Ecochicas

Evigheter sen

Sorry för dåligt bloggande… Tempot har varit så högt samtidigt som jag stundtals varit låg.

Det är satan vad det ska vara jobbigt att separera, landa i nya mönster, sakna barn, ta hand om sig själv, jobba och dejta.

Känslomässig berg och dalbana… Massa, massa kul som jag är så tacksam för och  samtidigt så går man och släpar på en massa sorg.

Inget jag går och tänker på dagligen men det ligger där – och ibland dyker den upp mer eller mindre kraftigt.

Var iallafall på en GRYM föreläsning i veckan med Anders Magnusson. Känner ni till honom? Japp, han är fd ”Gorby-rånaren” med ett bagage som heter duga…

Ämnet? Sorg. Jag hade ingen aning om att man fick kalla olika förluster för sorg – trodde att det var mest dödsfall som räknades för att man skulle få ingå i skaran av sörjande.

Men Anders förklarade ett och annat och det är ju SÅ berikande att man fortfarande kan få direkta uppenbarelser!

Och förluster… Har jag vunnit VM i det kanske?! 

Jag tänker iallafall ta ämnet på allvar och bli hel i hjärtat en gång för alla. Och som vanligt så är det hårt arbete som gäller för att komma dit… Som man bara kan göra själv.Fördjävla jobbig tanke men uppsidan är ju briljant!

Men för att bli fri och harmonisk så måste man gå igenom var och en av alla dessa förluster -annars går man och släpar på dessa och upprepar samma mönster igen och igen… Så många som gör det inkl mig själv. 

Vet inte vad jag ska börja bara… Förlusten av tillit kanske? 

Och jag måste inse  att olika ex kärlekar aldrig någonsin kommer att erkänna, be om ursäkt eller ens förstå skadan de gjort. Jag har t.ex en jag väntat på i över 12 år att en han ska göra det. Han krossade mig fullständigt. En enorm sorg. Och han vet det och mår säkert skit över det.

Men nähä. Men hur bra mår jag om jag ska gå och släpa på något sånt här ? Då blir man knappast fri och harmonisk eller hur?

Låt andra göra och må som de vill – jag kan inte tvinga någon att ta ansvar – fokus måste ligga på mitt välmående. Tufft att behöva inse.

Pust… Jobbigt såklart. Men det kan bli riktigt bra. En gång för alla.

Tack Anders för insikten!  

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.