Ecochicas

Missa inte marknaderna

Så här i början av julklappshetstiden måste – måste! – jag bara påminna fyndsugna föräldrar om den här årstidens alla julmarknader. Det kryllar av dem i kyrkor och på hembygdsgårdar och det är inte klokt vad mycket fint och välgjort man kan komma över för ytterst små penningar där.

Den handstickade tröjan ovan gav jag 50 riksdaler för på en Röda kors-julmarknad i helgen; tumvantarna kostade hälften av det. Timpengen lär inte vara stor för alla duktiga hantverkande damer ute i landet (dessutom går ju intäkterna ofta till välgörande ändamål – i och för sej också en bra sak med att handla på marknad).

När man ändå är där kan man för all del passa på att handla lite till sej själv också. Det gjorde jag.

De grönvita dubbelstickade grytlapparna kommer att utgöra en fin kontrast till vårt högblanka kök och den svarta träjulbocken ser jag som en budgetvariant av Rotors fina (och svindyra) variant i keramik som jag suktat lite efter. En tiondel av priset, 150 pix, kostade min julbock. Det faktum att jag vet att det är Ebbe, 70+, som snidat den i sin friggebod på tomten i Fjällbo ger dessutom mer myskänsla än vad det skulle ha gett att klicka hem en ljusbock (ja, det är en ljusstake alltså) från designonline.

Det lilla hjärtat är faktiskt en reflex – söt, va? Tänkte ha den på barnvagnen i vinter. Och det lilla tennhänget är en bedårande liten ängel som ska upp i julgranen redan i år (jo, det är drygt tio dagar kvar till julafton när vi flyttar in i huset så det är klart vi ska ha gran).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.