Elina Casell

COCONUT SHREDDED CHICKEN WITH SWEET POTATO AND FUDGY DESERT

Slängde ihop en god enkel lunch idag, kokos panerade kyckling bröst med sötpotatis, banan och aioli med sallad och tryffel balsamico. helt gluten och mjölk fritt.

Du behöver (you need):

  1. Kyckling filéer (chicken breast)
  2. 2 ägg (2 eggs)
  3. Riven cocos ( shredded coconut)
  4. Cocos olja (coconut oil)
  5. salt & peppar eller piffikrydda (salt & pepper)

Sötpotatis, aioli, sallad, banan och tryffel balsamico. (sweet potato, aioli, sallad, banana, truffle balsamico.)

skär kyckling filéerna i mindre bitar,(2-3 bitar, banka ut dom så dom blir jämn tjocka över hela biten, lägg äggen i en skål och den rivna kokosen i en annan, doppa kyckling bitarna först i äggen och sen i kokosen så det blir ett jämt lager över alla bitar, häll sedan i 2-3 msk cocos olja i stekpanna och vänta tills det blivit lite varmt och stek sedan kyckling bitarna på varje sida i ca 3-4 min tills dom är genom stekta, Samtidigt kan du skära sötpotatisen i tunna skivor och blanda med salt och olivolja och lägg sedan ut på en ungs säker plåt och in i ugnen på 180 grader C mellan 10-15 min tills som fått lite färg, ( sprid ut dom så dom ligger en och en på plåten och inte på varandra så blir det bättre resultat. Sedan servera med aioli, banan och tryffel balsamico som finna att köpa i affären.

//Cut the chicken breast into 2-3 smaller pieces, then pound the chicken so its evenly thick all over, after that put the eggs in one bowl and the shredded coconut in another and start coating the s´chicken breast first in the eggs and then in the shredded coconut so it gets an even layer all over. Heat a pan with 2-3 tbs of coconut oil and wait until war and then fry the chicken file on each side for about 3-4 min until cooked through. add some spice. At the same time you can cut the sweet potato in thin slices and then mix them with olive oil and salt and place on a baking sheet in the oven for about 10-15 min in 350 degrees F. Serve with, side sallad, aioli, banana and truffle balsamico (you can find that at the store)

 

Gluten-free and milk-free brownie muffins.

Wow, dessa godbitar blev verkligen succé! (Oh my these turned out sooo good and moist and delicious!)

  • 1 dl krämigt mandelsmör eller cashew smör (½ cup creamy almond butter or cashew butter)
  • 1 msk smält cocos olja (1 TBS coconut oil melted)
  • 2 msk agave sirap eller honung (2 TBS maple syrup (or honey)
  • 2 msk äppelmos (2 TBS unsweetened applesauce)
  • 2 msk cocos socker (2 TBS coconut sugar)
  • 1 msk osötad mandel mjölk (1 TBS unsweetened almond milk)
  • ½ tsk vanilj extrakt (½ tsp pure vanilla extract)
  • 3 msk mandel mjöl (3 TBS almond flour)
  • 2 msk kakao (2 TBS cocoa powder)
  • 1 tsk bakpulver (1 tsp baking powder)
  • ¼ tsk havs salt (¼ tsp sea salt)
  • 1 ägg (1 egg (optional)

Blanda allt med en stavmixer och lägg sedan i formar och grädda i ugnen i 12 min på 175 grader C. 

// Mix all ingrediensens with a handmixer and then put it into baking liners and bake for 12 min at 350 degrees F.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.