Ecochicas

Försenad 40 års present.

När man fyller 40 år så får man en tårta med alldeles för många ljus i.
En annan sak som bokstavligen kommer som ett brev på posten är: 1/ en kallelse för mammografi 2/ en kallelse för cellprovstagning.
Grattis, grattis liksom…
I går var det dags för det sistnämnda. Trodde jag. Åkte till Lidingö sjukhus och hade till och med kommit i håg att ta med lappen.
Satt i kö i typ 25 minuter innan det var min tur.-” Jaha ha, du är alltså nyförlöst ? lyder första frågan. Nä, det är jag väl ändå inte? Det är ju två månader sen!
Visar sig dock att man går under nyförlöst flaggan i sex månader och då får man inte göra något prov.
Det kanske de kunde ha skrivit på kallelsen kan man tycka…

20120427-222411.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sarah-Ida

    Grattis! Både till födelsedagen och bebisen 🙂 Verkligen märkligt att de inte skriver nåt om det.. Men har du inte tagit något cellprov innan? Jag har tagit 2-3 st tror jag… (är 36 i år) undrar varför? Mammografi gjorde jag när jag var typ 25 för jag trodde (felaktigt) att jag hittat en knöl i bröstet. Det var en… Märklig upplevelse, är nog det bästa sätt jag kan beskriva det på. Som jag minns det hade jag väldigt svårt att hålla mig för skratt.

    Så – ha så kul! 🙂

    1. Loppi-Charlotta

      Halloj! Ja, alltså jag har ju fyllt 40 för en tid sedan – jag menar bara att det här är grejer som man automatiskt får när man fyller 40 (vilket är sant faktiskt!) – jo, jag har nog gjort cellprov någon gång tidigare men jag kan inte minnas att jag har fått en kallelse hem tidigare och det var massa år sedan jag gjorde det (kanske 10 skulle jag gissar?) och inte till mammografi heller. Märkligt!
      Jag hade världens bästa 40 års dag den 25 juni förra året – och skrev massor om den!
      Hoppas att allt gick bra för dig – jag är också livrädd att de ska hitta knölar…

      allt gott till dig! kram cx