Elina Casell

TORSK MED ÄGGSÅS OCH EN TVIST

TORSK MED ÄGGSÅS, SVARTKÅL OCH QINOUA

Jag tycker att tsk är en så god fisk som man kan tillaga på väldigt många sätt, något jag växte upp med var ju en typisk svensk husmanskost rätt ”torsk i gräddig äggsås och kokt potatis” och har alltid vart väldigt gott men jag gjorde en egen liten tvist på det idag, en glutenfri och laktosfri variant. Det är lite svårt för mig att skriva mina recept ibland för oftast så går jag på känsla när jag lagar mat och inte tänker så mycket i mått men ska försöka få så rätt mått som möjligt.

// I love fish and especially cod, you can cook cod in a lot of different ways. One dish that I grew up with is a creamy egg sauce cod dish with boiled potatoes which is a traditional Swedish home cooked meal that I now made my own healthier little twist on. Its gluten free and dairy free. I do most of my dishes by feeling so its hard for me to give exact measurements because I just do as I go but I hope thats ok with you guys.

ingredienser:

torsk filéer (cod filé)

oliv olja (olive oil)

S+P (salt & pepper)

persilade krydda ( Swedish spice with garlic and parsley)

 

Pensla fisken med lite olivolja och sedan krydda med kryddor. In i ugnen i ca 15 min på 180 C.

// brush some olive oil on the fish and then add the spices on top. Put in the oven at around 350 F for approximately 15 min.

 

SÅS (sauce):

Kokosgrädde, bara den tjocka vita delen. ( coconut cream, only use the thick white part)

Osötad mandel mjölk (unsweetend almond milk)

1/2 knorr fiskbuljong (1/2 fish bullion knorr)

Vit peppar (ground white pepper)

Piffikrydda (all around spice and salt)

Kokta ägg hackade (boiled eggs minsed)

Dill

 

Koka upp alla ingredienser förutom äggen så det blir en krämig konsistens på såsen, lägg sedan i äggen och smaka av.

//Brew all the ingredients together except the eggs until its a good creamy consistency and then add the eggs and taste. 

 

TILLBEHÖR (SIDES)

Brysselkål (brussle sprouts)

Svart kål, grönkål eller savojkål (kale)

Soya (soy sauce)

Kapris (capris)

Maple sirap (maple syrup)

Qinoua

Skär bryssel kålen i halvor och lägg i en skål, ringla över lite olivolja, soya, salt och peppar och lite maple sirap och blanda, lägg på ugnssäker form och baka i ugnen i ca 15-20 min tills dom mjuknat och fått färg. Du kan samtidigt lägga på kapris och baka i ugn så dom blir lite krispiga. Kålen penslar du med lite olja och salt och sedan lägger du ut bladen på ugnsform och in i ugnen i ca 10 min tills dom blivit krispiga. du kan sätta på 200 C. Koka upp qinouan. Servera.

//Cut the brussles into two pieces, put them in a bowl and add some olive oil, salt and pepper, maple syrup and soy sauce and stir. Put it on a baking sheet and bake in the oven for approximately 15-20 min at 400 F until they get soft and some color, you can also ad the capris on there so they get more Krispy. Brush on some olive oil on the kale and add some salt and then put in the oven as well until crisp (about 10 min). Cook the qinoua as said on the box. Enjoy

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.