ta bort..
    Heat a skillet over medium heat and pour 1 tablespoon olive oil into the pan. Add gnocchi and cook on each side until golden, then remove.
Sauce
  1. II en kastrull så steker du till de hackade lökarna I lite olivolja tills dom fått lite färg.
    in a skillet saute the minced onion and garlic in 1 tablespoon olive oil for the sauce until golden then set aside.
  2. Aaddera resten av ingredienserna utan själva gnocchin I de stekta lökarna och låt det plottra lite på låg värme1-2 min, häll I lite av mjölet om du vill ha såser tjockare. sist men inte minst lägg I gnocchi och smaka av med salt!
    add rest of ingredients for the sauce (except spinach and leave out tapioca flour if you want the sauce to be thinner) to the sautéed onion and garlic. Bring sauce to a low boil and boil for 1-2 minutes, stirring continuously (otherwise the flour will clump in the sauce) until sauce thickens. Then stir in spinach, let it wilt, and add gnocchi.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.