Snabb och enkel skaldjurspasta med saffran!

När jag har noll inspiration och ända vill laga något (oftast lagar Eddie maten här hemma) så brukar jag göra den här enkla skaldjurspastan!

Du behöver:IMG_1746

  • Räkor med skal (mängd efter tycke och smak)
  • Lätt crémefraiche
  • Röd paprika
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Saffran
  • Färsk tagliatelle
  • Det funkar bra utan brödrost m.m som finns på bilden…


Gör så här:

  • Skala räkorna (eller köp skalade  lyxräkor – det gjorde jag idag)
  • Finhacka och bryn löken i lite olja eller margarin
  • Hacka paprikan och bryn den när löken börjat bli lite mjuk
  • Salta och peppra
  • Tillsätt crémefraichen
  • Pressa i vitlök (jag brukar ha i 2-3 klyftor)
  • Tillsätt saffran (1 påse räcker för 2 personer)
  • Låt såsen koka ihop på ganska svag värme
  • Koka pastan
  • Lägg i räkorna (viktigt att dom bara vänds ner och blir varma, annars blir dom sega)

IMG_1752

Klart att servera!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.