Ecochicas

I’m back

Mina små änglar! De var precis som de förstod att jag verkligen behövde sova.
För första gången så sov båda mellan 18.30 och 6.30.
Vi väcker dem en gång kl 23 för att ge dem mat och visst tappas det en napp några gånger mer i övrigt så sov det hela natten. Så tacksam!!

Nu känner jag mig nämligen på bana igen, det måste vara den där jäkla pizzan i går alltså… Så tacksam för att magen är och vädret är med mig!

Det där med att barnen sover hela natten. (Tror ni man kan skicka blommor till Gina Ford?! )
Eftersom min son hade kolik ett tag så vet jag hur provocerande det kan vara att läsa en sådan sak.
Kanske undrar någon där ute vad ”hemligheten” är.
Jag kan inte säga att det finns någon sådan men jag delar gärna med mig av mina erfarenheter i ämnet.

Jag har kompisar som går och går och går med sina sovande barn i vagnar och sedan undrar varför de inte sover på natten? Eh.. De kan liksom inte sova dygnet runt.
Vi har andra vänner som använder sina bröst till ALLT! Som tröst, som napp, som gos, som mat… Du vet väl själv hur man blir om man inte får äta regelbundet? Gnällig. Och så blir man varken riktigt hungrig eller riktigt mätt. Förödande för nattsömnen skulle jag vilja påstå.

Att sova hela natten stavas rutiner i min bok iallafall och det har jag lärt mig från just Gina Fords bok ”The content little baby”. Fick till och med ordning på Rufus med hennes rutiner.

Fast nu ska jag göra mig, Rufus och flickorna dop fina!

20120526-104410.jpg

20120526-104449.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susan

    Så skönt att du är på banan igen, att solen skiner och alla fått sova gott. Sömnbrist är en utmärkt tortyrmetod så det är lite märkligt att det fortfarande är vedertaget att små barn sover dåligt och att hela familjen ska lida av sömnbrist under åtminstone det första året av barnets liv. Alla våra fyra barn sover 12 Tim natt och har så gjort sen debatt fyra månader gamla. Ingen har haft napp så vi har sluppit stoppa in nappar på natten. Rutiner, mycket mat, del i familjens arbete och mycket kärlek har varit vår väg att gå. Anna Wahlgren, vår vän, har bra hjälp för utmattade barn. Själv hjälper jag familjer att komma till god sömn genom att hjälpa barnet. Otroligt givande arbete för alla inblandade. Njut nu av er dag och hälsa huvudpersonerna. Kram Susan