Ecochicas

10 tips på presenter till förskolepersonalen

tipstillfrokenSamma panik varje år – vad ska vi ge till förskolepersonalen i julklapp? Det behöver inte vara dyrt. Men det ska andas kärlek och vara personligt tycker jag – och gärna vara enkelt. Och lägg tid på den lilla obligatoriska lappen som hänger på presenten.

 

Här är mina favorit-tips: 

 

1. Köp en snygg burk och rulla ett gäng chokladbollar (min favorit är med kokosflinger som dopping!) och sätt på ett rött sidenband med en personlig hälsning på.

2. På Panduro kan man ”trycka” egna bokstäver på glasbruken – varför inte göra egen marmelad och skriva ”Till favoritfröken” på?

3. Köp ett stort blockljus och skriv ett meddelande på till fröken (specialpenna finns att köpa på Panduro). Slå in ljuset i lite cellofanpapper och knyt om ett brett rött sidenband.

4. Baka rejäla julbröd. Slå in i cellofanpapper och förpacka dem vackert med snören, lacka och personlig etikett.

5. Gör hemmagjord glögg och trä på en pepparkaksform som du hänger ditt tackkort i.

6. Kanske kan du få ditt barn att skriva ett meddelande till fröken där hen förklarar varför henne tycker så mycket om fröken. Köp en billig ram och rama in meddelandet och ge bort detta i en fin förpackad påse.

7. Köp en chokladask och fiffa till asken – kanske kan du få ditt barn att rita en teckning på framsidan och när fröken öppnar asken finns ett meddelandet in klistrad på lockets insida från ditt barn (”Tack för allt du gör för mig!”).

8. Det är inget fel på julblomman. Men piffa upp det hela och stick i en fröskylt eller kanske fäst en träskylt som är målad till fröken.

9. En riktigt stor godispåse! Vem blir inte glad av en påse hederligt, svenskt småsnarr?! Blanda dina favoriter till fröken och skriv ”Det här är våra favoriter – och så du då! Tack bästa fröken för det här året!”

10. Personliga pepparkakor. Gör en jättestor av pepparkaka och sprita den med något fint meddelande. Gör ett hål i degen innan gräddning för hängning. Med lite snyggt julsnöre så har du en fin (och god!) väggbonad till bästa fröken.
(Och just det, jag vet att det heter pedagog men tycker att det är gulligt och positivit att säga ”fröken” så innan någon går i gång och hänger sig på kommentera knappen så vill jag bara påpeka detta!)

 

20130715-094658

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma Mia

  Håller med Linda, och jag är själv fröken. Vi gör vårat jobb, och att få lite positiva ord ibland gör oss glada. Vill man pråmt ge något ge till hela barngruppen och fröknarna lärarna gemensamt, tex lite extra god frukt, lite dricka eller popcorn som vi kan kalasa på tillsammans. För jobbet har vi gjort gemensamt med era barn. Vet att många samlar nån tia per barn, och det kan bli till en festlig avslutning för hela barngruppen istället.

 2. Aneliya

  Roliga o bra tips! Enkelt oxå sånt som jag som fröken skulle uppskatta 🙂 varje barn behöver nt ge nåt man kan gå ihop några lr alla föräldrar o e nåt tillsammans 🙂

 3. Linda Eriksson

  Låter som jättefina presenter men oj vilken prestationsångest man får. Måste man verkligen ge presenter till varje ”fröken” varje termin? En typisk ”uppgift” som hamnar på mamman och som om man inte redan har tillräckligt att tänka på… Med barn på olika avdelningar blir det ca 8 ordinarie ”fröknar” och 4 fasta vikarier och kockan får man inte glömma heller… Nej, våga strunta i julklappar till personalen, de gör ju bara sitt jobb. Berätta istället med ord vad ni uppskattar med verkamheten och deras arbetssätt. Fram för en lugnare jul!

 4. Rebecha

  Jätte bra tips 🙂 Vi gjorde förra året till dagisfröknarna: fyllda glasburkar med godis och så fick sonen skriva och rita på de små korten.

  I år vill han göra julkula med frökens namn och någon text.