Ecochicas

Schema inte bara för skolbarn…

Åker ut till Arninge igen. Jag och min onda hals…. Men fick sovmorgon i morse så det är lite, lite bättre. Tänk att en liten röd hals kan svida så in i baljan… Så irriterande!

Vi är ju mycket för rutiner i den här familjen. Eller sa jag ”vi”?! JAG är mycket för rutiner menar jag.
Planerar jag inte mina dagar noga så får jag liksom inte i hop det.
Och jag blir vansinnig när mannen ”förstör” mitt schema…. Typ ” -Hur länge de har sovit på eftermiddagen? Jaaaa du… Alltså i två timmar kanske?”

Lycka till att få tvillingarna i säng sedan på kvällen säger jag…

Därför fick han ett schema utskrivet. Blir tryggare för alla har vi kommit fram till.

20120826-102907.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susan Danielsson

    Ett litet tips angående sovtiderna så är 5 min, 20 min, 45 min, 1,5 tim och 2 tim naturliga sömnpass. Det innebär att det går bra att väcka småttingar efter dessa tider för då sover de väldigt lätt så slipper man dra upp dem från djupsömn vilket kan få vem som helst att bli lite tjurig.

    Kram Susan

  2. Ebba

    Men vad roligt att läsa ditt schema! Min son är 5.5 månad och han har EXAKT samma schema! Det funkar superbra dagtid och han somnar själv i sin säng kl 19 på en gång. Dock vaknar han 2 gånger på natten och vill ha mat.
    En fråga, min syrra har precis fått tvillingar och hon har lusläst Gina Ford. Hur slaviskt följde du hennes råd när Franka och Alba var mindre, runt en månad? GF har ju ett väldigt strikt schema med tider och sånt…
    Mvh Ebba

    1. Loppi-Charlotta

      Hej Ebba! Oh vi är fler Gina Ford fans, kul!
      Med Rufus var jag väldigt strikt med schemat, med facit i hand lite väl strikt tror jag.
      Franka och Alba inväntade jag nog en månad minst innan jag klev på schemat . Detta för att Gina vill att man ska invänta rätta vikten, de måste väga över 3.8 kg tror jag!
      Jag tror ju att det är lättare för mig Att följa schemat eftersom jag inte ammar dock.
      Med tvillingar så måste man hålla på rutiner tror jag samtidigt så måste man ha stor respekt för att de inte är några robotar och är olika individer. Men schemat är mycket bra och tryggt att utgå från så mitt svar är att jag följer schemat till ca 85 % Gissar jag! All Lycka till! Kram c

  3. Veronica

    Ha ha ha, precis så där är jag också! Sambon tycker att jag överdriver allt och att man inte kan gå efter ett schema.. Jag ska snart börja jobba halvtid och han ska vara hemma, jag har frågat om han vill ha ett schema och gå efter men han vägrar 🙂