Ecochicas

Pretty woman middag….

I går var jag speciellt inbjuden till en mindre entreprenörsmiddag.

Otroligt generöst, gott och flott på Melker Anderssons Le Rouge i gamla stan. Har ni varit där någongång? Urläckert och det kändes som man var i Paris eller nått!

Det var just det här med ”speciellt inbjuden”. Hur hamnade jag bland de här fantastiskt begåvade och framgångsrika människorna?!

Det känns lite som Fem Myror är Fler än Fyra elefanter-programmet där Brasse kör sitt ”-Vem ska bort?” Och säger fel, fel, fel! När sniglarna serveras så känner jag mig som en scen ur filmen ”Pretty Woman”….

Inte så att jag är någon dumstrut och jag har väl en bra karriär bakom mig som jag är stolt över med just entreprenörssidan har väl inte direkt resulterat i något pengaflöde att tala om. Eller ja, inte i en endaste krona än så länge om vi nu ska räkna noga.
Vilket mannen så rart påminner mig om ungefär en gång om dagen….

Delar av dem i det här gänget på den här middagen har en lite annan story att berätta och spelar i en annan liga om vi säger så.
Men det är så sjukt imponerande och inspirerande att få prata och dela deras erfarenheter.
Killen som har gjort en enorm klassresa från förorten Tensta och i dag är serieentreprenör och ”cashade ut” big, BIG time för ett par år sedan och kunde bl.a. köpa tillbaka hans släktgård i skärgården och därmed överraska sin mamma. Ödmjuk, ubersmart och trevlig kille!

Eller Haidyet som jag känner sedan gammalt. Invandrartjejen som kom hit utan uppehållstillstånd när hon var 18 år och har byggt ett helt liv här i Sverige ensam. Ett mycket framgångsrikt sådant.

Och allt började med att hon såg ett program på tv om en pensionär på ett äldreboende som de bara kunde få ett halvt ägg fast han ville ha ett helt ägg. Hon blev så arg så att hon bestämde sig för att starta ett bemanningsföretag för äldreomsorgen som hon tyckte hade en bra, värdig och sund människosyn.

Ett par år senare sålde hon bolaget för muchas dinnero och idag sitter hon i en rad styrelser och startar nya bolag på löpande band….

Eller Anna som jag pluggade i hop med efter gymnasiet. Hon tog sig hela vägen till toppen på Aftonbladet och blev VD och har just skrivit på för ett nytt toppjobb på MTG.

Eller den gulliga killen mitt emot som grundat det coola elbolaget som alla verkar ha just nu….

ALLA har en mäktig historia och vägen har sannerligen inte alltid varit rak alla gånger.

När vi ska gå runt bordet och berätta om ”vårt livs skryt och missar” vilket ingår som en programpunkt så väljer jag att berätta lite roliga nostalgigrejer från skivbranchen som att jag dansat med Springsteen och Fidel Castro (dock ej samtidigt..). Jag bjussar också på att berätta om mina ”indie eran hångel” med Liam i spetsen vilket alla, inklusive jag skrattar åt och slutligen så berättar jag om Loppi som varumärke. På 3 år så har vi bl.a. varit 7 gånger på tv och faktiskt skapat ett varumärke som är välkänt i målgruppen. Två entreprenörstjejer helt utan pengar i bolaget.
Inget skryt man direkt trillar av stolen för…..men en dag så… Jag måste ju hoppas på det, annars hade jag inte orkat jobba så här. Undertiden får jag bjuda på lite skratt, det är inte så dumt det heller!

20121122-081521.jpg

20121122-081532.jpg

20121122-081543.jpg

20121122-081557.jpg

20121122-081609.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Låter som en väldigt trevlig och inspirerande middag. Jag håller helt med jenny och tror att pengarna snart kommer att börja rulla in som bara den. //Madde

  2. Jenny

    Vad häftigt att du får va med;) vad intressant det måste vara. Kämpa på för en dag genererar ert företag också pengar, det är jag helt säker på. Bara man tror tillräckligt på sin sak!
    LYCKA TILL tjejen!
    Kram Jenny

  3. Mia

    Entreprenörskap definieras inte av mychos dineros (även om det förhoppningsvis blir resultatet av allt slit) utan av att kunna se och VÅGA ta tag i de där små eller stora möjligheterna som man springer på. Detta har du ju gjort med råge med Loppi! Grymt kul och imponerande :-).