Ecochicas

Magtankar

Ja. Den här magen alltså. Det är fyra veckor kvar och jag känner mej redan sprickfärdig. Bebisen lever rövare, sparkar, buffar, trycker på åt alla håll och kanter och verkar ha en särskild förkärlek för urinblåsan. För min del får den gärna flytta ut när som helst nu, även om jag milt sagt inte direkt ser fram emot själva, ja, ni vet, vräkningen.

Förra gången var jag så sjukt fokuserad på att förbereda mej väl inför förlossningen – det profylaxandades och nöps i lår, smordes mellangård, inhandlades stortrosor och jättebindor, bäddades minisäng och packades väskor många långa veckor i förväg. Den här gången – not so much. Och det trots att min barnmorska gissat på tidig förlossning eftersom bebisen är fixerad sen ett tag och har sjunkit långt ner i bäckenet. Dessutom var Doris en vecka tidig.

Kontentan: i dag (eller i alla fall nån gång senast nästa vecka) ska jag börja packa den där mytomspunna BB-väskan. Och försöka sålla lite bland bra-att-ha-prylarna – förra gången såg det ut som att vi hade tänkt bosätta oss på BB ett par veckor med tanke på all junk vi släpade med oss.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annakarin

    Tack brudar! Det är lite skräckblandad förtjusning över hela grejen just nu; förväntan, fasa, oro, glädje – ett jättebrett känslospektra helt enkelt – och då är bebisen inte ens ute än! Gah. Och Kicki – epiduralen och jag var en match made in heaven förra gången, så det kommer jag att propsa på rätt omgående tror jag. (Förra gången försökte jag i min allmänna förlossningsförvirring och eufori över att slippa smärtan få BM att söka upp den mycket timide polske unge läkaren som satte epiduralen och be honom komma tillbaka så att jag fick tacka honom personligen – åh, vad glad jag är att hon inte tog mej på orden känner jag nu så här i efterhand.)

  2. Kicki

    Lycka till och hoppas pa en bra förlossning. JAg kan iaf säga att kroppen läkte sej snabbare efter andra förlossningen. I övrigt är jag ett STORT fan av epidural. Just sayin’

    Kram

  3. Idha

    Jag är (nästan) avundsjuk på dig som har den gosiga bebistiden och allt det nya framför dig! Stort lycka till! Och du: kaoset blir vardag också… 🙂