Ecochicas

Ät ekologiskt

Vad har du för förhållningssätt till ekologisk mat?

Jag klappar ju väldans mycket för det här ämnet – däremot så är jag ju ingen ”eko-militant” direkt men jag gillar mat (stundtals har jag oroväckande många likheter med en Labrador…) men för mig handlar det främst om smaken om jag ska vara ärlig. Och givetvis att man inte vill stoppa i sig (eller sina barn såklart!) en massa ”skit” rent ut sagt.

Jag blir galen på inskränkta människor som hävdar att ”ekologiskt är bara lurendrejerier” eller ”ett påhitt för att ta mer betalt”.

Då har man verkligen inte koll på läget anser jag. Att man däremot inte väljer ekologiskt för man inte har råd är en sak – det har jag förståelse för eftersom det ofta är dyrare. Men det finns ju andra saker man kanske kan spara in på tänker jag?

Om du bara ska välja några grejer så välj eko bananer, vindruvor och mjölk är mitt råd.
Alltså, ”vanliga” bananer…. De är så SJUKT besprutade. Om folk visste så tror jag ingen mamma skulle sitta och mosa en sådan banan…och du, det håller inte att säga ”på min tid fanns det väl inga eko bananer och det har gått bra ändå” eller ”ja, du är uppväxt på vanliga bananer och det verkar inte att ha gått någon nöd på dig”.

Då var då och nu är nu. Allt är annorlunda nu. Vi vet mer och det är mer jox i mat än någonsin…. Keep out of it!

Titta på färgen och känn smaken på nedan om ni inte tror mig.

Och det är samma pris. Den mörka smakar tomat och är Coop Änglamarks krav märkta ekoketchyp – den ljudlöda (Felix) smakar… Eh.. Socker?!

Samma pris. Så varför inte byta upp dig?

Fatta vad det här Änglamark har kämpat. De började för typ 20 år sedan – snacka om att ligga i framkant. Nu är det så rätt, så rätt… Och så bra, så bra om du frågar mig!

Spana även in ekolöftet på Coop hemsida. Där kan du se vad varje parti tänker göra för att främja mer ekologiskt tänk och verksamhet.

Spana in och sätt dig in du med!

20140613-211959.jpg

20140613-212024.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.