Ecochicas

Gulliga Farmor och Tata

Tata betyder farfar på ungerska och Rufus kallar sin farmor för farmor men farfar för just ”Tata”. De kunde inte komma hit från Stockholm till Rufus fölsis utan skickade denna gulliga bild istället. En bild från köksbordet med en liten blomma i handen. Så omtänksamt och så typiskt Farmor och Tata.

De är extremt vänliga och godhjärtade människor med en tuff historia bakom sig.

Pappa Janos kom till Sverige 1985 från Transylvanien (Japp, det är där Dracula kommer i från!) Han lämnade sin familj med 3 små pojkar för att åka före och därmed fixa och förbereda för sin familj och för ett nytt liv.
Återföreningen ägde rum 2 år senare på en buss-station i Stockholm. Då var min kille 9 år.
Hans första minne från Sverige är att han var sjukt kissnödig. Mamman och småkillarna hade inte förstått att det fanns toa på bussen…

Man blir rätt ödmjuk när man hör vad dessa människor har kämpat och försakat, det är makalöst vilken insats de gjort för sina barn. Där var han framgångsrik arkitekt och hon kläddesigner. Här har livet valt något annat.
Idag talar mannen perfekt svenska, är välutbildad, berest och bor i ett fint och tryggt hus med tre friska och gosiga ungar. Och så har han ju en alldeles, ALLDELES förtjusande tjej, bara en sån’ sak menar jag… Ha ha!

De är väldens bästa Tata och farmor!

20120730-201420.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.