Elina Casell

TAKE A MOMENT!

Tycker verkligen att denna reklamen ifrån IKEA har sådant bra budskap, dom har så rätt och jag tycker att det är så viktigt att fler av oss borde fokusera mer på att faktiskt spendera kvalitets tid med familj och vänner och inte vara så fokuserade på våra sociala medier hela tiden! För mig som bloggare och som jobbar i den sociala media världen är det ju extra viktigt att faktiskt inte bara fokusera på det och kan verkligen behöva ta åt mig av detta mer och jag märker mer och mer på folk i min omgivning som påverkas! Det är så lätt att man hamnar i en låtsas värld där allt handlar om att ta fina bilder och att nå upp till detta orealistiska ”perfekta” idealet som har målats upp under senare år men som egentligen inte existerar!

Det är skrämmande hur mycket det kan ta upp av ens liv och hur mycket kvalitets tid och minnen som man förlorar för att man är så fokuserad och uppslukad i denna låtsasvärld och att man inte lever i nuet.

INGEN är perfekt och så är det verkligen! Kom ihåg att ALLA bilder du ser på alla stora bloggare och instagrammares sidor är noga utvalda bilderna som dom har valt är ok att dela med sig av för att måla upp en bild av sitt liv som dom vill att ni ska ha av dem. Oftast så visar alla sitt liv och vinklar det från ens bästa sida men att alla måste komma ihåg att det alltid finns mer bakom alla bilder och det folk väljer att visa. ALLA har det jobbigt ibland och har skravanker man inte tycker om med sig själv osv..

Jag bloggar för att inspirera men ibland kan det bli tvärtom, att det skapar ångest för någon och det är så ledsamt för det är det absolut det sista jag vill att någon ska få pgv mig! Så därför tycker jag det är extra viktigt att ta upp just detta!

Man har så mycket krav på sig dagligen, och tro mig jag känner ofta av alla dessa krav! Men alla måste komma ihåg att dessa måsten finns inte på riktigt (iaf inte många av dom), ingen kräver att man ska se ”perfekt” ut varje dag för det är inte realistiskt och ingen kräver att du ska ha det städat, diskat och allt perfekt i hemmet för det går inte, och ingen kräver att du ska laga en tre rätters varje dag för ingen normal människa gör det. Livet handlar om att spendera kvalitetstid med sina nära och kära och det är det som räknas i slutendan.

Varför skulle man inte kunna ha kul samtidigt som man gör det man faktiskt nu -måste- som en sådan sak som att laga mat? Om man bara förbereder matlagningen lite, kan alla sen hjälpa till. Det spelar ingen roll om man lagar mat för en hel vecka eller bara frukost. Om du har barn tänk på att Barn är superbra på att hjälpa till, så gör köket barnvänligt och engagera dem. Så kanske ni till och med kan skapa några roliga minnen tillsammans.

MEN framför allt att alla borde sluta jämföra sig med med andra hela tiden och se hur fantastisk du redan är och att använda sig av sociala medier till det som det borde vara till för och det är att inspireras utan att känna några måsten!

PUSS!

//This video from IKEA has such a great message that we all should take notes from, especially me that actually work in the social media world. We all need to stop focusing so much on trying to be ”perfect” all the time because its not realistic, nobody is perfect, Im far from perfect. All these ”must do´s” doesn’t really exist, nobody expects you too look ”perfect” all the time, or have a perfect home or cook amazing meals everyday.
Everyone needs to stop comparing themselves to others and start realizing that you are great the way you are. And also starting to use social media for the purpose it should have and that is to get inspired, not to get requirements and anxiety or anything like that! And also to start focusing on spending quality time with your family and friends instead of being consumed by social media all the time.

(sponsored)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophia

    Gillar ”ingen är perfekt” citatet fast lite svårt att tro på det när jag ser tjejer som ser ut som Lindsey Veccione ??? Hon ser ju fan ut som en ängel ?