Elina Casell

NO GUILT PIZZA

GLUTEN FREE PIZZA

Yumms, Blev så sugen på pizza igår så jag slängde ihop en glutenfri pizza här hemma med ett super enkelt recept!

 

  • 15 g jäst
  • 400 g fingervarmt vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl glutenfritt mjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 15 g fiberhusk
  • 1 tsk salt

 

TOPPING:

tomatsås

burrata eller mozzarella

basilika blad

parmaskinka

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lös upp jästen i vattnet och blanda väl.
  3. Tillsätt ägget och oljan och vispa.
  4. Mät upp och kombinera alla torra ingredienser för sig.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna till degvätskan och blanda väl men behöver inte knådas. OBS! Degen kan verka klibbig, det ska den vara. Den sväller lite efter hand. 
  6. Låt degen jäsa i 45-50 min.
  7. Ös upp degen på en väl mjölad bakyta (använd rismjöl eller majsmjöl) och dela degen i 4-8 delar beroende på hur du ska servera den. Degen behöver inte knådas innan.
  8. Kavla ut pizzor försiktigt och med mycket mjöl.
  9. Lyft över på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  10. Lägg på tomatsås, burrata och basilika och in i ugnen igen tills osten har smält och den fått färg ca 12 min, ta ut den och lägg på parma skinka och servera!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann

    Jag kan bara se de två senaste inläggen sen står den och bara tänker, kollar på mobilen om det har ngn betydelse varför blir det så?

    1. elinacasell

      Hej! MEN GUD, bra att du sa till för jag såg nu att jag hade blandat ihop två helt olika recept, så det stämde inte alls! Så ledsen att det blev fel! Men nu är det rätt recept som jag gjorde så hoppas att det funkar om du gör ett till försök! mina tankar kan sväva iväg lite ibland!